Hamilelik ihtimali korkutuyor..

parkbyull

Başlangıç:104 Güncel :65
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
21.404
32.064
598
38
mayıs ayında kürtaj olmuştum o süreçteki sıkıntılarımı korkularımı ve geçmek bilmeyen(psikolojikte olabilir tabiki )sıkıntılarımı paylaşmıştım..önlemini alıyorduk ama 10 küsür gündür sol kasığımda sancı vardı..adetimde gecikti..daha 1 gün gerçi ..kürtajdan sonra 3 adette düzenliydi..şimdi ya hamileysem sıkıntısı sardı beni...korkuyorum çünkü bu süreçten sonra dar ve sıkıntılı(bodrum katlar özellikle)alanlara girememeye başladım..zaten geçmeyen geniz akıntım var nefesim kesiliyor...neyse sağlık kısmına girmeyeceğim..kızlar ya hamileysem..nasıl hareket etmeliyim ne yapmalıyım ki sakin kalayım ben nasıl doğum yapacam..ilk gebeliğimde bunlar yoktu..şimdi bir ihtimal karşısında endişeler içindeyim..ya aynı şeyleri tekrar yaşarsam endişesi bir numara tabiki..aşağıdaki iltihaplar bezeler temizlensin diye soğan kürü yaptım,civan perçemi macunu yiyorum olduysa onlardan mı oldu acaba..ya da kasık sancısı olunca şartladım kendimi de içten içe stres yaptım ondan mı adet olamadım..şimdi yemeğe çıkıyorum cevaplarınızı bekliyorum ..öpüldünüz..

mayıs ayında kürtaj olmuştum o süreçteki sıkıntılarımı korkularımı ve geçmek bilmeyen(psikolojikte olabilir tabiki )sıkıntılarımı paylaşmıştım..önlemini alıyorduk ama 10 küsür gündür sol kasığımda sancı vardı..adetimde gecikti..daha 1 gün gerçi ..kürtajdan sonra 3 adette düzenliydi..şimdi ya hamileysem sıkıntısı sardı beni...korkuyorum çünkü bu süreçten sonra dar ve sıkıntılı(bodrum katlar özellikle)alanlara girememeye başladım..zaten geçmeyen geniz akıntım var nefesim kesiliyor...neyse sağlık kısmına girmeyeceğim..kızlar ya hamileysem..nasıl hareket etmeliyim ne yapmalıyım ki sakin kalayım ben nasıl doğum yapacam..ilk gebeliğimde bunlar yoktu..şimdi bir ihtimal karşısında endişeler içindeyim..ya aynı şeyleri tekrar yaşarsam endişesi bir numara tabiki..aşağıdaki iltihaplar bezeler temizlensin diye soğan kürü yaptım,civan perçemi macunu yiyorum olduysa onlardan mı oldu acaba..ya da kasık sancısı olunca şartladım kendimi de içten içe stres yaptım ondan mı adet olamadım..şimdi yemeğe çıkıyorum cevaplarınızı bekliyorum ..öpüldünüz..
nasıl olsa bunları yaşayacaksın.
sen bunları düşünmeye kendini kanalize ettikçe endişe endişeyi çeker.
hamile olmak ne güzel. önceki şansız bir durummuş ki hayırlısı olmuştur kesinlikle ama bunun öyle olacağını düşünme.
Allah gönlüne göre versin.

belki mevsimsel bir şeydir
hatta canım strese bağlı olarak bile adet bozuluyormus
valla ben hamile olduğunu duysam çok sevinirim .
hatta bence seni tüm sıkıntılarından bebiş kurtarabilir :KK46::KK37::KK15:

nasıl olsa bunları yaşayacaksın.
sen bunları düşünmeye kendini kanalize ettikçe endişe endişeyi çeker.
hamile olmak ne güzel. önceki şansız bir durummuş ki hayırlısı olmuştur kesinlikle ama bunun öyle olacağını düşünme.
Allah gönlüne göre versin.

amin canım cümlemizin gönlüne göre inşallah...önceki şansızlıktı ama bir sürü psikolojik sıkıntı bıraktı üzerimde atlatmaya çalıştığım...zaten anksiyetem tavan bugünlerde...görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler zihniyetini taşımam gerek..inşallah kaygılarımdan kurtulabilirim.

belki mevsimsel bir şeydir
hatta canım strese bağlı olarak bile adet bozuluyormus
valla ben hamile olduğunu duysam çok sevinirim .
hatta bence seni tüm sıkıntılarından bebiş kurtarabilir :KK46::KK37::KK15:
umarım şu an stresten adet olamıyorum diyorum sonra çok utanıyorum..Rabbim dermansız dert vermez,vermişse de bir bildiği vardır diyorum..ama yok ruhuma dinletemiyorum.inşallah Rabbim hepimizin gönlüne göre versin medim balım peteğim ..

