hamileliğini kanamalı geçirenler

bebeğimi kaybettim arkadaşlar canım çok yanıyor
kese gelişmediği için kalbi durmuş dün apar topar kürtaja aldılar beni.kendinize çok dikkat edin nolur

cok gecmıs olsun canım mevlam tez vakıtte acını dındırecek mınık verır sana ınsallah :Saruboceq:

kızlar 6+2 yim bugün kanama oluyo çok bazılatrı 3 ay 9 ay bykle geçirenler varmış
o bazı kişilerden kimse varmı bana örnek olacakbenneyaptımki

Arkadaşlar merhaba,
gebeliğimin 14.haftasında (kasım 28 2012) gece 2 civarında kanama geçirdim. Kan açık kırmızı ve bol miktardaydı, ağrım yoktu ve parça gelmemişti. Tansiyonum ve ateşim normaldi. Yapılan vajinal muayenede bebeğin durumunun Allaha çok şükür iyi olduğunu öğrendim. Doktor proluton depot vurdurdu ve günde 3 defa progestan 600 mg almamı daha sonra detaylı muayene olmam gerektiğini, yemek ve tuvalet dışında ayağı kalkmamam gerektiğini söyledi. 2 günde kırmızı kanama durdu, ancak kahverengi kan 15 gün boyunca gelmeye devam etti. Mecburen kendime iyi bir kadın doğum doktoru buldum. Doktorum vajinal muayenede rahim ağzında tünelleşme olduğunu ve bunun erken doğuma neden olabileceğini söyledi. Çalışmamı, otobüs, dolmuş vs.binmemi yasakladı. Hamileliğimin 35.haftasına kadar her hafta yarım ampul proluton depot vurulmam ve 2 haftada bir vajinal ultrason gerekiyordu. Doktorum sürekli yatmanın bebeği kaybetmeyi önlemediğini söyledi; ancak dinlenmem, fazla ayakta kalmamam ve fazla yürümemem gerekiyordu. 2 hafta sonra kanamam tamamen durdu ve 38. haftaya kadar Allaha çok şükür doktorumun dediklerine uydum ve bebeğimi sağlıklı bir şekilde epidural sezeryan ile dünyaya getirdim.
Belirtmek istediğim kanama geçiren arkadaşlar moralinizi her zaman yüksek tutun, olumlu düşünün, iyi bir kadın doğum uzmanı bulun ve doktorunuzun dediklerini yapın. Ben hayatımda 24 hafta boyunca kısıtlama yapmak zorunda kaldım. Heyet raporu alarak 4 ay işe gitmedim, her hafta düzenli iğne vuruldum, kendimi fazla yormadan molalar vererek yemeğimi yaptım, çamaşırımı serdim vs. Temizlik yapmam yasaktı tabiki. Yarım saat oturduysam yarım saat uzandım. Pek fazla dışarı çıkmadım. 3-4 kere doktor kontrolleri hariç 2-3 saatlik araba gezisi yaptım. Haftada iki gün eşim arabayla anneme veya kayınvalideme götürdü (ikiside 15 dklık mesafede) . Zor ve sıkıntılı günlerdi ama geçti. Sonuçta güzel bir kızım oldu. Her şey onun yaşaması içindi. Kızım şimdi 18 günlük. Allaha şükürler olsun. Yaşadığımı paylaşmak istedim umarım moral verebilmişimdir.

