Hamilelik belirtisi

kmrb

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
16
Puanlar
8
6 aydır bebek deniyoruz. Son 2 aydır bazı stresli sebeplerden regl düzenim şaşmıştı bir hafta/ 10 gün gecikiyordu. Yumurtlama günümü de anlayamıyordum o yüzden bu ay ilk defa ovulasyon testi kullandım. 5 ve 6 haziranı pik gösterdi. 4 ve 6 haziranda ise korunmasız ilişkim oldu. Normalde reglime 4 gün kala falan meme hassasiyetim başlar ama bu kez daha 2 hafta varken başladı. ( ilk gebeliğimde de böyle 2 hafta kala meme hassasiyetim başlamıştı. O yüzden şimdi iyice şüphelendim)

Varsa hiç bekleme test yap

Doğrudur bilirim ben o yüzden hep erken öğrendim çocukları Rahime düşmeden benim haberim oluyordu

Doğrudur bilirim ben o yüzden hep erken öğrendim çocukları Rahime düşmeden benim haberim oluyordu
Nasıl yani benim için me düşünüyorsun hislerin ne diyor? Hamile olabilr miyim

Valla ben insanların olmazlarina değil rabbimin gücüne kudretine inanırım 19 Şubat'ta 1 kere beraber olduk geri cekilmeyle Ramazan ayı boyunca namaz ve oruçtan dolayı fırsat olmadı yapmaya 12 Mart'ta iki gün adet oldum diye lekelenme yaşadım normalde adetim böyle gelmez test al dedim eşime iki tane almış kızdım hatta ne gerek var diye birinciyi yaptık koydum bakmadım bile imkansız diye ama rabbim ol dediyse bize laf mı düşer yarım saat sonra baktım çift çizgi inanmadım eşimde saçmalama nasıl olcak dedi ikinciyi yaptım yine pozitif mucizem diyordum ona.

Malesef 13. Haftalık kalbi durdu kürtaj oldum ama yine diyorum rabbim kalbime 3. Yu hiç dusunmezken bu sevgiyi dusurduyse bir bildiği vardır şuan regliyim bitsin devam çünkü kayıptan sonra anne olmaya daha çok hazır hissettim

Gerçekten senin de ilginç olmuş. (geri çekilme her ne kadar tam bi korunma olmasa da) ihtimal çok azken Allah nasip etmiş. Kaybetmene çok üzüldüm. Allah sağlıkla nasip etsin. O acı bana da tanıdık. Ben de 2024te ilk gebeliğimde 6. Haftada kalbi durdu kürtaj oldum. Etkisinden uzun süre çıkamadım çok üzüldüm yıprandım. Sonra araştırdım kafaya takmıştım çünkü. Kanımda pıhtılaşma varmış. O yüzden kalbi durmuş olabilirmiş. Hamile kalırsam her gün kan sulandırıcı iğne kullancakmışım. Biraz gerginim inşallah işe yarar iğneler napayım. 13. Haftada kalp durmasında da pıhtılaşma ihtimalin yüksek. İstersen bi pıhtılaşma testi yaptır ona göre iğne veya hap verilebilir. tekrar kayıp yaşama Allah korusun

Hangi kan testinde çıkıyor acaba başlarda birçok kan testi alındı ayriyeten mi yapılıyor o bende ondan şüphelendim araştırma sonucu ama doktorlar başta yapmıştır diye düşündüm bir sıkıntı olsaydı söylerlerdi diye ama eminde olamadim

12 senedir bu şekilde korunduk aslında basariyorduk hamileliklerim hep planlı ilk ay ve ikinci ayda hamile kalmıştım 3. Düşünmüyordum ama nasibi varmış geldi ve omru bu kadarmış

Hala patoloji sonucumu bekliyorum kürtaj olmadım ben ilaçla doğurdum bebeğimi gördüm yani