Hazır olmadan keşke güzel korunsaydınız o_O
güzel korunmak nasıl oluyor bilmiyorum ama güzelce önlemimizi alıyorduk bu gerilere kaçmalar uçmalarla da değil..fakat risk hiçbir zaman sıfıra inmiyor..anca minimize edilebiliyor..bizde elimizden geldiğince minimize ettik ama olduysa yeterince etmemişiz demektir..kesin bir şey yok belki de stresten.

Canım kasık sancısı ayaklarını üşütme, gaz sancısı vs. de olabilir hemen panikleme bence. Anladığım kadarıyla takvim yöntemi kullanıyordunuz uçma kaçma yapmıyorduk dediğine göre. Takvim yöntemi bir yere kadar güvenli oluyor vücudumuz bize sürpriz yapabiliyor bazen. Panik olman için çok erken panik stresini arttırır bu sefer regln iyice gecikir..

değilsin, içini rahat tut.. hava değişimi, stres, hatta grip bile etkiliyor bu naneyi.. düşündükçe olmazsın o yüzden rahat bırak kendini.. :)

bende kendımı hamıle gıbı hıssedıyorum bir belırtıde yok ama test yapmayı sevıyorum hobı gıbı gıdıp alayım bı tane cıddıyım :KK25:

güzel korunmak nasıl oluyor bilmiyorum ama güzelce önlemimizi alıyorduk bu gerilere kaçmalar uçmalarla da değil..fakat risk hiçbir zaman sıfıra inmiyor..anca minimize edilebiliyor..bizde elimizden geldiğince minimize ettik ama olduysa yeterince etmemişiz demektir..kesin bir şey yok belki de stresten.
Peki güzelce önlemizi aldıysanız ve gebelik istemiyorsanız inşaallah değilsinizdir.Sürekli düşünmek gebelik belirtilerini psikolojik olarak yaşamana sebep oluyor olabilir.Ben de çok gebelik istiyorum bu nedenle hep bir mide bulantışı baş dönmesi sendromum var psikolojik olarak :)

Peki güzelce önlemizi aldıysanız ve gebelik istemiyorsanız inşaallah değilsinizdir.Sürekli düşünmek gebelik belirtilerini psikolojik olarak yaşamana sebep oluyor olabilir.Ben de çok gebelik istiyorum bu nedenle hep bir mide bulantışı baş dönmesi sendromum var psikolojik olarak :)

Regl öncesi dönem ile erken hamilelik belirtileri çok benzer zaten. Kasık ağrısı, göğüsde şişlik, iştah ya da iştahsızlık... Ben de ölümlerden ölüm beğenmiştim iki sene evvel kaç tane test eskittim inanmıyorum da bir türlü ömrümden ömür gitmişti :)

Doktorunuza gidip muayene olun. Eger hamileyseniz zaten ne yapmaniz gerektigini doktorunuz size anlatir. Zaten 9 ay boyunca doktor kontrolüyle hareket edeceksiniz. Ama önce sakin olmalisiniz. Dogum anini düsünüp de sikintiya girmeyin. Zaten hamile olup olmadiginizi bile bilmiyorsunuz. Hos hamile de olsaniz rahat olmalisiniz. Sikinti, stres hem size hem de bebeginize zarar verir.

amin canım cümlemizin gönlüne göre inşallah...önceki şansızlıktı ama bir sürü psikolojik sıkıntı bıraktı üzerimde atlatmaya çalıştığım...zaten anksiyetem tavan bugünlerde...görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler zihniyetini taşımam gerek..inşallah kaygılarımdan kurtulabilirim.

umarım şu an stresten adet olamıyorum diyorum sonra çok utanıyorum..Rabbim dermansız dert vermez,vermişse de bir bildiği vardır diyorum..ama yok ruhuma dinletemiyorum.inşallah Rabbim hepimizin gönlüne göre versin medim balım peteğim ..
inşallah güzelim
Aynen dediğin gibi tevekkül edelim inşallah
birde tabiiki bol bol dua özellikle inşirah suresii

Aynen sogan kuru falan cok etkili diye biliyorum olabilir o yuzden.kendini rahat birak eger hamileysen bebegine odaklan ne sorun yasarsan yasa ne skntn olursa olsun annelik dunyanin en guzel seyi.korunma meselesine gelince ben hic aksatmadigim halde dogum kontrol hapiyla kaldim.yani olacaksa oluyor

Back
X