Hamilelik depresyonu yaşayan var mı

yasemininmasali

Benjamins
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
1.079
233
323
45
Kızlar 6 haftalık hamileyim 3 gündür cok keyifsizim.. Progestan kullanıyorum acaba yan etkisi mi? Yasayan arkadaslar bana destek olun lütfen

canım bu hisler hormon dengemizdeki değişimlerlede alakalı olabiliyor.ınsan bir ağlıyor bir gülüyor ...ben ilk hamileliğimde çok keyifsiz ve meraksızdım Hamilemiyim değilmiyim belli değildi kendimede çok dikkat etmiyordum Sonra 3 aylıkken bebeğe Davn sendromu koyuldu kürtaj olmak zorunda kaldım ışte ozaman bir bebeğin değerini ve onu kaybetmenin ne kadar acı birşey olduğunu anladım.ınş benim yaşadığım sıkıntıları yaşamassın.Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

bundakıler genellıkle hamıle olamadıgı ıcın depresyonda canım bende ıcınde olmak uzere:):):)ılk zamnlar öle ınsanın dengesı bozuluyormus ama zamanlan kendını toparlarsın ayrıca bebeısını allh saglıkla kucagına almayı nasp etsın canım:nazar:

Esracım ara ara dikkatimi çekiyorsun.Sanırım hamiş olmayı bekleyenlerdensin Allah tez zamanda sanada güzel haberler almayı nasibeder inş

bence önce kendinizi sevmeyi ögrenin hamileliginizin tadını çıkarın
insan hayatında kaç kere tadar ki bu duyguyu siz öyle tombişde çokk güselsiniz unutmayınnnn bizler özeliz

ahh arkadaslar cok haklısınız biliyorum ama anlatamıyorum kendime.. korkuyorum onu kaybetmekten ... daha once yaadım.. sanırım bilincaltı yapmısım

ben çok kötü durumdayım. 19 hafta 5 günlük hamileyim ve depresyona girdim resmen ne eşimle nede 3.5 yaşındaki oğlumla aram iyi çıldırıyorum ağlıyorum bağırıp çağırıyorum eşim ve oğlum ne deseler ne yapsalar batıyo bana yatak odasına gidip saatlerce hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. eşimle iyce soğuduk birbirimizden konuşmuyoruz hiç iki yabancı gibiyiz evde. yoruldum nefes alamıyorum. geçen hafta eşimle birbirmize girdik sorun eve yarım saat geç gelmesi okulda sorun çıkmış. ben çıldırdım ağlamaktan. beni sevmiyo istemiyo beğenmiyo yanımda olmak istemiyo gibi geliyo. neyse gece evim 5. kat pencereyi açtım atacam kendimi dayanamıyorum çünkü. oğlum biz babasıyla kavga ederken ağlayarak kavga etmeyin dedi gözümün önüne o geldi yapamadım.ne yapıcam bilmiyorum

ben çok kötü durumdayım. 19 hafta 5 günlük hamileyim ve depresyona girdim resmen ne eşimle nede 3.5 yaşındaki oğlumla aram iyi çıldırıyorum ağlıyorum bağırıp çağırıyorum eşim ve oğlum ne deseler ne yapsalar batıyo bana yatak odasına gidip saatlerce hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. eşimle iyce soğuduk birbirimizden konuşmuyoruz hiç iki yabancı gibiyiz evde. yoruldum nefes alamıyorum. geçen hafta eşimle birbirmize girdik sorun eve yarım saat geç gelmesi okulda sorun çıkmış. ben çıldırdım ağlamaktan. beni sevmiyo istemiyo beğenmiyo yanımda olmak istemiyo gibi geliyo. neyse gece evim 5. kat pencereyi açtım atacam kendimi dayanamıyorum çünkü. oğlum biz babasıyla kavga ederken ağlayarak kavga etmeyin dedi gözümün önüne o geldi yapamadım.ne yapıcam bilmiyorum

yaa iste aynen öyle.. benim de hamilelikten önce panik atak rahatsızlığım vardı.. duramıyom durdugum yerde.. ilac ta icemiyom...offff sabır allahım..

arkadaşım sıkıntın büyük ölçüde progestandan olabilir,çükü dr bana ağır bir ilaç demişti..şu an bir arkadaşım kullanıyor,çok keyifsiz,halsiz zavallım..