Doktorlar bir veya iki gebelik kayıplarında pek önemsemiyolar. Bana da kürtajımı yapan doktor araştırmaya gerek yok ilk gebeliklerde zaten düşük çok sık görülüyor. 10. Haftadan sonra kalp durmasında pıhtılaşma sebebi daha çok oluyor dedi. Benimki 6.haftada durduğu için gerçekten belki de embriyo baştan sağlıksızdı ve rahim tutmak istemedi. Ben başka doktora da gittim o doktor direkt kan pıhtılaşmasına bi bakalım tekrar kayıp yaşayıp üzülme dedi. Zaten ben de aslında bunu düşünüp duruyodum belki de düşünmekten pıhtılaşma sorununu hayatıma çektim korktuğum başıma geldi. Doktor sonuçlara bakıp pozitif iğne ve hap kullancaksın dedi. Her doktorun da görüşü iğneye başlatma zamanı farklı olabiliyor tabi. Benim o yüzden de çok kafam karışmıştı. Konuyu uzattım ama sonuç olarak bence muhakkak bu testi yaptır. Hele ki 13. Haftalık kayıpta pıhtılaşma ihtimali bence de yüksektir. Özel bi test bu. Devlet hastanesinde de yapılıyormuş ama sonucu uzun sürermiş ve en az 3 kayıp şartı olabiliyormuş. Bence özel hastanede yaptrı trombofili risk paneli diye geçiyor yani pıhtılaşma testi. Özelde ben geçen sene 12bin liraya detaylı yaptırmıştım. Ama normali 5bin lira. Hematoloji veya kadın doğum bölümü bakıyor bu soruna.

Allah razı olsun baktım şimdi hep normal çıkmış kanımda bu değerler

Allah razı olsun baktım şimdi hep normal çıkmış kanımda bu değerler
Pıhtılaşma testi yapılmış mı yani ? Heterozigot homozigot gibi ifadeler olmalı bu pıhtılaşma testinde

Pt aptt INR ve d dimer değerleri gisteriyormus bunlarda heralde bir sıkıntı cikarsa hematoloji bölümüne yönlendirme yapiliyormus

Ben 22 yasindayim yaklaşık 2 yıldır korunuyorum spiral olarak oğlum 3 yaşında şu an gebelik istiyorum bu ay yumurtlama dönemime denk geldi adeta bir gün kala gebelik yaptım negatif çıktı bugün Adet günüm bakalım sonucu göreceğiz 9 aydır spiral çıkardım Neden hala hamile Kalamadım çok merak ediyorum Siz spiralle çıkardıktan sonra ne kadar sürede hamile kaldınız lütfen bana bilgi verir misiniz o kadar doktora gitmeme rağmen hiçbir şey çıkmadı Tabii eşim görünmedi

Pt aptt INR ve d dimer değerleri gisteriyormus bunlarda heralde bir sıkıntı cikarsa hematoloji bölümüne yönlendirme yapiliyormus
Hmm onu bilemedim doğrudur. İnşallah sağlıkla bebek nasip olur sağlıkla doğar yavrularımız

Ben spiral hiç kullanmadım canim geri çekilme yöntemiyle korunduk bu zamana kadar inşallah en yakın zamanda sağlıklı hayırlı bir gebelik yasarsin

Bir yıldır spiral takılıydı kontrole gittim; yerin de dedi 10 gün sonrada regl olmam gerekti. Olmadım kaymış hamile kalmışım.Şuan 2 yaşın da bir daha da taktırmadım.Kardeşimin ilk hamileliği 6 ay sonra oldu ikinci de spirali çıkarttı ilk yumurtlama tarihin de hamile kaldı.Ablam spirali çıkarttı 6 ay denedi olmadı biraz istiyor biraz istemiyor gibiydi aylık iğne vuruldu hastanede kaldı ilaçlar falan kullan dı aylık iğneyi vurulduğun da hamileymiş.Şuan 7 aylık ikiz.Ben de bu ay 7 gün geciktim ödüm patlıyor hamileyim diye.Korunuyoruz gerçekten de korunuyoruz ara da böyle uzun gecikmeler oluyor bakalım gecikmedir diye dua ediyorum.Allah herkesin gönlüne göre versin.Daha zamanı vermiş demek ki.Rahat olun dert etmeyin en güzel şekilde kavuşun.

`