Hamilelik kilosu

hazal123d

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2015
145
37
13
Kızlar son aylarım yaklaştıkça kilolaımı iyice takar oldum ilk sıralar öyle değildim.
yediğimi içtiğime dikkat de etsem yine abartılı yiyordum şimdi de öyle kendimi hiç bir şekilde firenliyemiyorum mesela geceleri uykumdan kalkıp tatlı yiyorum yemekden daha fazla canım tatlı çekiyor hamile kaldığımda 58 kiloydum şimdi 74 oldum eski fotoğraflarıma bakıp acaba eski halime dönermiyim diye düşünüyorum.. eşimde rahatsız değil bazen soruyorum ona aşkım ben çok kilo aldım beni bu halimle de beğiniyormusun rahatsız ediyormu kilolarım seni diyorum oda saçmalama sen hamilesin can taşıyorsun ayrıca sana kilo yakışıyor diyip beni teselli ediyor ama ben fazla takıyorum sanırım hamileliğimi çok seviyorum sonunda bebeğime kavuşacak olmam beni takıntılarımdan biraz da olsa uzaklaştırıyo.. ona kucağıma alacağımı günü sayıyorum ama ister istemez kendimi beğenmemezlik durumları oluyor bu düşüncelerden nasıl uzaklaşabilirim sizce? Fikirlerinizi bekliyorum benim gibi hisseden oldumu hiç. Yorumlarınız için tşk ederim şimdiden

Kızlar son aylarım yaklaştıkça kilolaımı iyice takar oldum ilk sıralar öyle değildim.
yediğimi içtiğime dikkat de etsem yine abartılı yiyordum şimdi de öyle kendimi hiç bir şekilde firenliyemiyorum mesela geceleri uykumdan kalkıp tatlı yiyorum yemekden daha fazla canım tatlı çekiyor hamile kaldığımda 58 kiloydum şimdi 74 oldum eski fotoğraflarıma bakıp acaba eski halime dönermiyim diye düşünüyorum.. eşimde rahatsız değil bazen soruyorum ona aşkım ben çok kilo aldım beni bu halimle de beğiniyormusun rahatsız ediyormu kilolarım seni diyorum oda saçmalama sen hamilesin can taşıyorsun ayrıca sana kilo yakışıyor diyip beni teselli ediyor ama ben fazla takıyorum sanırım hamileliğimi çok seviyorum sonunda bebeğime kavuşacak olmam beni takıntılarımdan biraz da olsa uzaklaştırıyo.. ona kucağıma alacağımı günü sayıyorum ama ister istemez kendimi beğenmemezlik durumları oluyor bu düşüncelerden nasıl uzaklaşabilirim sizce? Fikirlerinizi bekliyorum benim gibi hisseden oldumu hiç. Yorumlarınız için tşk ederim şimdiden
eski haline dönersin hemde kısa sürede korkma... ama yemek düzeni kursan iyi edersin... tuzdan kaçın.

eski haline dönersin hemde kısa sürede korkma... ama yemek düzeni kursan iyi edersin... tuzdan kaçın.
Tuzlu yemiyorum yemediğim halde çoğu zaman ayaklarım şişiyor.. Ama tatlıya aşırı düşkünüm bazen yemekden önce tatlı yiyorum bu sefer sofraya oturduğun zaman yemeği az yiyorum kendimi çok kaptırdım tatlıya :/

Tuzlu yemiyorum yemediğim halde çoğu zaman ayaklarım şişiyor.. Ama tatlıya aşırı düşkünüm bazen yemekden önce tatlı yiyorum bu sefer sofraya oturduğun zaman yemeği az yiyorum kendimi çok kaptırdım tatlıya :/
hamilelikte o ayaklar hep şişer ya şişmeyen ayak cok az gördüm :D takılma bence dinlenmene bak. pek fazla ayakta kalma.. tatlıyı da azalt. tut kendini ne diiyim. :D

6. ayımdayım, başlangıçtan bu yana 10 kilo aldım ve sanırım en son 2-3 hafta önce filan tartılmıştım (Tam hatırlayamadım şimdi)
Daha da alırım var. Sabahları açlıkla uyanıyorum, gece 4-5 arası mutfakta aranıyorum. Doğurana kadar bi 15 kilo daha alsam,
ya ben kafadan toplamda 25 -30 kilo almış olacağım. Kendimi hantal hissediyorum, hantal ve fazlasıyla şüşko.
Ömrümde hiç görmediğim kilolardayım, daha da alacağım, aynaya bakıyorum, burnum şişmiş gibi ve artık gıdığım var.

