hamilelik depresyonu diye birşey var mı yada bunu yaşayan varmı?

merhaba ben yeni üyeyim. sürekli yazılanları okuyordum.
ben 15 gün oldu doğum yapalı.
loğusalık depresyonu geçiriyorum. çünkü bütün beliirtiler var. nasıl kurtulacağım, nasıl geçiyor. yaşayan ve böyle bir depresyon geçiren var mı bilgi rica ediyorum. teşekkürler,

arkadaşlar ben farklı sayfalara yazıyorum ama sürekli aynı sayfada çıkıyo yazılarım hayır rahatsız olmamın sebebi bu kız gerçekten üşütük aynı şeyleri yazıp duruyo dicekler 8 yıl önce atlattığım bir sendromdu anksiyete panik atak 4 aylık hamileyim 2 aydır çekiyorum yemek yiyemiyorum pek fazla darmadağan oldum psikoloğa gitim psikiyatrise gittim faydalı oluyo ama son zamanlarda çekilmez hale geldi bugün dr önerdiği bir pskytrs gidicem çok zorlanırsam ilaç alabilirmişim çok direniyorum kızlar bildiğiniz gibi değil ama bebeğim içnde sağlıklı olanı düşünmek zorundayım ben iyi olamazsam ona yetemiyorum yiyip içemiyorum benim gibi olan arkadaşlar sizlere desteğe ihtiyacım var dr larımızın söylediklerini paylaşalım

benim çok yakınımda bir bayan yaşadı bu durumu. kızını doğurdu ve inanırmısınız 1 sene görmedi yüzünü çocuğun. çünkü akıl hastanesinde yattı. nasıl bir depresyona girdiyse artık. ama şimdi kızı kocaman genç kzı oldu ve kızına acayip düşkün bir anne

Bu eskı konu ama bendede depresyon basladı baska arkadaslarda varmı bılmıyorum ne oldu bana bılmıyorum kendımı cok gucsuz hıssedıyorum dusuncelerım karmakarısık dusuncelerden degıl gercekten bu depresyon kendımı bılıyorum suanda ne yapıcam bılmıyorum dr solesem bana ılac verır ama ılac zararlıymıs ne yapıcam bılmıyorum hamılelıgımın 1.ayında basladı ve artarak devam edıyor dua bıle ederken zorlanıyorum normalde dua etmeden duramazken :(

arkadaşım aynı benim yaşadığım şeyleri yazmışsın bende 4 buçuk ayıma girdim bundan 8 yıl önce yaşadım hamileliğimde tekraraladı her geçen günde ilerlio canımdan can alıo sanki ne yapıcağımı şaştım kaldım pskytrs gidiyorum amabu illet öle bir rahatsızlıkki ilaç kullansam bir dert kullanmasam bir dert yan etkileri bazen yaşadığın rahatsızlıktan daha çok etkilio ama herkezde aynı olmuo tabi bu arada sen daha önce yaşadınmı böle bir rahatsızlık bu ilk bebeğinmi dertlaşince iii gelio biliyomusun birbirimize destek olursak daha kolay atlatabileceğimizi düşünüyorum cvp yazarsan sevinirim arkadaşım naıl oldun bu arada

Ben hamileligimin ilk aylarında sürekli esimle kavga ediyordum ve gün boyu ağlıyordum ve istem dısı ağlamaya başlamıştım artık kendimi tutamıyorum o donem esim de ne olduğunu anlayamadı baba olucaginin farkına varamadı oyuzden berbat anlat yasadım... Şimdi ise hamileligimin sonlarına gelmeye başladım aynı seyler tekrarlamaya başladı inanılmaz sinirliyim sinirimin önüne geçemiyorum ve kendi kendime de yetemiyorum berbat bisey :/

6 haftada başladı bende bu değresyon birde panik atak tedavisi geçirmiştim zamanında oda etkiledi sanırım beni:50:

şimdi iyiyim şükür. Tek sıkıntım midemi tuhaf hissetmek, hoşuma gitmiyor bu durum

merhaba, hamilelikte 7. ayım bitti ve o kadar kötü bir dönem geçirdim ki ne eşim nede ailesi destek oldu. 2. ayımın sonunda eşimin annesi kapıyı çaldı bu arada biz yan yana oturuyoruz 5 yıldır, "kaynanasına iyi davranmayan gelinin çocuğu özürlü olur" dedi ben neye uğradığımı anlamadan siz ne diyorsunuz diyemeden kaçtı apartmandan aşağı indi. akşam eşime anlattım "sen yanlış anlamışsındır" dedi. günler geçtikçe öfkem nefrete döndü ve eşimden de ve onun ailesinden de "çünkü hepsi bana sen yalan söylüyorsun bizim annemiz dindar birisi asla böyle bişey demez" den sonra , kendimi o kadar yalnız o kadar çaresiz hissettim ki ve hala eşim bana o mumameleyi yapıyor. Tam 5 aydır ağlamadığım bir gün yok. Akşamları eşim eve geldiğinde kendini direk bilgisayara bağlıyor, yapa yalnız günler geçiriyorum kendi aileme gelince babam kanser hastası eğer duyarsa üzüntüsünden hastalığı artar mı diye endişe ettiğim için anlatamadım. Allah kimseye böylebir hamilelik dönemi yaşatmasın...
Zor ama siz atlatmışsın ben de atlatsam bir bir de sıcaklar bastırdı dışarı çıkmak imkansız gerçi cıkmakta istemiyor insan anlamadım ne yapmak istedigimi bile bilmiyorum her gün agladım yazmışsıniz cocukta bir problem oldu mu bu durum herkes cocuk etkileniyor diyor da bunu merak ediyorum allahım su 2.5 ayı bi bitirse diye bakıyorum resmen gün sayıyorum

Ne olur suan hamile olup benim gibi kendini huzursuz mutsuz hep aglayan varsa yazsın kendimi kötü hissediyorum hep ayni seyleri yapiyomuş gibi böyle bakınca anlamsızlaşıyor hayat ne olur yazın dertleselim

Back
X