Tam olarak kaçıncı haftada ilk doz yapıldı hatırlamıyorum ama 20. haftaların başındaydı sanıyorum.Olunması gerekli diye biliyorum ki zaten aile hekimlerinde 5 doz olarak yapılıyor ve hayat boyu koruyuculuğu sürüyor.
Bu aşı için doktorum bişey dememişti fakat aile hekimide aynı zamanda takip ettiği için onlar çağırmıştı aşı için.Sizde aile hekiminizle görüşebilirsiniz.
Tam olarak kaçıncı haftada ilk doz yapıldı hatırlamıyorum ama 20. haftaların başındaydı sanıyorum.Olunması gerekli diye biliyorum ki zaten aile hekimlerinde 5 doz olarak yapılıyor ve hayat boyu koruyuculuğu sürüyor.
Bu aşı için doktorum bişey dememişti fakat aile hekimide aynı zamanda takip ettiği için onlar çağırmıştı aşı için.Sizde aile hekiminizle görüşebilirsiniz.
Ben de21. haftamda ilk dozu 25. haftamda 2. dozu oldum.
Sizi de bağlı olduğunuz sağlık ocağından aramaları gerekirdi. İlgilenen doktorunuz hemşireniz kim ?
Çünkü aramamaları suç demek.
Ama hamileliğinizi takip eden doktorun sisteme sizin gebeliğinizi girmiş olması gerekiyordu. eğer girmediyse bu nedenle sağlık oocağındakilerin durumdan haberi yoktur. Gidip siz söyleyin mutlaka.
Hemen bağlı bulunduğunuz aile sağlığı merkezine başvurarak gebe olduğunuzu bildirmeniz, kayıt yaptırmanız gerekir. Ben 20. haftada oldum ilk aşımı ikincisini tam 1 ay sonra oldum. Gebelikte toplam 2 kere vuruluyor zaten. Geç kalıp kalmadığınızı bilmiyorum ama mutlaka en kısa sürede başvurunuzu yapın. Sağlık Bakanlığı çok güzel çalışıyor bence bu anlamda. Benimle ilgilenen hemşirem çok iyi mesela kendisi arayıp çağırıyor. Toplam 4 izleminiz olacak sağlık ocağında. Ama siz pey gecikmişssiniz. Benim 35. haftam ve geçen hafta bitti oradaki tüm kontrollerim.
Bende ilk dozunu 18. haftada ikinci dozunuda 25. haftada yaptırdım. Doktorum çok gerekli olmadığını yapılma sebebinin sezeryan doğum esnasında kullanılan metal malzemelere karşı koruma amaçlı olduğunu ancak ilerleyen teknolojide paslıvb aletlerin zaten kullanılmadığını aktardı. Ben yine de yaptırmak istediğimi ön tedbir olarak düşündüğümü ilettim ve yaptırdım.
Sen bence yine sana en yakın sağlık ocağı ile irtibata geçip süresi geçmesiyde bilgi alıp yaptırabilirsin.
Konu ile ilgili genel kanı yaptırmak zorunlu değil sana kalmış.
Valla ben oldum hamileyken 2kere oldum 1ay arayla.. 18. Ve 22. Hafta. Bi sonrakini 6ay sonraya verdi :) 5doz olursan bidaha olmana gerek kalmıomuş. Doğumda bebekte herhangi bir enfeksiyon kapmasın diye gerekiyomuş. Yaptırdık bakalım hayırlısı
tetanoz aşısını doktoruma sorduğumda
" ben hastama bırakıyorum bu aşıyı, ölü bir aşı, zararı yok, çok pimpirikli hastalarım vurduruyor, sana kalmış, yaptırsanda olur yaptırmasanda" dedi.
bende 2 doz yaptırdım, kalan 3 doz doğumdan sonra ve sanırım yaptırmam, çünkü çok korkuyorum iğneden
Benim doktorum da bana sorarsan yaptırmana gerek yok sen kontrol altında bir gebesin , hastanede doğum yapacaksın dedi bende kararsız kaldım insanlık hali sonuçta yaptırmayı düşünüyorum bakalım
Kizlar slm.brnde iki doz tetanoz vurundum ilkini 25 haftalik digerini 29 haftalikken..yalniz bazi sitelerde sole bise okudum tetanoz asisi kasilma yapiuomus rahim kasilmasi tesadufmudur bilmiuorum ama ilk asiyi vurundugum donemde benmde kasilmalarim basladi ve artarak devam etti gun icinde sıksık oluyo gobegim tas kesiliyo doktora soramadim.dogru olabilirmi acaba