Hamileliğinizde çıldırtan cümleler

Nilla

kızçem ballı kurabiyem
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
1.131
0
66
İstanbul
Henüz yolun yarısındayım hamileyken böyle,doğunca neler görücez bakalım:27:

Yediklerine dikkat et,bol su iç ceviz ye (her gören)(açız biz kuru ekmek her gün 2 zeytin)
Kaç kilo aldın?(sana ne dirhemine paramı sayıcan?:9:)
Saçını mı boyadın sen?(Laf olsun diye gittim röfle üzerine balyaj yaptırdım,siyaha boyayıp sarıya döndüm.Yasakladı doktor kardeşim düş yakamdan:47:)
Canlandı mı?(Favarorim bu:))o zaten canlıydı:49:)
İsmini ne koyucaksınız?Aaa o ne biçim isim (o Biçim:27:)
Bizim zamanımızda....Buna zaten hastayım 50 sene öncesinden bahsediliyo tapıyorum:31:
Antibiyotik mi içtin hiiiiii (Kadın doğumcum boşuna okumuş o kadar yıl,içiceksin dedi olmaz sen anlamazsın dedim tövbeee)
Normal doğum yap en sağlıklısı (He kolaydı,sanki ben belirliyorum herşeyi)
Daha erken alışveriş için(Keyfimmisin)
Cinsiyeti değişmesin sonra(He kızdı en son ama erkek olmaya karar verir sonra belki tövbeee)(senin canın erkek istiyo olmasın)
Cinsiyeti daha belli olmaz ben rüyamda gördüm erkekti(Ultrason icad edilmedi ya sen rüyanda gördün kesindir o zaman,doktorda kör zati)
Bu ultrasonlar zararlı her ay doktora mı gidilir:52:(ordinaryus aşmış prof. kendileri)
Ultrason resmine bakılıp babasına benziyo diyenleride ayrıca öpüyorum çocuk daha 12 haftalık falandı ne gördülerse:)Ayrıca evet babasına benzemesi normal yani,Hüsnü efendiye benzemez yani namümkün:1:

Bizde durumlar böyle
belki herşey kötü niyetle söylenmiyor ama yarısı bariz delirtmek için söyleniyor.Hamileykende herşey itinayla kafaya takılıyor maalesef:50:

Henüz yolun yarısındayım hamileyken böyle,doğunca neler görücez bakalım:27:

Yediklerine dikkat et,bol su iç ceviz ye (her gören)(açız biz kuru ekmek her gün 2 zeytin)
Kaç kilo aldın?(sana ne dirhemine paramı sayıcan?:9:)
Saçını mı boyadın sen?(Laf olsun diye gittim röfle üzerine balyaj yaptırdım,siyaha boyayıp sarıya döndüm.Yasakladı doktor kardeşim düş yakamdan:47:)
Canlandı mı?(Favarorim bu:))o zaten canlıydı:49:)
İsmini ne koyucaksınız?Aaa o ne biçim isim (o Biçim:27:)
Bizim zamanımızda....Buna zaten hastayım 50 sene öncesinden bahsediliyo tapıyorum:31:
Antibiyotik mi içtin hiiiiii (Kadın doğumcum boşuna okumuş o kadar yıl,içiceksin dedi olmaz sen anlamazsın dedim tövbeee)
Normal doğum yap en sağlıklısı (He kolaydı,sanki ben belirliyorum herşeyi)
Daha erken alışveriş için(Keyfimmisin)
Cinsiyeti değişmesin sonra(He kızdı en son ama erkek olmaya karar verir sonra belki tövbeee)(senin canın erkek istiyo olmasın)
Cinsiyeti daha belli olmaz ben rüyamda gördüm erkekti(Ultrason icad edilmedi ya sen rüyanda gördün kesindir o zaman,doktorda kör zati)
Bu ultrasonlar zararlı her ay doktora mı gidilir:52:(ordinaryus aşmış prof. kendileri)
Ultrason resmine bakılıp babasına benziyo diyenleride ayrıca öpüyorum çocuk daha 12 haftalık falandı ne gördülerse:)Ayrıca evet babasına benzemesi normal yani,Hüsnü efendiye benzemez yani namümkün:1:

Bizde durumlar böyle
belki herşey kötü niyetle söylenmiyor ama yarısı bariz delirtmek için söyleniyor.Hamileykende herşey itinayla kafaya takılıyor maalesef:50:

bence haline şüret bunlar tatlı sıkıntılar. çocuğun olmadığı zamanki sorular ve öneriler inan ki daha can sıkıcı

bence haline şüret bunlar tatlı sıkıntılar. çocuğun olmadığı zamanki sorular ve öneriler inan ki daha can sıkıcı

