hamilelik döneminde sigara icenler

yazık küçük bebeğe
Allah korusun bir hastalığı olmasın
onun için en köklü alışkanlığı bile bir kenara bırakmaya değmez mi

yazık küçük bebeğe
Allah korusun bir hastalığı olmasın
onun için en köklü alışkanlığı bile bir kenara bırakmaya değmez mi

sigara icmeyi cok seven asagi yukari 10 senedir icen bir insanim.gebelik testi positiv cikar cikmaz o anda biraktim,ki ikinci hamileligim bu.ilkindede gebelik arti 2 ay emzirme döneminde bir tane bile icmedim.bende mükemmel degilim, tiryakiyim hatta ama gebeliklerimde asla icmiyorum icmemde.vicdani sorumlulugum agir basiyor,annelik güdülerim agir basiyor.

benim de ayni düsünceler oluyor ama bir turlu de birakamiyorum keske senin gibi yapabilsey

Bende hamıleyken bıraktım ama soyle oldukı mıde bulantılrındn bırktım kokusuna dahı tahammul edmıodum sımdıde 3 aylk bır oglm var ve 1 sendr ıcmıorum ınsallah bıdah abaslamam lanet seye Ayrıca lutfen bırk cunku mutlaka bebegnı zarar verıoo soylekı annem 2 kardesımdede ıctı ıkısıde astım hastalıgı gecırdı bebeklıgınde bı kardesım kalbnde delıkle dogduu sımdı ıyıler cok sukurr ama mutlak abı sorun oluo ıstee.

bende 14 haftalık hamileyim ama tamamen bırakamadım malesef günde 3 tane içiyorum.inşallah rabbim koruyodur bebeğimi...

bende aynı cnm günde 3 tane felan içiyorum canm çok sıkılıyor bu duruma ama inşllh bırakcam geç degildir inşllh

bende 14 haftalık hamileyim ama tamamen bırakamadım malesef günde 3 tane içiyorum.inşallah rabbim koruyodur bebeğimi...

Kusura bakmayın yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi.
Siz bile bile bebeğinizi zehirleyin sonra inşallah Allah koruyordur deyin
Hamile olduğunu öğrendiği gün bırakan bayanlar var tamam herkesin iradesi farklıdır ama söz konusu sizin evladınızsa bahane üretmeyin
Daha fazla geç olmadan bırakın lütfen hem kendiniz için hem bebeğiniz için...

en azından altta gebelik takviminiz var bayanlar ...
orda yazarken bebeğinizin ciğerleri oluşuryor gelişiyor fln fln diye...
onları okuyupta hala içebilmeniz biraz garip bi durum olmazmı ?
ben gebeliğinde sigara içen iki kişi tanıyorum ...birinin çocuğu ileri derecede astım hastası ,diğeride sünizit ten ülserden her türlü hastalığa sahip şimdi vicdan yapıyorlar acaba sigarandanmı diye cvplarını kendileri biliyordur ..

kusura bakmayın da benim hamileyken sigara içenlere hiç ama hiç tahammülüm ve affım yok...tamamen bencillik ve duyarsızlık...
an
kimse kusura bakmasın böyle....ben 31 yaşındayım ve tam 14 yıl sigara içtim...bırakmayı çok istedim hep,birkaç kez denedim olmadı..o zamanlar bekardım...geçen sene evlendim ve hep söylediğim şey,nişanlıyken de bekarken de dediğim şey "hamile kalmadan önce" sigarayı bırakıcam....yani hamile kalınca değil,kalmadan önce ! bakıyorum herkes hamile kalana kadar ohh püfür püfür içiyor,hamile kaldım diye zart bırakıyor,siz sanıyor musunuz ki o nikotin,sigaranın verdiği zarar vücudunuzdan hemen çıkıyor??ha tabiki yine hamileyken içenlere göre en azından hamile kalınca bırakmak daha iyi ama en iyisi hamilelikten 1 sene 6 ay önce bırakmak....

bana gelince deidğim gibi 14 yıl içtim ve bikaç denemede başarılı olamayınca bırakamayacağımı sanıyordum ama kendimi öyle şartladım ve öyle çok istiyordum ki sonunda başardım...bu ayın 23ünde 6 ay olacak bırakalı....Allen Car'ın kitabıyla bıraktım...o kadar memnun ve mutluyum ki bıraktığım için...Allah'a şükrediyorum hep....ve şimdi şimdi çocuk düşünüyoruz eşimle artık Allah nasip ederse...bu arada eşimde bıraktı onun da 19 unda 6 ay olacak...

bırakmak istememin en baş sebebi bebek düşüncesiydi ki ben bunları düşünürken evli bile değildim,nası oluyor da hamileyken içebiliyorsunuz hiç anlamıyorum...ben anneliğe bu kadar uzakken bu kadar hassas,duyarlı olabildiysem karnında çocuğu olan bir kadın nası böyle olamaz?

yazdıklarım sert gelebilir ama LÜTFEN daha duyarlı olun....bırakamıyorum edemiyorum diye bişey yok..."gerçekten" isteyince çokta rahat bırakılıyor....

o minicik,tertemiz canlara zehir vermeye kimsenin hakkı yok,yazık günah...

düşünüyorum şöyle de hamile bir kadın ağzında sigara ohh rahat rahat nası içebilir ya?hiç mi vicdanı sızlamaz insanın...

