Hamilelik giymeye başlayan var mı?

sızlama varsa dr a git bence dolgu yapar ya da en azından çürüğü temizleyip geçici dolgu yapar. doğumdan sonra daimi dolgu yaptırırsın. çok çürümüşse hamileliğinin ileriki aylarında şiddetliağrı yapabilir bigün, hatta iltahap bile olabilir. o hem tedavisi zorlaşır hem de iltahap bebeğe zarar verebilir. tabi dişin 20 lik dişse tedavisi genelde çekimdirdolgu yapılamayabilir . çürüğün durumuna göre hemen çekim kararı verebilir. senin heyecan durumuna da bağlı . sen ihmal eme bence. bi de çok ilginç bişey söyliycem. bebek doğduğunda ağız florası sterildir. yani çürük yapacak bakteri yoktur. annenin ağzında çürük diş varsa mesela kendi ağzına aldığı kaşıkla bebeği beslerse veya bebeğin emziğini ağzına alıp bebeğe verirse o zaman o bakterileri bebeğe aktarır. yani bi çoşumuzun şürük dişinin kaynağı annemiz olabilir?:))

Süt dişleri için zaten gittiğim bir doktorum var canım. Ama çürük için ona gitmeden sana da bir sorayım dedim. Yarın sabaha da doktorumdan randevu aldım. Diş müdahalesi için en uygun zamanın ikinci trimestr olduğunu duymuştum. Bebek şu an 14 haftalık. Sence şu an uygun zaman mıdır?

evet canım tam zamanı. dr dan gelince beni de haberdar et

Brooke, çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Şimdi gönül rahatlığıyla doktora gidebilirim. Kendi diş doktoruma da güveniyorum ama hamile bir anne adayının bu konuda daha duyarlı olacağından da eminim.... Bu arada annedeki bakterinin bebeğe geçmesi gerçekten çok ilginç. Bu bilgi için de sağol.

merhaba 5 yıl diş hekimi asistanlığı yapmış bir kişi olarak şunu söyleyebilirim hamilelerde diş sorunlarına 12. haftadan itibaren müdahale edilebiliyor hanımlar eğer dişleriniz ile ilgili bir probleminiz varsa bunu ilerleyen aylara bırakmamannızı öneririm çünkü ilerleyen aylarda dişlere işlem yapmak sakıncalı oluyor zamanında halledin ben şuan kanal tedavisi yaptırıyorum dişime korkulacak bir durum yok yapılan anesteziler ise kana karışmıyor direk idrara karışıyor ve vücuttan bu yolla atılıyor bebeğe hiçbir zarar vermiyor

Back
X