Eşim de takılmayı seviyor bu halime, illa bi çatacak uyuz edecek, ben azıcık somurtur gibi olacağım, sonra hemen gelecek şaklabanlık yaparak gönlümü alacak. Bunu yapıyor şu ara, "Yapma, tersime denk geleceksin" dediğim halde yanaklarımı sıkıyor. Bazen sinir gülmeleri geliyor :)

Kendimi beğenemiyorum, çünkü sevdiğim, giyince kendimi iyi hissettiğim yazlık elbiselerimin içine giremiyorum.
Bacaklarım şişiyor, sanırım yakında sevdiğim ayakkabılarımı da giyemeyeceğim...
Bebişten sonra da kilo verilir, vücutlar forma girer. Sıkı bi diyet, biraz hareket ve pilates kursları, insan yeter ki kafaya koysun. Yapar.

Ama kendi kendime şunu da diyorum: "Hepsine değecek, aylarca beklediğim evladımla tanışacağım"
Şimdilik sadece buna odaklan ^_^

Not: Bu arada tatlı için dayanamıyorsan dondurma - ev yapımı meyveli yoğurt filan ye... En hafifleri bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hamilelik boyunca toplamda 10 kilo aldım. 51 ile kalmıştım şimdi 47yim. Bebek doğunca emzirmek ve uykusuzluk. Ne kilo kalıyor ne bir şey. Allahtan eşim kilodan hiç hoşlanmıyor...

Doğumdan sonra o kilolar eşinizin gözüne batacak tabii ki, içten içe keşke kilo verse diyecek. Ayrıca o tatlılara abanarak bebeğe kötülük yapıyorsunuz, kendinize de.

6. ayımdayım, başlangıçtan bu yana 10 kilo aldım ve sanırım en son 2-3 hafta önce filan tartılmıştım (Tam hatırlayamadım şimdi)
Daha da alırım var. Sabahları açlıkla uyanıyorum, gece 4-5 arası mutfakta aranıyorum. Doğurana kadar bi 15 kilo daha alsam,
ya ben kafadan toplamda 25 -30 kilo almış olacağım. Kendimi hantal hissediyorum, hantal ve fazlasıyla şüşko.
Ömrümde hiç görmediğim kilolardayım, daha da alacağım, aynaya bakıyorum, burnum şişmiş gibi ve artık gıdığım var.

Eşim de takılmayı seviyor bu halime, illa bi çatacak uyuz edecek, ben azıcık somurtur gibi olacağım, sonra hemen gelecek şaklabanlık yaparak gönlümü alacak. Bunu yapıyor şu ara, "Yapma, tersime denk geleceksin" dediğim halde yanaklarımı sıkıyor. Bazen sinir gülmeleri geliyor :)

Kendimi beğenemiyorum, çünkü sevdiğim, giyince kendimi iyi hissettiğim yazlık elbiselerimin içine giremiyorum.
Bacaklarım şişiyor, sanırım yakında sevdiğim ayakkabılarımı da giyemeyeceğim...
Bebişten sonra da kilo verilir, vücutlar forma girer. Sıkı bi diyet, biraz hareket ve pilates kursları, insan yeter ki kafaya koysun. Yapar.

Ama kendi kendime şunu da diyorum: "Hepsine değecek, aylarca beklediğim evladımla tanışacağım"
Şimdilik sadece buna odaklan ^_^

Not: Bu arada tatlı için dayanamıyorsan dondurma - ev yapımı meyveli yoğurt filan ye... En hafifleri bunlar.
Benim eşimde çok takılıyor bana özellikle şişko demesi canımı sıkıyor bana öyle deme diyorum seni kızdırmak hoşuma gidiyoe diyip benim de gülmeme neden oluyor :) kiyafete gelince bazen komple dolabımı boşaltıyorum hadi bi deneyim acaba hangisi olacak bana diye çünkü genelde salash giyîmeyi seven biriyim kendimce hepsi bol ama bi giyiyorum en bol kiyafetim bile dap dar geliyor daha da stresse giriyorum :/ inşallah dediğiniz gibi bebeğim doğduktan sonra emzirmeyle uykusuzlukla kilolarımı tez vakitte atarım tavsiyeniz içinde tşk ederim onlardan da yiyorum ama bazen de pasta çikolata veya baklava gibi şeyler feci şekilde canım çekiyor dayanamıyorum sanırım bi 20-25 kiloyla doğum yapacak gibi görünüyorum

Doğumdan sonra o kilolar eşinizin gözüne batacak tabii ki, içten içe keşke kilo verse diyecek. Ayrıca o tatlılara abanarak bebeğe kötülük yapıyorsunuz, kendinize de.
Doğumdan sonra eşim öyle düşünürmü hiç diye aklıma gelmedi açıkcası o konu hakkında pek bi fikirde yürütemiyecem tatlıya gelince haklısınız ama baştan kendimi öyle alıştırmışım galiba :/

Doğumdan sonra eşim öyle düşünürmü hiç diye aklıma gelmedi açıkcası o konu hakkında pek bi fikirde yürütemiyecem tatlıya gelince haklısınız ama baştan kendimi öyle alıştırmışım galiba :/
Meyvenin üstüne tarçın dökün, pekmez yiyin, süte biraz bal atın ısıtıp.