yapmayın,etmeyin ne olursa olsun BIRAKIN ŞU PİSLİĞİ....

yapmayın hanımlar hamilelikte sigara alkol olur mu? hamile olduğunu öğrendiği dakika sigarayı bırakan bir sürü kadın tanıyorum. hamile olduğumu öğrendiğimizde (ki planlı bir durum değildi) eşim bile hemen bıraktı, doğduktan sonra kötü örnek olmayalım şimdiden bırakayım dedi. bir erkek bile bu kadar duyarlı ve iradeli olabiliyorsa (günde 2 pakete yakın içerdi) sizin içinizde oluşan bir can var ve mesuliyeti %100 size ait. ayrıca kusura bakmayın ama siz daha sigarayı bırakamıyorsanız bebeğiniz için sonrası çooook daha zor ondan emin olun. artık hayat fedakarlıklarla dolu ben neden bu saatte ayaktayım sizce??? dr um bana günde 1 türk kahvesi içebileceğimi söylemişti ben hergün 2-3 kahve içmeden duramazdım, bırakın gözümü açamaz kafamı toplayamazdım. bir araştırdım ki bizim vücudumuzdan 10 saatte atılan kafein anne karnındaki bebeğin vücüundan 100 saatte atılıyormuş. sırf benim keyfim veya alışkanlığım yani zayıflığım yüzünden zavallının nabız atışları artacak 100 saat. mümkün mü ya ağzıma bile sürmedim. allahım korusun tabi ama önce siz bi koruyun bakalım sonra tevekkül edin.

sanane arkadaşım hamile kaldı diye zart bırakılır zurt bırakılır herkes senin kadar duyarlı değilll demekii kendini ne beğenmişlik ne bilmişlik allah allah tabii ki hiç iyi değil bende hamileliğimi bilmeden önce içiyordum ki benim hamileliğim planlı değildi hamile kalmak en son düşündüğüm şeydi ama kaldım idrar testini yapar yapmaz o an bıraktım kan testini bile yaptırmamıştım daha ama bıraktım ağzıma bile sürmedim canım çekmedimi.. hemde çok çekti ama frenledim kendimi ki istediğim bir hamilelik değildi zaten zar zor alıştım hamilelik fikrine ama bunu ona yapamazdım ne günahı vardıki şimdi 5 aylık oldu neredeyse iyiki diyorum ona iyi bakmışım yoksa çok suçlardım kendimi

İnsanları üzecek, anneliğini sorgulayacak yorumlara gerek yok bence. Tabi ki bırakılmalı, bende öğrenir öğrenmez bıraktım ama içmemek için kendimi öyle sıktım ki. Arada dayanamadım 2 fırt çektim attım ama şimdi hiç aramıyorum bile. O 2 fırt bile insana fazlasıyla vicdan azabı çektiriyo ama alışkanlık işte kolay terkedilmiyo. Benim tavsiyem bırakamayan arkadaşlar bol su içsinler, ben her canım çektiğinde su içtim, başka şeylerle uğraştım geçiştirmeye çalıştım. 1. gün çoooook zor ama 2,3,4,5 derken bi bakmışsınız bırakmışsınız. Birde her sigaranızda düşünün ki bebeğime zarar veriyorum, o zaman içmek isteseniz de içemiyorsunuz zaten. Hamdolsun ben bıraktım, inşallah sizde kolaylıkla bırakırsınız.

tabiki bana ne,beni hiç ilgilendirmez....vücut sizin,çocuk sizin....nası istiyorsanız öyle yapın...burda herkes her konuda fikrini yazabilir,yumuşak ve ılımlı yorumlar gelince hoşuna gidiyor herkesin ama eleştirilince hemen atarlanılıyor ...

ben fikrimi,düşüncemi yazdım ki ben de 14 sene sigara içen biriydim dedim,kendimden örnek vererek cesaret vermek istedim,isteyen bundan bişey çıkarır isteyen içmeye devam eder,beni hiç ilgilendirmez dediğiniz gibi....

ama demek ki siz de benim gibi düşünüyormuşsunuz bakın yazdıklarınız benimkilerle paralel:)hamileliğiniz planlı değilmiş o yüzden öncesinde bırakamamışsınız ama hamile kaldığınızı öğrenince o an bırakmışsınız....işte benim anlatmaya çalıştığımda buydu....siz de duyarlıymışsınız yani.....

duyarlı olmayanlarında paşa gönlü bilir ama ben sadece o çocuklara acırım....

ha bu arada yorumun nedeniyle kendini beğenmişlik,bilmişlik falan demişsiniz :) valla evet bilirim bazı şeyleri bildiğimin söylemekten de kaçınmam....

Son düzenleme:
Yok şöyle sert yazarım yok böyle tahammül edemem diyenlerin Allah başına versin zira kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş.. Ben de sigara tiryakisiydim ve bırakmanın zorluklarını sonuna kadar yaşamış biri olarak diyebilirim ki sigara irade meselesi değil tamamen pis bir bağımlılıktır. Bırakmada tek etken de irade değildir maalesef. Kimse kimseyi bu konuda yargılayamaz yazılanları okudukça üzüldüm.. Hiçbir anne evladına zarar vermek istemez bunu kimse aklından çıkarmasın lütfen.. Bırakanlar böyle ahkam keserek sanki bir kendileri yılın annesiymiş de diğer insanlar kusurluymuş gibi davranmazsa ve azıcık destek olmaya çalışırlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…