Bilirim,3 sene çocuk yapmadım istediğimde de 4. ayımda sahip olabildim o arada çocuğu olmuyor diye epey uğraştılar benimle.Dilerim isteyen herkese versin Allah,sıkıntısıyla zorluğuyla çekmeye razı oluyor insan...

hamileliğimin başından beri nerdeyse aynı kişilerden duyduğum
1-aaa dip boyan gelmiş beyazların çıkmış, saçında farklı renklermi var senin(sende 7ay boyama göreyim senin saçını)
2-6.ayımdan itibaren duyduğum karnın iyice belli olmaya başladı (ee hamileyiz belli olacak tabi 8.ayıma girdim hala aynı şeyi söylüyolar)

Geçenlerde biri 35 haftalık hamile bana siz biraz kilo mu aldınız dedi, 8 aylık hamile kadının hamile olmadığını anlamadıysa gözlerinde sorun var. Hamile olduğumu anlayıp da sorduysa aklında sorun var. O da altı üstü 5-6 kilo almışım.

Habire isim sorup isim beğenmeyenler mi derdiniz, ben şu ismi çok seviyorum deyip isim önerenler mi, işte o zaman çıldırıyorum.

Bir de çocuk çocuk diye bastırıp da sonra nasıl doğuracaksın, nasıl bakacaksın, bu iyi günlerin... falan diyenleri dövmek istiyorum.

Bir de ben kusmaktan içim dışıma çıkarken, neden kusuyorsun, ben hiç kusmamıştım, psikolojik, kendini bırakıyorsun laflarını diyenler beni o kadar çıldırtmıştı ki Allaha havale ettim onları.

Ne yazık ki boş konuşmayı seviyor milletimiz.

Bilirim,3 sene çocuk yapmadım istediğimde de 4. ayımda sahip olabildim o arada çocuğu olmuyor diye epey uğraştılar benimle.Dilerim isteyen herkese versin Allah,sıkıntısıyla zorluğuyla çekmeye razı oluyor insan...

Aynısını bana da yaptılar . Şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. 3 senedir çocuğu olmuyordu dediler. Doğum kontrolden habersizler anlaşılan.

Ben 2.bebeğime hamıleyım.ilkınden sonra aldığım 21 kg nun hepsini verıp iş yerımdekı arkadaşlarımı sınır etmıştım.onlar çok memnundu çünkü vucdum bozuldu dıye:27: neyse şimdi 2.ye hamıleyım ve en çok söyledıklerı şu.ehh 1.den sonra gıder kılolar ama doğur bakalım 2.yı de gör 2.den sonra kılolar kalır veremezsın.ay dedım bıtanesıne ben senın gıbı 40 yaşında doğurmuyorum ayrıca 1 saat bıle spor yapmamışsın sonra bana akıl verıyosun:47:

1.Kaç aylık hamilesin 3-4 aylık gibi duruyor(30 haftalık hamileyim bu arada)

2.Bunlar iyi günlerin tadını çıkar hele bi bebek doğsun geceleri uykusuz kalcan,eşinle aran bozulcak çocuk yüzünden,üstünü değiştirmeye fırsat bulamıcaksın.(Bunları söyleyenleri gırtlaklayasım geliyor çocuk yapmayı göze aldıysak onları da göze almışızdır,siz niye yaptınız o zaman)

3.Hareketlerini hissetmeye başladın mı?

4.Adını ne koyucaksınız?Özel bi anlamı mı anlamı var?(Adını kerem koyucaz bu arada)

5.Aaaa yemeğine tuz koyma şişersin,bizim filanca çok kötü olmuştu her yeri ödem yaptı....(Sana ne şişersem ben şişcem)

6.Süt içiyorsun dimi,yoğurt yiyorsun,bizim filanca yemedi dişleri döküldü....

7.Bak tulumlardan al bol bol bayağ lazım olucak,gerçi hediyede gelir çok almasanda olur:47::47::47:

8.Bak mutlaka emzir bebek için en sağlıklısı(Sanki ben bilmiyorum yada emzirmicem dedim..

