Hamileliğini kocasının ilgisinden yoksun geçirenler...

nurcaninal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
46
0
86
Çanakkale
kızlar ben çok yalnız bi hamilelik geçiriyorum. eşim bana ve özellikle bebek konusuna oldukça uzak. aynı durumu yaşayan var mımafoldumben

canım ya bu dönem hassas olduğun için sana öyle geliyor olmasın ......erkekler bize göre daha soğukkanlı sonuçta olaylara karşı birde senin gibi hissedemiyor olabilir bu durumu anlamaya çalış sende sorun yoktur boşuna üzme kendini meleğinizi görünce elinden düşürmez eminim ......sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Valla arkadaşım bende eşimden uzak geçiriyorum hamilelğimi,doğal olarak bana ilgi gösteremiyo,gerçi benim yanımda olsa ilgi gösterirdi herhalde,yine de bilemiyorum..Baba olacağının bile farkında değil :)..Ama bunu kafama takmıyorum,ben hamileliğimi nasıl geçirirsem bebeğimde o psikolojiye sahip olur diye..Sonuçta onlar bebek taşımadıkları için bizi anlayamazlar ki..

ay_82 bebeğimide üzdüğümkonusunda haklısın ama eşimbebek lafının b sini bile telaffuz etmiyor ve bu durum ister istemez beni çook kırıyor üzülmemem elde değil. şuan 15 haftalık hamileyim ve öğretmen olduğumiçin tümherkesten uzak tek başıma gebeliğimigeçiriyorum

Valla arkadaşım bende eşimden uzak geçiriyorum hamilelğimi,doğal olarak bana ilgi gösteremiyo,gerçi benim yanımda olsa ilgi gösterirdi herhalde,yine de bilemiyorum..Baba olacağının bile farkında değil :)..Ama bunu kafama takmıyorum,ben hamileliğimi nasıl geçirirsem bebeğimde o psikolojiye sahip olur diye..Sonuçta onlar bebek taşımadıkları için bizi anlayamazlar ki..

canım ben eşimle yanyanayım ama inan manen çoook yalnızım ve artık ona karşı soğumaya başladım ve nasip olurda bebeğimi kucağıma alınca onunla hiçbir şey paylaşmayı düşünmüyorum:umursamaz:

kızlar ben çok yalnız bi hamilelik geçiriyorum. eşim bana ve özellikle bebek konusuna oldukça uzak. aynı durumu yaşayan var mımafoldumben

cnm öncelikle erkekler yani en azından benim kocam, bebeğin farkında bile değil, çünkü onların bedenleri ve vücut yapıları değişmedi, biz tekmeleri hareketleri hissettikçe anneliğe alışıyoruz ama onlar bu duygudan mahkumlar, hayatlarına devam ediyorlar, oysa bizler 24 saat bebeklerimizle başbaşayız. o yüzden de onların bebeği kabullenememiş olmaları normal. aslında onlarda çok sevecekler kucaklarına aldıklarında... çünkü o zaman anlayacaklar baba olduklarını. ilgiden kastın nedir bilmiyorum ama mesela elini karnına koysa, dokunsa, okşasa, konuşsa... bunları mı yapmıyor eşin? diğer bir ilgi ise yeme içme konusunda üstüne düşme meselesi. benim eşim bu konuda bir numara, sürekli ağzıma birşeyler tıkıyor, su içeyim diye elinde bardak peşimde dolanıyor. ona göre ilgi göstermek böyle birşey demek ki. aslında bu da ilgi. ama bizim beklediğimiz ilk söylediğim sanırım. ayrıca hormonal değişiklik nedeniyle ne kadar ilgi gösterselerde yetmeyecek bize, ayrıca vucüt yapımız değişti, şişkolaştık, beğenmiyorsun beni demelere başlıyoruz artık :))) e napalım hamileyiz duygusalız di mi :)

