Hamilelik Çatlakları hk

koronis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
21
3
86
İstanbul
Merhabalar,

Hamilelikte çatlakların oluşmaması için neler kullandınız, hangi ürünler iyi geldi size? Önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Merhabalar,

Hamilelikte çatlakların oluşmaması için neler kullandınız, hangi ürünler iyi geldi size? Önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

canım ben mustela çtlak önleyici ile dalin bebe yağı kullanıyorum ama düenli değil inan.banyodan banyoya.ne yaparsn yap eğer cildin müsaitse çatlıyor.engelleyemiyorsun.benim yaptığım en iyi şey çok su içmek.günde 3,5 lt sadece su tükeiyorum bunun yanında taze sıkılmış meyve suları ve meyveler da cabası.cildine yapcağın en iyi nemlendirme onu su içerek nemli tutmaktır.hangi marka ya da ürünü kullanırsan kullan hepsi dışarıdan müzehale ama su hücrelerini besleyen en ünemli ürün.tabi yanında nemlendirici ürünler de kullan.ben daha çatlamadım.ama ileride ne olur bilemem

hem liearac hem kantaron yağı kullanıyorum ama fayda etmiyor genetikşu çatlak olayı doktorum demişti zaten. işte kaşınmıyorsun filan ama benim son 1-2 haftadır çatladı. 28-29. haftadan sonra bir anda karnın çıkıyor o dönemde çatlak oldu. bakınca belli olmuyor karnın çok çıktığı için gölge filan oluyor göremiyon aydınlıktaaaa çatlak olmuuş diyorsun :52:

karnım vıcık vıcık ama maalesefoldu :( kantaronu kullanmaya devam edeceğim doğumdan sonrada yanık/yara izlerinde çok kullanılıyormuş iz filan kalmıyormuş öle demişti egeli köylüler belki çatlaklarda öyle olur :50:

Benim kayınvalidem badem yagı sürmemi önerdi bilgili deneyimli kadındır bu arada...
Ama ben badem yagımı kaşıma saçıma sürüorum saçı besledin diyee..
Kılları beslerse diiyede korkuorum...
Birazda kalıtsalmış çatlaklar.annemde olmamış çok inşş bendede olmazz...

bende dünden itibaren badem yağı+susam yağı+kayısı yağı kullanmaya başladım doktorumun tavsiyesiyle. bakalım, kusma konusunda anneme çektim kusmadım. çatlamada konusunda da çekersem çatlamamm :21:

karın ne kadar gerilirse o kadar çatlama riski de oluyor. tabi yapı meselesi de benim normalde göğüslerim , kalçam ve bacaklarım çatlarken karnım hiç çatlamadı. önemli olan da benim için göbek kısmımdı şükür olmadı. dalinin bebe yağını ve bephanten mavi seritli kremini kullanıyorum düzenli olarak.

Bende 4 aydır lierac krem kullanıyorum, her akşam yatarken özellikle karnıma sürüyorum hiç çatlamadı şimdiye kadar. Maalesef karnıma gösterdiğim özeni göğüslerime göstermedim elimde kalan fazlalıkları sürüyodum. Bi gece uykuda kaşımış farkında olmadan sabah bi kalktım göğüslerim çatlamış :(( ama yine de devam ettim sürmeye biraz rengi açıldı bakınca belli olmuyo allahtan. Birde acıbadem sütüyle evigen ampul karışımını okumuştum bu siteden yine, oda faydalıymış onuda aldım karıştırdım arada birde onu sürüyorum. Kaşımamak lazım işte ovalayarak kaşıntıyı geçirmek gerekiyo, yoksa ne lierac ne de diğerleri fayda etmez.

Merhabalar,

Merhabalar, hamileliğimin 5. ayından itibaren Lierac ve johnson'ın bebe yağını kullanıyorum 31 haftayı geride bıraktık çok şükür çatlak yok. Bu arada Lierac eczanelerde 55 - 58 TL arasında satılıyor bazı isim yapmış parfümerilerde 49 TL, etkisi olduğuna inanıyorum tavsiye ederim...

Benim henüz küçük ama ben şimdiden başladım ben çoook su içiyorum zaten normalde de , onun yanında bebe yağı sürüyorum banyodan sonra hafif nemliyken, sonra bide kız kardeşim avondan bi çatlak kremi almıştı onu da deniyorum inşallah çatlamam :9: annemin karnı çok çatlaktı

Merhabalar, hamileliğimin 5. ayından itibaren Lierac ve johnson'ın bebe yağını kullanıyorum 31 haftayı geride bıraktık çok şükür çatlak yok. Bu arada Lierac eczanelerde 55 - 58 TL arasında satılıyor bazı isim yapmış parfümerilerde 49 TL, etkisi olduğuna inanıyorum tavsiye ederim...