O tatlıların sana da bebeğe de faydası yok. Kendine gelmelisin
Haklısınız :/ geçen hafta gece 12 de canım aşırı şekilde çilekli pasta çekmişti eşime ilk başta söylemek istemedim girdim mutfağa aranmaya başladım neyle bastırsam diye daha sonra eşime söyledim dayanamayıpm oda sağolsun gitti bi açık pastane bulmuş aldı geldi 2 3 dilim felan yedim dediğimi gibi firenliyemiyorum hiç bi şekilde kendimi :/

Meyvenin üstüne tarçın dökün, pekmez yiyin, süte biraz bal atın ısıtıp.
Meyvenin üstünde tarçını denemedim bak sadece sütlü tatlılarda kullanırım tarçını denememde fayda var en azında kalori düşüklüğü belki kilo almamı yavaşlatır :/ tşk ederim tavsiyeniz için

Meyvenin üstünde tarçını denemedim bak sadece sütlü tatlılarda kullanırım tarçını denememde fayda var en azında kalori düşüklüğü belki kilo almamı yavaşlatır :/ tşk ederim tavsiyeniz için
Canım aşırı tatlı tüketimi gebeyken insülin direncine yol açar bebeğe de çok zararlı lütfen kendini frenlemeye çalış,

Sana tavsiyem ılık tarçınlı süt, tatlı krizini acayip bastırıyor, kan şekerini düzenliyor zaten tarçın, koca bir bardak dolusu iç oh mis
Kuru meyve de tüketebilirsin kuru kayısı üzüm ceviz falan hem bebeğe de faydalı.

Emzirme döneminde evet kilo veriliyor ama 12kilodan fazla olunca ekstra çaba sarfetmek gerekiyor, yeni anneyken spor falan da hakgetire...bir de emziriyorum diye abanacaksın yemeğe sütüm olsun diye kilolar belki daha da artacak ki inşallah öyle birşey olmaz, bu arada çok yemekle sütün artmasının ilgisi yok sağlıklı beslenme düZenli uyku ve bol su süt yapıyor aklında bulunsun şimdiden.

Ayy ben de 58 ile hamile kalıp 74 ile doğum yapmıştım :) suan kuzum 6 aylık ben ise 59 kiloyum...
Ama şöyle ki ben hep dikkat ederim. Hem hamilelikte, hem de suan süt için sağlıklı ve dengeli besleniyorum. Beslenme bebeğiniz için çok çok önemli. Kendi sağlığınız bi yana onun için zararlı olduğunu düşünürseniz daha iradeli olabilirsiniz belki. Tatlılardan uzak durmaya çalışın. Üzerine tarçın serpilmis meyveler yiyin, kan şekerini düzenler. Tatlı ihtiyacını bastırır.

Hamilelikte alınan kiloya takılmayı hiç anlamıyorum...
Hayatınızda kaç kere yaşayacaksınız gebeliği?
Bebeğinizle mutlu mutlu geçirmek varken kiloya takmak neden?
Doğumdan sonra dikkat eder verirsiniz,üzmeyin kendinizi...

5 ay önce doğum yaptım. O zamanki fotoğraflarıma bakıyorum fil gibi olmuşum resmen. 20 kilo+ödem... Ayak bileklerim bir ağacın gövdesi gibi... Yanaklar balon, parmaklar dolma... Hiç umursamadım, şartlar farklıydı çünkü, hamilelik vardı. Durduk yere, yattığımız yerde alsak o kadar kiloyu, tamam kafamıza takalım da... Hamilelik gibi o kilolar da geçici bir durum. Bunları kafanıza takmayın, hamileliğinizin tadını çıkarın. Zamanı gelince zaten vereceksiniz kiloları. Tabii hamileliğinizin tadını çıkarın derken, ipin ucunu da kaçırmayın. Arada kaçamak yapın elbette ama sürekli abur cubur, size ve bebeğinize faydası olmayan şeyler tüketmemekte fayda var.

Ayrıca eşiniz sizi sadece dış görünüşüzle görmüyor. O yüzden beni beğeniyor mu, beğenmiyor mu diye yüzeysel bakmayın olaya. Karnınızda ikinizin minik bücürü var. En güzel hallerinizden biri bu. Doğumun üstünden yıllar geçer, siz hala bir gıdım kilo vermemişsinizdir, o zaman bu evhamları yapmakta serbestsiniz ama . Doğruya doğru. =))

Back
X