cnm öncelikle erkekler yani en azından benim kocam, bebeğin farkında bile değil, çünkü onların bedenleri ve vücut yapıları değişmedi, biz tekmeleri hareketleri hissettikçe anneliğe alışıyoruz ama onlar bu duygudan mahkumlar, hayatlarına devam ediyorlar, oysa bizler 24 saat bebeklerimizle başbaşayız. o yüzden de onların bebeği kabullenememiş olmaları normal. aslında onlarda çok sevecekler kucaklarına aldıklarında... çünkü o zaman anlayacaklar baba olduklarını. ilgiden kastın nedir bilmiyorum ama mesela elini karnına koysa, dokunsa, okşasa, konuşsa... bunları mı yapmıyor eşin? diğer bir ilgi ise yeme içme konusunda üstüne düşme meselesi. benim eşim bu konuda bir numara, sürekli ağzıma birşeyler tıkıyor, su içeyim diye elinde bardak peşimde dolanıyor. ona göre ilgi göstermek böyle birşey demek ki. aslında bu da ilgi. ama bizim beklediğimiz ilk söylediğim sanırım. ayrıca hormonal değişiklik nedeniyle ne kadar ilgi gösterselerde yetmeyecek bize, ayrıca vucüt yapımız değişti, şişkolaştık, beğenmiyorsun beni demelere başlıyoruz artık :))) e napalım hamileyiz duygusalız di mi :)

her türlü temel ihtiyacımı giderdiği bi gerçek nurcancım ama sadece yeme içme ile olmuyork.. bizim en büyük eksikliğimiz konuşmamamız ona göre aynı ortamda bulunmak ve kendi işine bakmak..evlilik bu. ama hani paylaşım. okulda olmasa tüm zamanımı evde yalnız geçirmek zorunda kalıcam. eşimle aynı okulda çalışıyoruz fakat ordada iki yabancı gibiyiz:sm_confused:

her türlü temel ihtiyacımı giderdiği bi gerçek nurcancım ama sadece yeme içme ile olmuyork.. bizim en büyük eksikliğimiz konuşmamamız ona göre aynı ortamda bulunmak ve kendi işine bakmak..evlilik bu. ama hani paylaşım. okulda olmasa tüm zamanımı evde yalnız geçirmek zorunda kalıcam. eşimle aynı okulda çalışıyoruz fakat ordada iki yabancı gibiyiz:sm_confused:

onlara göre temel ihtiyacını karşılıyorum, birşeyini eksik etmiyorum, ilgi göstermiş oluyorum oluyor :(
ne kadar oldu evleneli? kaç aylık hamilesin?

ah canım ah bende yalnız sayılırım hele son bir aydır eşimin dükkan problemleri oldu gözü kimseyi görmüyo

yalnız olmadığımı öğrendim bu yazıları okudukça,hamilelik ayrı bir psikoloji iken bide eşim benden habire birşeyler istiyor,sürekli bağırıp çağırıyor ve beni sinir ediyor sonrada gelip pişman olup gülüp eğlendiğide oluyor ama neticede ben yıpranmış oluyorum,karnımda ikimizin bebeğini taşırken ayrı olmak istediğim tek insan olması çok üzücü hatta bu günlerde geleceğimizde ayrılacağımızı düşünüyorum okadar çok yıpranıyorumki :gitme:

aynı dertten bende muzdaribim kızlar. hatta ben eşimle daha çok ilgileniyorum diyebilirim :)) sevgisini öyle çok gösteren bir kocam yok maalesef. ama beni ve kızlarını çok sevdiğini biliyorum aman aman ilgi göstermesede.. zorla olamayacağı için bunada şükür diyorum yapabileceğim başka bişeyde yok zaten

nurcaninal,durumun zor gerçekten ama bu durumu onunla paylaşsan,isteklerini sölesen,ne bileyim bilemiyorum ama paylaşımlarınızı ondan beklemeden önce sen üstlensen..İstenmeyen bi gebelik miydi acaba eşin için..
Dediğim gibi benim eşim uzak,eğitimde;kayınvalidemle kalıyorum 6 aylık hamileyim eşim daha hiç bişeyin farkında değil,baba olacaksın biliyorsun değil mi diyorum sen hatırattığın zamanlarda diyo:D düşünemiyo,onlar bizim durumumuzu..
Yani bence bebekten daha çok sizin paylaşım sorununuz varmış gibi geldi bana..