Ben de 3.ayımdan beri Lierac kullanıyorum. Yanı sıra diğer günlük nemlendiricilerden de sürdüğüm oluyor. Lierac internetten alındığında 37 lira civarına geliyor. Henüz bir çatlağım yok.

Kaşımamak lazım
Bebe yağı kullanıyorum arada ama cevremdeki tüm hamileler kaşımanın direk catlattıgını söylüyolar
Bol su içmek de çatlağı önlüyormuş

kaşıma konusunu okuyunca korktum benim karnım kaşınıyo arada kaşıyorumda :26: ya bişey sorucam şimdi ben yağ karışımı kullanıyorum sadece akşamları sürüyorum. yeterli mi ? gündüz yağlı yağlı dolaşamamki. bir de çatlak kremi mi alsam. mesela bu Lierac avrupada satılıyo mudur. fiyatı orada uygunsa oradan aldırayım. bilgisi olan var mııı ??

bende lierac kullanıyorum akşam yatmadan sürüyorum sabah ve öğleden sonrada nivea nın çok kuru ciltler için vücut sütünü sürüyorum cildim hiç kurumuyor 21.haftamdayım henüz çatlama olmadı ama ileride nolur bakcaz artık:)

bu arada nivea body milk kullanmadan önce onun yerine nivea bebe yağı sürüyordum ama cildim yinede kuruyor ve kaşınıyordu body milk in çok iyi geldiğini düşünüyorum hemde vıcık vıck yağlanmaktan kurtardı beni tavsiye ederim

piyasadaki çatlak kremleri kimine iyi gelirken kiminde hiç işe yaramamış bende almadım..banyodan sonra bebek yağı sürüyorum bazende vazelinli krem,aslında badem yağına başlayacaktım ama zaten yeteri kadar kıllandı karnım artar diye korkup ona başlamadım allaha emanet gidiyoruz bakalım:))

Benim kayınvalidem badem yagı sürmemi önerdi bilgili deneyimli kadındır bu arada...
Ama ben badem yagımı kaşıma saçıma sürüorum saçı besledin diyee..
Kılları beslerse diiyede korkuorum...
Birazda kalıtsalmış çatlaklar.annemde olmamış çok inşş bendede olmazz...[/

canım bende badem yağı sürdüm bir buçuk ay kadar ve gerçekten kıllanma yaptı:5: bana sorarsan onu sürme derim:3:

Kizlar benimde bebegim henuz cok kucuk fakat anne ve ananemin tavsiyesiyle evime iki kutu vazelin aldim.Birisi normal vazelin, biriside hamileler icin kakao yagi ile karisik vazelin.Annem ve ananem tum hamileliklerinde vazelin kullanmislar ve cok sukur ikisindede bir tane bile catlak yok hic bir yerlerinde.Darisi basimiza ins:) fikir olsun diye sizlerle paylasmak istedim.Hepinize hayirli bayramlar diliyorum:)

hem liearac hem kantaron yağı kullanıyorum ama fayda etmiyor genetikşu çatlak olayı doktorum demişti zaten. işte kaşınmıyorsun filan ama benim son 1-2 haftadır çatladı. 28-29. haftadan sonra bir anda karnın çıkıyor o dönemde çatlak oldu. bakınca belli olmuyor karnın çok çıktığı için gölge filan oluyor göremiyon aydınlıktaaaa çatlak olmuuş diyorsun :52:

karnım vıcık vıcık ama maalesefoldu :( kantaronu kullanmaya devam edeceğim doğumdan sonrada yanık/yara izlerinde çok kullanılıyormuş iz filan kalmıyormuş öle demişti egeli köylüler belki çatlaklarda öyle olur :50:
Aynen birzda genetik annemde olmamış ama bendede olmıycak diye birşey yok.. kiloulada alakalı. annemin kaşçasında çatlagı yok ama bde çıktı kıloyla alakalı:32: Ama ben Portakala yagını duymuştum:42:

bende çok kaşınıyorum ve kaşıyorumda henüz çatlamadım ama zaten eski çatlaklarım var bacaklarımda ergenlikten kalma, bende banyodan sonra bebek yağı sürüyorum kaşıntı oluncada nemlendirici yüz kremi sürüyorum bakalım ne olacak..

Back
X