yazık küçük bebeğe
Allah korusun bir hastalığı olmasın
onun için en köklü alışkanlığı bile bir kenara bırakmaya değmez mi
sigara icmeyi cok seven asagi yukari 10 senedir icen bir insanim.gebelik testi positiv cikar cikmaz o anda biraktim,ki ikinci hamileligim bu.ilkindede gebelik arti 2 ay emzirme döneminde bir tane bile icmedim.bende mükemmel degilim, tiryakiyim hatta ama gebeliklerimde asla icmiyorum icmemde.vicdani sorumlulugum agir basiyor,annelik güdülerim agir basiyor.
ben hamileliğimi 5 haftalıkken öğrenmiştim. Nasıl dua ettim rabbim bırakabileyim diye şükür dualarım kabul oldu azaltmaya çalışma düşüncesi içindeyken bir anda kesivermişim.Bende inanamazdım bırakabileceğime ama şükür.
Kızım herşeye değer...
bende 14 haftalık hamileyim ama tamamen bırakamadım malesef günde 3 tane içiyorum.inşallah rabbim koruyodur bebeğimi...
merhaba kizlar gercekten uzulerek yaziyorum hamilelik döneminde sigara icipte birakabilenler var mi
kusura bakmayın da benim hamileyken sigara içenlere hiç ama hiç tahammülüm ve affım yok...tamamen bencillik ve duyarsızlık...
an
kimse kusura bakmasın böyle....ben 31 yaşındayım ve tam 14 yıl sigara içtim...bırakmayı çok istedim hep,birkaç kez denedim olmadı..o zamanlar bekardım...geçen sene evlendim ve hep söylediğim şey,nişanlıyken de bekarken de dediğim şey "hamile kalmadan önce" sigarayı bırakıcam....yani hamile kalınca değil,kalmadan önce ! bakıyorum herkes hamile kalana kadar ohh püfür püfür içiyor,hamile kaldım diye zart bırakıyor,siz sanıyor musunuz ki o nikotin,sigaranın verdiği zarar vücudunuzdan hemen çıkıyor??ha tabiki yine hamileyken içenlere göre en azından hamile kalınca bırakmak daha iyi ama en iyisi hamilelikten 1 sene 6 ay önce bırakmak....
bana gelince deidğim gibi 14 yıl içtim ve bikaç denemede başarılı olamayınca bırakamayacağımı sanıyordum ama kendimi öyle şartladım ve öyle çok istiyordum ki sonunda başardım...bu ayın 23ünde 6 ay olacak bırakalı....Allen Car'ın kitabıyla bıraktım...o kadar memnun ve mutluyum ki bıraktığım için...Allah'a şükrediyorum hep....ve şimdi şimdi çocuk düşünüyoruz eşimle artık Allah nasip ederse...bu arada eşimde bıraktı onun da 19 unda 6 ay olacak...
bırakmak istememin en baş sebebi bebek düşüncesiydi ki ben bunları düşünürken evli bile değildim,nası oluyor da hamileyken içebiliyorsunuz hiç anlamıyorum...ben anneliğe bu kadar uzakken bu kadar hassas,duyarlı olabildiysem karnında çocuğu olan bir kadın nası böyle olamaz?
yazdıklarım sert gelebilir ama LÜTFEN daha duyarlı olun....bırakamıyorum edemiyorum diye bişey yok..."gerçekten" isteyince çokta rahat bırakılıyor....
o minicik,tertemiz canlara zehir vermeye kimsenin hakkı yok,yazık günah...
düşünüyorum şöyle de hamile bir kadın ağzında sigara ohh rahat rahat nası içebilir ya?hiç mi vicdanı sızlamaz insanın...
yapmayın,etmeyin ne olursa olsun BIRAKIN ŞU PİSLİĞİ....
sanane arkadaşım hamile kaldı diye zart bırakılır zurt bırakılır herkes senin kadar duyarlı değilll demekii kendini ne beğenmişlik ne bilmişlik allah allah tabii ki hiç iyi değil bende hamileliğimi bilmeden önce içiyordum ki benim hamileliğim planlı değildi hamile kalmak en son düşündüğüm şeydi ama kaldım idrar testini yapar yapmaz o an bıraktım kan testini bile yaptırmamıştım daha ama bıraktım ağzıma bile sürmedim canım çekmedimi.. hemde çok çekti ama frenledim kendimi ki istediğim bir hamilelik değildi zaten zar zor alıştım hamilelik fikrine ama bunu ona yapamazdım ne günahı vardıki şimdi 5 aylık oldu neredeyse iyiki diyorum ona iyi bakmışım yoksa çok suçlardım kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?