Arkadaşlar merhaba,
gebeliğimin 14.haftasında (kasım 28 2012) gece 2 civarında kanama geçirdim. Kan açık kırmızı ve bol miktardaydı, ağrım yoktu ve parça gelmemişti. Tansiyonum ve ateşim normaldi. Yapılan vajinal muayenede bebeğin durumunun Allaha çok şükür iyi olduğunu öğrendim. Doktor proluton depot vurdurdu ve günde 3 defa progestan 600 mg almamı daha sonra detaylı muayene olmam gerektiğini, yemek ve tuvalet dışında ayağı kalkmamam gerektiğini söyledi. 2 günde kırmızı kanama durdu, ancak kahverengi kan 15 gün boyunca gelmeye devam etti. Mecburen kendime iyi bir kadın doğum doktoru buldum. Doktorum vajinal muayenede rahim ağzında tünelleşme olduğunu ve bunun erken doğuma neden olabileceğini söyledi. Çalışmamı, otobüs, dolmuş vs.binmemi yasakladı. Hamileliğimin 35.haftasına kadar her hafta yarım ampul proluton depot vurulmam ve 2 haftada bir vajinal ultrason gerekiyordu. Doktorum sürekli yatmanın bebeği kaybetmeyi önlemediğini söyledi; ancak dinlenmem, fazla ayakta kalmamam ve fazla yürümemem gerekiyordu. 2 hafta sonra kanamam tamamen durdu ve 38. haftaya kadar Allaha çok şükür doktorumun dediklerine uydum ve bebeğimi sağlıklı bir şekilde epidural sezeryan ile dünyaya getirdim.
Belirtmek istediğim kanama geçiren arkadaşlar moralinizi her zaman yüksek tutun, olumlu düşünün, iyi bir kadın doğum uzmanı bulun ve doktorunuzun dediklerini yapın. Ben hayatımda 24 hafta boyunca kısıtlama yapmak zorunda kaldım. Heyet raporu alarak 4 ay işe gitmedim, her hafta düzenli iğne vuruldum, kendimi fazla yormadan molalar vererek yemeğimi yaptım, çamaşırımı serdim vs. Temizlik yapmam yasaktı tabiki. Yarım saat oturduysam yarım saat uzandım. Pek fazla dışarı çıkmadım. 3-4 kere doktor kontrolleri hariç 2-3 saatlik araba gezisi yaptım. Haftada iki gün eşim arabayla anneme veya kayınvalideme götürdü (ikiside 15 dklık mesafede) . Zor ve sıkıntılı günlerdi ama geçti. Sonuçta güzel bir kızım oldu. Her şey onun yaşaması içindi. Kızım şimdi 18 günlük. Allaha şükürler olsun. Yaşadığımı paylaşmak istedim umarım moral verebilmişimdir.

Allah kızını sana bağışlasın, acısını göstermesin inşaallahh..

Arkadaşlar merhaba uzun süredir sitenin takipçisiyim ama hiç yorum yapmamıştım. Ben 6 hafta 1 günlük hamileyim..2 hafta önce doktora gittiğimde kese görünmemişti ve doktor hemen progestan verdi günde 2 kez al dedi. İlaçlarımı düzenli almama rağmen geçen Cuma akşamı kahverengi olarak iç çamaşırımda 1-2 damla leke gördüm ve hemen hastaneye gittik eşimle serum taktı acildeki doktor ve yatarak dinlenmemi söyledi ben de dediklerini yaptım. Bu sabah doktoruma gittik olanları anlattım ve hemen ultrasona aldı bebeğin kalp atışlarını duyduk ancak düşük tehlikesi olduğunu 2 hafta boyunca kendimi hiç yormamam gerektiğini söyledi 3 adet pruloton depot iğne verdi 1 hafta arayla vurulmamı söyledi. Bu arada ilk gebeliğim ve bebeğimin kalp atışlarını duyduğumdan beri düşük aklıma geldikçe ağlamama engel olamıyorum.. Lütfen bu durumu yaşayanlardan bir kaç kelime bile olsa bir şeyler okumak beni rahatlatıcak.. Şimdiden çok teşekkür ederim kızlar..

Ben de aynı sorunu yaşıyorum kızlar. Şu an 6+1 deyim, yaklaşık 1 haftadır kahverengi - pembe arası akıntım var. Ama günde 1-2 kere tuvalete gittiğimde geliyor sadece. Doktor progestan verdi günde 3 tane, onu kullanıyorum.Bu hafta raporluyum işe de gitmiyorum. Bir şey oluyor diye çok korktum ama her doktora gidişimde kese sağlıklı gözüktü. Bebeğim yeni yeni gözükmeye başladı karından ultrasonla.Cumartesi günü kontrolüm var. İnşallah bebişlerimiz sıkı sıkı tutunur, onlar da iyi olur biz de...