bencede iletişim sorunu yaşıyor olabilirsiniz yoksa erkekleride heycanlandıran bişey baba olmak umursamadığını düşünme sakın ama onlar duygularını açık açık göstermiyorlar bizim gibi.
benim eşimde garip bir psikolojiye girdi. allah razı olsun çok ilgili anlayışlı davranıyor ama kendisine de söyledim hatta:)) garip bir psikolojiye girdin farkındamısın sanki bebek doğmadan yapmak istediğin ne varsa çabucak yapmak isyormuşun gibi hal sezinledim dedim :) güldü. bazı özel hobileri var haftasonları arkadaşlarıyla birlikte doğa sporları yapıyorlar ve bizimki birden bire bütün malzemeleri alma telaşına girdi bebeği öğrendikkten sonra ve hepside bayağı pahalı şeyler, onu anlıyorum çünkü bebek doğduktan sonra masraflar artacak diye eksiklerini tamamlamaya çalışıyor ben bişiy demiyorum, kendini nasıl rahat hissedecekse öyle yapsın.:)

erkekler bizim gibi olamıyolar ne yazıkki takii bebeklerini kucaklarına alıp onun kokusunu duyana kadar sizinde eşlerinizin böle olacağını düşünüyorum, boşuna canınızı sıkıp bebeğinizide üzmeyin

nurcaninal,durumun zor gerçekten ama bu durumu onunla paylaşsan,isteklerini sölesen,ne bileyim bilemiyorum ama paylaşımlarınızı ondan beklemeden önce sen üstlensen..İstenmeyen bi gebelik miydi acaba eşin için..
Dediğim gibi benim eşim uzak,eğitimde;kayınvalidemle kalıyorum 6 aylık hamileyim eşim daha hiç bişeyin farkında değil,baba olacaksın biliyorsun değil mi diyorum sen hatırattığın zamanlarda diyo:D düşünemiyo,onlar bizim durumumuzu..
Yani bence bebekten daha çok sizin paylaşım sorununuz varmış gibi geldi bana..

norsis eşimde bebeğin vaktinin geldiğini biliyordu fakat benimkadar istekli değildi.aslında bebek belkide çok geçerli olmayan bi bahane ama asıl sorunumuz şu ki :eşim kısıtlanmayı sevmeyen bi insanonu kısıtlamak gibi bi hobimyok fakat hobilerine ayırdığı vakit haftanın 5 günü 10 ar saat olunca ister istemez bu evliliği tek başıma yaşadığıma inanıyorum. muhakkakki konuşmayı çok denedik fakat işin ucu onun keyiflerine dokununca ortak nokta bulmak imkansızlaşıyorkafamçokkarıştı... buraya yazan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum paylaşımları sayesinde bir nebzede olsa anlaşıldığımı düşünüyorum ama şunuda biliyorum ki bu saatten sonra hiç bir sorun karnımdaki bebeğimden daha önemli olamaz:olmaz:

bencede iletişim sorunu yaşıyor olabilirsiniz yoksa erkekleride heycanlandıran bişey baba olmak umursamadığını düşünme sakın ama onlar duygularını açık açık göstermiyorlar bizim gibi.
benim eşimde garip bir psikolojiye girdi. allah razı olsun çok ilgili anlayışlı davranıyor ama kendisine de söyledim hatta:)) garip bir psikolojiye girdin farkındamısın sanki bebek doğmadan yapmak istediğin ne varsa çabucak yapmak isyormuşun gibi hal sezinledim dedim :) güldü. bazı özel hobileri var haftasonları arkadaşlarıyla birlikte doğa sporları yapıyorlar ve bizimki birden bire bütün malzemeleri alma telaşına girdi bebeği öğrendikkten sonra ve hepside bayağı pahalı şeyler, onu anlıyorum çünkü bebek doğduktan sonra masraflar artacak diye eksiklerini tamamlamaya çalışıyor ben bişiy demiyorum, kendini nasıl rahat hissedecekse öyle yapsın.:)

myline eşlerimizin ortak noktası doğa sporları.benimki balık avı meraklısı o yüzden bulunduğun durumu gözümün önünde canlandırabiliyorum canımmirmirmirmir

ben eşime söylüyorum söylemiyorum fayda etmiyor okadar çok konuşuyor ve söylenince susmak bilmiyorki dün bir öfke nöbeti geçirdim hemen paralelinde karnımda sancılar başladı çok korktum bebeğime bişey olcak diye,bebişim için kimseyi takmamayı öğrenmeliyim ama başaramıyorum:(

Back
X