Hamilelik depresyonu mu ?

nly3535

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2017
47
27
3
37
Merhaba arkadaşlar ben 18 haftalık gebeyim. Gebeliğimi ilk öğrendiğimden bu yana baya sorunlar yaşadık mesela eşiminde benimde işten çıkarılmamız bu durum sonucunda babamın yanına taşınmamız muhit değişikliği annemden 1 saatte olsa uzakta olmam hamileyim diye iş bulamamam bu durumlardan etkilenen eşimle saçma sapan şeylerden tartışmamız ve eskisi gibi benimle ilgilenmemesi herşey üstüme geliyor sanki sabah yataktan çıkmak istemiyorum çünkü koca gün yapacak hiçbirşeyim yok kitap oku tv izle resim kitapları boya yemek yap hergün aynı, gün içinde gelen ağlama krizleri herşeyi büyüterek kafaya takma bazen delireceğimi düşünüyorum psikiyatri ye gittim pasiflora şurup içebilirsin dedi aldım içiyorum ama nafile sanki.doktora göre depresyon değil ama neden böyle oluyor niye sürekli kötü hissediyorum :((

Canım yaşadığın boşluğu ilk gebeliğimde yaşamıştım . Üniversite hayatımı askıya almak zorunda kaldım. Okulumu dondurdum hamile olduğum için. Evde yat kalk yat kalk gergin eşime dünyayı dar ettim. Sonra internetten bebeğime bişeyler öğrenip yapmaya başladım . Ona hediyelik süslemeler kapı süsleri keçe oyuncaklar battaniyeler yaptım. Kızım için bi dolu süsleme battaniye falan yaptım. Kendim yaptığım için maliyeti yüksek olmadı. Zamanımı değerlendirdikçr yeni bişeyler öğrendikçe moralim yerine geldi. Eşim bana kokulu taş kalıpları hediye aldı benim durumumun düzeldiğini görünce. Evde onlarla uğraştım . Sana bi uğraş edinmeni tavsiye ederim. Şuan yine hamileyim yine okulumu bitiremedim ama 2 yaşında bi güzelliğim var canım hiç sıkılmıyor.

Merhaba arkadaşlar ben 18 haftalık gebeyim. Gebeliğimi ilk öğrendiğimden bu yana baya sorunlar yaşadık mesela eşiminde benimde işten çıkarılmamız bu durum sonucunda babamın yanına taşınmamız muhit değişikliği annemden 1 saatte olsa uzakta olmam hamileyim diye iş bulamamam bu durumlardan etkilenen eşimle saçma sapan şeylerden tartışmamız ve eskisi gibi benimle ilgilenmemesi herşey üstüme geliyor sanki sabah yataktan çıkmak istemiyorum çünkü koca gün yapacak hiçbirşeyim yok kitap oku tv izle resim kitapları boya yemek yap hergün aynı, gün içinde gelen ağlama krizleri herşeyi büyüterek kafaya takma bazen delireceğimi düşünüyorum psikiyatri ye gittim pasiflora şurup içebilirsin dedi aldım içiyorum ama nafile sanki.doktora göre depresyon değil ama neden böyle oluyor niye sürekli kötü hissediyorum :KK43:(

Canım benim... öncelikle gebelikten dolayı vücudumuzdaki hormonlar değişiyor ve bu da huyumuzu suyumuzu her şeyimizi etkiliyor. Hayatındaki değişiklikler de üzerine tuz biber serpmiş seni çok iyi anlıyorum. Psikiyatriye karşı biri olarak (psikolog-karşılıklı dialoglara negatif bakmıyorum) işleri güçleri ilaç yazmak. Başka bir şey yaptıkları yok. Yasal uyuşturucu tacirleri olarak görüyorum. Bence pasiflorayı içme. Gebeliğinde herhangi bir risk yok ise bol bol yürüyüş yap. Mutluluk hormonlarını yükseltecektir. Bebeğini düşün. Sen sağlıklı olasın ki o da sağlıklı gelişimini gerçekleştirsin. Hayatında ters şeyler yaşayabilirsin. Hepimizin başından dönem dönem böyle şeyler geçiyor. Ama buradaki bir çok arkadaşımızdan 1-0 öndesin. Çünkü karnında bir can var... Öyle düşün... Bebişin rızkıyla bereketiyle gelecektir. Zikir çek... Onun da faydasını görürsün. Eşinin sana karşı ilgisiz olduğunu düşünmen bile normal. Dedim ya hormonlar sağ olsun canına ediyor insanın... Tez vakitte rahata kavuşman dileğiyle.. :anne:

Back
X