9.Nasıl doğurcan sezeryan mı normal mi?Nasipse normal istiyorum.
Ahh doğum sancısı kolay değil o zman gelsinde gör bak dayanamaz sezeryan istersin,bizim filancada normal istiyordu dayanamadı sancıya sezeryan oldu(Bu sözü söyleyenleri de boğmak istiyorum)

10.Reflüm var hep midem yanıyor.Çocuğun saçı çıkıyordur ondandır

:47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

Adetlerim düzensiz olduğu için 9 hafta olana kadar bebeğimin farkına varamamıştım. Bu arada da eşimin ailesi İstanbul'da oturuyor onları ziyarete gittik geldik. Sonrasında öğrendik ve ilk kayınvalidemi aradık (en çok merak eden o olduğu için) Ne dese beğenirsiniz "Ben anlamıştım zaten" Kocam da "Madem anlamıştın o zaman söyleseydin de bi test alıp yapsaydık" dedi :) Çok gülmüştüm yaa :)

"bu günlerin keyfini çıkar bir daha çok ararsın", "şimdi sen sultan gibisin tadını çıkart", riskli gebelikte aylardır ya evde yatak istirahatindeyim ya da hastanede.
"aa aşermiyor musun, söyle kocana numaradan aşermiş gibi sana yeşil erik bulsun"
bu türe ne söylenmesi gerektiğini bilemiyorum. eşlerini ne olarak gördükleri belli.

Geçenlerde biri 35 haftalık hamile bana siz biraz kilo mu aldınız dedi, 8 aylık hamile kadının hamile olmadığını anlamadıysa gözlerinde sorun var. Hamile olduğumu anlayıp da sorduysa aklında sorun var. O da altı üstü 5-6 kilo almışım.

Habire isim sorup isim beğenmeyenler mi derdiniz, ben şu ismi çok seviyorum deyip isim önerenler mi, işte o zaman çıldırıyorum.

Bir de çocuk çocuk diye bastırıp da sonra nasıl doğuracaksın, nasıl bakacaksın, bu iyi günlerin... falan diyenleri dövmek istiyorum.

Bir de ben kusmaktan içim dışıma çıkarken, neden kusuyorsun, ben hiç kusmamıştım, psikolojik, kendini bırakıyorsun laflarını diyenler beni o kadar çıldırtmıştı ki Allaha havale ettim onları.

Ne yazık ki boş konuşmayı seviyor milletimiz.

yada senin beğendiğin isimlerle ilgili kötü şeyler anlatılır güzel ama... diye başlar cümleler:))

"bu günlerin keyfini çıkar bir daha çok ararsın", "şimdi sen sultan gibisin tadını çıkart", riskli gebelikte aylardır ya evde yatak istirahatindeyim ya da hastanede.
"aa aşermiyor musun, söyle kocana numaradan aşermiş gibi sana yeşil erik bulsun"
bu türe ne söylenmesi gerektiğini bilemiyorum. eşlerini ne olarak gördükleri belli.

drusella durumu bildikleri halde öyle söylüyorlarsa hakikaten üzücü ..

bende ilk dört ay boyunca devamlı kusuyordum, parfüm kullanıldığında , yemek yapmaya çalıştığımda, bulaşık yıkamaya kalkıştığımda, çamaşırları makineden çıkartırken vs.
bunu bilenler "ay bende çok fenaydım" ya da "bende hiç böyle şeyler olmamıştı" ha unutmadan "bazılarının ki 9 ay devam ediyor senin de öyle olmaz inşallah" gibi cümlelerden bıkmıştım.
bir kez söylense insan sıkılmaz ama aynı kişilerden birçok kez aynı şeyleri duyunca artık rahatsız olmaya başlıyordum.

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...maruz-kaldigimiz-ilginc-sorular-yorumlar.html
bende buna benzer bi konu açmıştım aylar önce demek yalnız değilmişim:))
doğurdum ama sorular ve yorumlar bitmedi inan ki..çocuğumun boyu kilosu normal aaa neden küçük bu?
emiyor mu? şunu ye sütün artar..üzülme sütün gider..ismi ne diyorlar mesela söyleyince de hmmm u harfli isim mi olur söyleyemem ben onu şunu koysaydınız daha iyi olurdu..hatta hiç unutmuyorum 6 7 aylık falan hamileydim akrabalardan biri emzirmeyi düşünüyormusun demişti:27::27:
yok formum bozulur emzirmem ben diyesim geldi:))
kısacası doğurunca misliyle artıyor..
ha aklıma gelmişken birde şimdi gözleri görmez bunun daha küçük bu diyenler var ıyyyyyyyyyy sinirlik ya:57::57::57:

benim tepemi attıran muhabbet:
-cinsiyeti ne?
+kız olacak inşallah
-olsun bakalım neyseee!!!
-canını sıkma
-neyyysee kocanla birbirinizi teselli edin artık napalım
( bu arada ilk çocuğum henüz )