ama hamilelikte,normalde sorunları olan insanlar için güzel bi patlama noktası olabilyor..ben şu an 13. haftalık hamileyim.ve 6. haftada BİR DERDİM VAR BÖLÜMÜNE AÇTIĞIM KONUYU OKURSAN BENİ DAHA İYİ ANLARSIN..gerçekten zor günler oluyor..panik atak+anksiyete bozukluğu ilk 6-7 hafta insanı öldürüyor..ben aldırmayı düşünecek kadar kötüydüm.sonra buradaki arkadaşlar bana destek oldu sağolsunlar..ve gerçekten 12. haftadan sonra insan hafifliyor..normal bir insan gibi değilim tabi gene.sıkıntılıyım..hormonların her dalgalanışını algılıyorum bu da beni zorluyor..o yüzden hamile klacak arkadaşlar önce tedavi olsunlar..allah yardımcın olsun..

mardacım çok üzüldüm..bulunduğun yer gerçekten şırnak yada benzeri bir yer ise hemen söyliyim seninle aynı durumdayız..bende doğuda bir yerdeyim.ve buranın şartları beni daha daha kötü yaptı ama gel gör ki ayrılamadımda..kendi başıma eşimin destekleriyle pişpişlemeleriyle bugüne geldim..ben 13 .haftadayım..ama eşimde bunalıyor artık sıkıntılarımdan .çünkü zaten zor bir görevi var.o yüzden ben kendi kendimi telkin ediyorum.birde öyle patlamalar yapmak yerine sürekli inilti halindeyim..öyle yapınca biraz daha rahatlıyorum nedense..ve inan bana patlamalar bir boşalım olmuyor tam tersi sinirler daha yıpranıyor.allaha sığın canım ve sankın ben neden böyleyim deme.sanırım biz gibilerin biraz canı az..hemen daralıveriyoruz..senden daha kötülerini düşün,gerçekten allah beterinden saklasın..seni çok iyi anlıyorum..sabır canım..allah yardımcımız olsun..

Son düzenleme:
figan cok tesekkur ederim.. sabırla 14. haftamı bekliyorum.. doktorum kendimi daha iyi hissedecegimi söylüyor... su an daha iyiyim... iyi geldin bana..

figan cok tesekkur ederim.. sabırla 14. haftamı bekliyorum.. doktorum kendimi daha iyi hissedecegimi söylüyor... su an daha iyiyim... iyi geldin bana..

kesinlikle canım..14 bile değil inan 12. haftada hissedeceksin hafifliği..bulantılar gerileyecek vs..konuları açış zamanlarımıza baktımda aynı ..ikimizinde 6. hafta..demekki o haftalar gerçekten zorlu geçiyor.bize dr şunuda demişti;bu esnalarda çocuğun bütün organları olşuyor detaylıca vede milyonlarca kat bir büyüme oluyor.dolayısıyla hormonlar kişinin vücudu için değil bebek için çalışıyor...ama biliyomusun ben o kadar ümitsizdim ki..inanmıyordum 12. hafta efsanesine..normal insanlar hafiflerde ben hafiflemem diyordum.bu gidişle intihar ederim bile dediğim oluyordu..ama allah büyük.çocuğun organ oluşumları tamamlanıp artık büyüme sadece 2 kata düşünce hormonlarda artık görevinin büyük kısmını tamamladığından onlarda normal düzeylere çekiliveriyor şükürler olsun..yoksa o şekilde 9 ay asla çekilmez..

Merhaba ben de 31+6 haftalık hamileyim.bir aydır bınalımdayım hayattan zevk almıyrum hayat bomboş geliyor defalarca bu bir ayda canımdan bile vazgeçtim.bebeğimi suçladım şimdi bunları düşünmüyorum ama nefes alamıyorum geceleri kan ter içinde boğularak uyanıyorum ölüvem sanıyorum sürekli kaygı içindeyim kalbim sürekli çarpıntı halinde.her an ölecekmişim gibi.siz ne yaptınz merak ettim nasıl oldunuz geçti mi bu durumlarınız.ben çok korkuyorum hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor.psikiyatri bana ilaç verdi ama bebeğe bişey olur diye korktum.ne olur bana yardımcı olun

Back
X