Arkadaşlar merhaba uzun süredir sitenin takipçisiyim ama hiç yorum yapmamıştım. Ben 6 hafta 1 günlük hamileyim..2 hafta önce doktora gittiğimde kese görünmemişti ve doktor hemen progestan verdi günde 2 kez al dedi. İlaçlarımı düzenli almama rağmen geçen Cuma akşamı kahverengi olarak iç çamaşırımda 1-2 damla leke gördüm ve hemen hastaneye gittik eşimle serum taktı acildeki doktor ve yatarak dinlenmemi söyledi ben de dediklerini yaptım. Bu sabah doktoruma gittik olanları anlattım ve hemen ultrasona aldı bebeğin kalp atışlarını duyduk ancak düşük tehlikesi olduğunu 2 hafta boyunca kendimi hiç yormamam gerektiğini söyledi 3 adet pruloton depot iğne verdi 1 hafta arayla vurulmamı söyledi. Bu arada ilk gebeliğim ve bebeğimin kalp atışlarını duyduğumdan beri düşük aklıma geldikçe ağlamama engel olamıyorum.. Lütfen bu durumu yaşayanlardan bir kaç kelime bile olsa bir şeyler okumak beni rahatlatıcak.. Şimdiden çok teşekkür ederim kızlar..

AsLDeM.. meleks
Çok geçmiş olsun kızlar
Bende aynı haftada aynı durumu yaşamistim.progestan kullandim fitil seklinde
Ama fayda etmedi..hatta kanama cok yogunlasmisti
Serum ve pruloton depot aldım..ve hic kalkmadan yatak istirahati yaptim bi süre
Ama cok şükür yavruma kavuştum Mayıs ayında. .
Igneler cok cok iyi geliyor..istirahatlede hic biseyiniz kalmaz kızlar. .
Ama moralinizide yüksek tutun..hersey yoluna girer, hamileligin keyifli sureclerindende gecersiniz
Allahim sağlıkla kavustursun yavrularıniza
Allahim esirgesin sizleri:nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kizlar. 6+6dayim ama dun benim de lekelenmem oldu ama ben ilk gordugumde bol bol bir kanama sandim nasil korktum. Bizimki tup bir de. 4. Denemede ilk defa verdi Allahim. Drun tavrina da sinir oldum ilk defa bu asamaya gelebilmisiz yillardir...kendisi de sizinki problemli bir gebelikti zaten bekleyin dedi. Ben korku icinde gittim panik halde. Agladim bir de oralarda:-(

AsLDeM.. meleks
Çok geçmiş olsun kızlar
Bende aynı haftada aynı durumu yaşamistim.progestan kullandim fitil seklinde
Ama fayda etmedi..hatta kanama cok yogunlasmisti
Serum ve pruloton depot aldım..ve hic kalkmadan yatak istirahati yaptim bi süre
Ama cok şükür yavruma kavuştum Mayıs ayında. .
Igneler cok cok iyi geliyor..istirahatlede hic biseyiniz kalmaz kızlar. .
Ama moralinizide yüksek tutun..hersey yoluna girer, hamileligin keyifli sureclerindende gecersiniz
Allahim sağlıkla kavustursun yavrularıniza
Allahim esirgesin sizleri:nazar:

Çok sağolun inşallah sizin gibi biz de sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize Rabbim kimseye tedavisi olmayan çözülmeyen sıkıntı dert vermesin..Benim 3 gün sürdü kahverengi leke sonra kesildi gelmedi bir daha inşallah da gelmez..Pazartesi 2. iğneyi vurulucam bakalım hayırlısıyla iyi olur her şey inşallah..

Herkese slmm oncelikle sunu soyljm anneler korkmayin ben 6 haftamdan baslayarak suan 14 haftamdayim araliksiz hergun adet olur gibi kanama geciriyorum bazen agrili bazen agrisiz benimkiler ikiz ve ilk gebeligim cok doktora gittim onlar iyi sorun yok kan testlerim herseyim iyi ama sorun suki kanamali bir gebelik geciriyorum ilk gunler korkudan oluyordum ama simdj alistim progestan kullaniyorum gunde 3 tane 12 haftama kadar yattim cok yorulmadan dolasmalara cikmaya basladim az az sadece korkmayin bana doktorum demistiki bebek sorunluysa rahim onu disari atar sen elinden geleni yap tabiki ama bunu unutma gercekten oyle bi hayir vardir korkmayin allah buyuk

Back
X