en sinir olduğum "bunlar iyi günlerin" lafı! hadi ordan be, ilk kez anne olucaz diye bebeğini kucağına almanın mutluluğunu başka birşeye tercih edecek kadar keriz değiliz!!! evet iyi günlerim ve çok daha iyi günlerim olacak, o kadar! rest :)

en sinir olduğum "bunlar iyi günlerin" lafı! hadi ordan be, ilk kez anne olucaz diye bebeğini kucağına almanın mutluluğunu başka birşeye tercih edecek kadar keriz değiliz!!! evet iyi günlerim ve çok daha iyi günlerim olacak, o kadar! rest :)

bu cümleden bıktım bende artık.neye göre kime göre ii.geçengün bi karı koca eşime aynı şeyi söyledi.bende kadına ben öyle düşünmüorum diyebildim.sen kocanı ikinci plana atmış saçını süpürge etmiş çocuk merkezli bi hayat kurmuşsan evliliğini unutmuşsan herkes aynımı olacak demeliydim ama diyemedim.çünkü o kadın ebebk olunca eşini koltuğa yollamış yatakta bebeiğle yatmayı tercih ediyomuş falan filannnn.....

bizde evlendikten 2 sene sonra çocuk yaptık tabi bu arada çocuğu olmuyomu acaba bakışları çok sinir bozucuydu özelliklede kaynanamın her gittiğimde çocuk yap demesi ,ya daha yeni evlenmişim dünya borç konuşçağana yardım et o zaman neyse şimdi hamileyim 9.aydayım sesi kesildi ama bebeğime bir çöp bile almadı daha yap yap yap derken ben bakarım derken iyiydi bide bebeğime örülen hırkaları gösterince benden bişey bekleme demez mi gırtlaklamak istedim onu Allah düşürmesin zaten senden bişey bekleyerek yapmadık ,neyse şimdi hamileyim eltilerimin bana yaptığı muhabbetler ;

aaaaaa sen halen pantolan giyiyorsun evet ne olmuş hamile pantolonu lastikli .aaaaa giyme bebeğin kafasında iz çıkar mışş töbe töbe

sen evde yanlız kalıyormusun evet ben hep yanlızım işte evde .aaaaa kalma hamilelere karabasan gelirmiş korku gelirmiş .aklımda olmayan şeyler sokuyolar

ondan sonra yok fazla karnın yok bazen gidiyorum aaaa karnın çıkmaya başlamış ee yuh artık nerdeyse doğurcam yaa bırakta çıksın

bide eltimin biride hiç çocuk istemezken nedense hamile kaldı bir anlam veremedim.

Walla ben razıyım bu sorularla muhatap olmaya, siz bi de olmadığında görün...
bkz:

- Ne zamandır evlisiniz, çocuk düşünmüyor musunuz?
- ee sorun kimde, sende mi eşinde mi? :51:
- Tedavi olmayı düşünmüyor musunuz? bilmem kim şu doktora gitti hemen oldu, siz de gidin mutlaka!
- keçi boynuzu denedinizmi :27:
- soğan suyu içtinmi bak o çok iyi geliyo
- otu denedinmi b.. u denedin mi.... bıdı bıdı bıdı.... :57:
-üşütüyomusun ayaklarını, ondan olmuyo :57:
- ilk zamanlar korundunuzmu, ondan olmazmış diyolar... hep o doğum kontol ilaçları yüzünden
- tüp denedinizmi
- kafaya takıyo musun çok, bak takma takınca olmuyomuş :47:
- yumurtlama zamanına dikkat ediyomusunuz :53:
- dua ediyomusun, bak allahtan iste allah verir
vs. vs. vs... :36:
ha bide hamile olup ya da çocuğu olup gözüne gözüne sokanlar da ayrı bi başşık konusu zaten!

bkz:

- Tedavi olmayı düşünmüyor musunuz? bilmem kim şu doktora gitti hemen oldu, siz de gidin mutlaka!
- ilk zamanlar korundunuzmu, ondan olmazmış diyolar... hep o doğum kontol ilaçları yüzünden
- tüp denedinizmi

ha bide hamile olup ya da çocuğu olup gözüne gözüne sokanlar da ayrı bi başşık konusu zaten!

canım kader arkadaşım benim..bende bu sorulara misliyle maruz kaldım malesef...4,5 senedir bitmedi bu milletin çareleri...bu ezici soruların altında hamileyken söylenenler vız gelir herhalde bize...

bkz:

- tüp denedinizmi

Aynen....:46::46: :46:

Back
X