Hamilelik ; Diş agrısı.;(

Rozza76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2016
181
84
28
32
Mrb arkadaşlar artık dayanacak güçüm kalmadı yarın tam 3 ay dolacak sağ yanağımı hissetmiyorum Ve baya şişti dolgum kırıldı etrafımdakıler doktor bır şey yapamaz dedı durdu.Pazartesı randevum var Ve çok korkuyorum bır şey olur mu bebegım e;( lutfen hamılelık de dolgu yapan oldu mu ya da başka bır işlem .?

Ben kanal tedavisi ve dolgu yaptırdım 12. Haftamda. Aynı sizin gibi ağrım çoktu ve gittiğim hiçbir özel diş hekimi beni muayene dahi etmedi,doktordan rapor istediler,hafta başı hastaneye kostum ve kadın doğum doktoru izin verdi,az miktarda uyuşturucuyla diş dolgum yapıldı. Bebegime de hiçbir şey olmadı.
Geçmiş olsun, inşallah agriniz en kısa sürede gecer.

Bildiğim kadarıyla ilk aylar bi işlem yapılmıyor sadece dış değil bu herşey için geçerli ilk 3,4 ay. Önce bi doktorunuzla görüşün bence. Bende hamilelik dönemimde çok çektim dişimin bitanesi mahvetti beni çenem başım elmacık kemiğim gözüm bademcigim ne varsa etkiledi ama ne agrı kesici kullandım ne doktora gittim bebeğimi etkilemesin diye. Elimi bastirdim yanağıma öyle dolandım. 9 ay boyunca 3 kez yokladi dolgum kirildi falan. Sonra dogum gerçekleşti ve 1.5 ay sonra tekrar bi ağrı. Mahfoldum hemen gittim ve kanal tedavisi yapıldı ilk defa. Sonra dolguyla geçti. Demem o ki çok büyük bişey değilse bence bekleyin ama apse yapmışsa çene kemiğini falan da etkiliyor iltihaplaniyor diye duymuştum çok geçmiş olsun

O kadar çok ağrın varsa muhtemelen kanal tedavisi yada çekim olur diye düşünüyorum. Genelde doktorlar ilk ve son üç ay acil olmadıça müdahale etmezler. Sizin ilk üç aynız bitmiş bu şekilde diş tedavisi yaptıran bir çok insan var

İlk üç ve son üç ay yapılmaz demişti doktorum. 4.ayda dolgu yaptırdım bende. Bir şey olmadı şükür... çok geçmiş olsun çok kötü dış olayı gerçekten

Mrb arkadaşlar artık dayanacak güçüm kalmadı yarın tam 3 ay dolacak sağ yanağımı hissetmiyorum Ve baya şişti dolgum kırıldı etrafımdakıler doktor bır şey yapamaz dedı durdu.Pazartesı randevum var Ve çok korkuyorum bır şey olur mu bebegım e;( lutfen hamılelık de dolgu yapan oldu mu ya da başka bır işlem .?
Merhaba
Gebeliğin 2. Trimesterinde diş tedavilerinizin yapılmasında sakınca yoktur. Fakat kadın Doğum uzmanınıza diş hekiminiz konsültasyonda bulunmalıdır. Kadın doğum uzmanından onay alınırsa işlemler rahatlıkla yapılabilir. Dolgu yaptırmak basit bir işlemdir, korkmanıza hiç gerek yok. Gebe olduğunuz için zaten diş hekiminiz sizinle özel olarak ilgilenecektir. Rahat olunuz.
Geçmiş olsun şimdiden..

Back
X