Hamilelik donemi 7,5 saat calisma izni

keryneia

Başlangıç:63,4 Hedef:55 Güncel:56,5
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
8.388
7.461
723
40
Arkadaslar calistigim yer kurumsal haftada 5 gun 8,5 saat calisiyorum. Ve maalesef is yerinin avukati ve muhasebecisi konuyu anlamak istemiyor. Israrla haftada 45 saatin altinda calistigim icin 7,5 saatin bir gecerliligi olmadigini soyluyolar ve bu durum hakkinda nasil yasal bir islem yapabilirim sormak istedim.. Bakanliga sikayet etmek istemiyorum ama en azindan belgelenebilir bu konu diye dusunuyorum.

Merhaba;
Haftada 5 gün 8,5 saat çalıştığınızı belirtmişsiniz ancak 8,5 saat ara dinlenmeler düşüldükten sonra mı, düşülmeden mi belli değil. Günlük çalışma süresi normal şartlarda 1 saat düşülerek (Yemek ve diğer ihtiyaçlar için ara dinlenme olarak) hesaplanır. Eğer sizin iş yerinde kalma süreniz toplam 8,5 saat ise günlük 7,5 saatlik süreyi aşmamış olursunuz. Günlük işyerinde kalma süreniz 9,5 saat ise ve siz ara dinlenmeler düşüldükten sonra 8,5 saat çalışıyor iseniz "16.08.2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gebe Veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik’ in 9.Maddesinde Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamayacağı" yasağı nedeniyle çalışma saatinizin 7,5 saat olarak düzenlenmesini talep edebilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Back