Hamilelik korkusu

bir_bedevi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2024
15
5
1
28
Buraya daha öncede yazmıştım. Maalesef düzenli artmayan beta değerlerim sağlıksız gebelik oldu. Şuan düşük gerçekleştiriyorum. 2. düşük haberini aldım. Artık çok tedirginim. Hamile olmak istiyorum. Ama aynı korkuları tekrar yaşamak istemiyorum. Psikolojimi çok etkiledi. Bu gibi durumları nasıl aştınız. Öneriniz nedir

öncelikle gerekli testleri yaptırım tekrarlayan düsüklerinizin bir sebebi var mı bunu öğrenin her seyden önce.

• Beğen
Reactions: Gao
Buraya daha öncede yazmıştım. Maalesef düzenli artmayan beta değerlerim sağlıksız gebelik oldu. Şuan düşük gerçekleştiriyorum. 2. düşük haberini aldım. Artık çok tedirginim. Hamile olmak istiyorum. Ama aynı korkuları tekrar yaşamak istemiyorum. Psikolojimi çok etkiledi. Bu gibi durumları nasıl aştınız. Öneriniz nedir
Bende çok zorlanmıştım. Öncelikle bu korkuları atana kadar yada azalana kadar kendinize zaman verin bir süre gebelik düşünmeyin. Çünkü bebeği en çok stres etkiliyor kaybedeceğim korkusu yaşayarak bebeğe zarar verirsiniz, kendinize de zarar verirsiniz bilinçaltında var olan bu düşüncelerle muhtemelen kabuslar görebilirsiniz. O bile bebeği etkiliyor. Ben psikolojik destek almıştım iyi geliyordu, Ne kadar inançlı bir birey olsanız dahi dışardan sizi anlayan gören birine danışmak iyi hissettiriyor. Onun dışında elbetteki Allaha sığınmak, teslimiyetimizi arttırmamız ve ona güvenmemiz gerekiyor.
Bedensel sağlık durumunuzu kesinlikle göz ardı etmeyin, tekrar gebelik düşünmeden önce düşüklerin sebebine dair araştırma gerekli testleri yaptırın. Pıhtılaşma sorunları, genetik sorunlar, bağışıklık sistemi ile ilgili sorunlar vs olabilir. Tedbir alıp o şekilde yeni bir yola çıkın, önce tedbir sonra tevekkül

Bende çok zorlanmıştım. Öncelikle bu korkuları atana kadar yada azalana kadar kendinize zaman verin bir süre gebelik düşünmeyin. Çünkü bebeği en çok stres etkiliyor kaybedeceğim korkusu yaşayarak bebeğe zarar verirsiniz, kendinize de zarar verirsiniz bilinçaltında var olan bu düşüncelerle muhtemelen kabuslar görebilirsiniz. O bile bebeği etkiliyor. Ben psikolojik destek almıştım iyi geliyordu, Ne kadar inançlı bir birey olsanız dahi dışardan sizi anlayan gören birine danışmak iyi hissettiriyor. Onun dışında elbetteki Allaha sığınmak, teslimiyetimizi arttırmamız ve ona güvenmemiz gerekiyor.
Bedensel sağlık durumunuzu kesinlikle göz ardı etmeyin, tekrar gebelik düşünmeden önce düşüklerin sebebine dair araştırma gerekli testleri yaptırın. Pıhtılaşma sorunları, genetik sorunlar, bağışıklık sistemi ile ilgili sorunlar vs olabilir. Tedbir alıp o şekilde yeni bir yola çıkın, önce tedbir sonra tevekkül
Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu sürece tam anlamıyla kendimi hazırlamam gerekli. O kadar tarif edilmez yoğun duygular ki Rabbim kimseye yaşatmasın

Sizin oldu mu bebeğiniz

Bende kimyasal geçirdim bu ay daha önce 2 boş gebelik inşallah bende sağlıklı gebelik geçiririm
Benimde bir kimyasal 2 düşük bir de kalp durmasından kaybım oldu. Başta doktorlar olabilir sağlıksız gebelik denk gelmiştir bi sonraki sağlıklı olur falan dediler artık 3 ten sonra genetiğe yönlendirdiler onda da sadece bir genimde yatkınlık çıktı düşüğe sebep olmuştur diyemeyiz dediler. Psikolog kafaya çok taktığım için stresten düşmüş olabilir dedi ki haklı olabilir daha önceki kaybımdan dolayı sonraki gebeliklerim de hep kabus görüyordum kaybettiğimi görüyordum. Yaklaşık bir yıla yakın korundum hazır hissetmeyi bekledim biraz kendime zaman ayırdım gezmek istediğim şehirleri gezdim, akademik eğitime falan yöneldim kafamı dağıtmak istedim. Sonra yeğenim oldu onu sevdikçe hazır olduğumu hissettim eşimde de bazı değişiklikler oldu bu süreçte mesela kedileri hiç sevmezdi dokunamazdı bile bir anda merhameti çoğaldı kedi sevmeye başladı, sürekli arabada evde kedi maması bulunduruyor nerde görse durup sevip besliyor, bizim sitede yasak bahçede falan beslemek o da sitenin dışına su mama kabı bırakıyor her seferinde birileri çöpe atıyor o yine kap ayarlayıp götürüyor her gün işten gelince mutlaka bakıyor, hatta sahiplenelim bir tane diye düşündük :)) Onda ki o hali görünce Allah seni babalığa hazırlıyor galiba dedim merhamet nazarında. Öyle çıktık yeni bir yolculuğa şuan 14 haftalık olduk hala korkularım oluyor arada ama kendi kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Velhasıl korkma inşaAllah olacak, karnının büyüdüğünü göreceksin, kucağına aldığını göreceksin inşaAllah, umudumuzu diri tutalım 😇

Bu doktoru dinlemelisiniz nacizane tavsiye 🙂

Ya okuyunca yazdıklarınızı duygulandım bazen bende karnıma bakıyorum bir gün diyorum büyür mü gerçekten , eşim çocuk görünce gözler doluyor bazen bende 1 sene geçti boş gebeliklerden kimyasal oldu bu ay işte bir sene bekledim bide hayal kırıklığı oldu
Bende sadece tek gende pıhtılaşma çıktı geve kalırsam iğne kullanıcam

Hsg temiz genetik temiz lupus
Testlerim de temiz kimyasaldan sonra sence korunmalı mıyım
Aynı durumumuz benimde temiz çıktı o testler sadece trombofili panelinde bir gende heterozigot, pıhtılaşma yatkınlığı çıktı. Bu gebeliğimde başından beri kan sulandırıcı iğne kullanıyorum sana da aynı tedavi uygulanır muhtemelen. İyi hissediyorsan hiç korunma kimyasaldan sonra korunmaya gerek yok diyor doktorlar

Aynı durumumuz benimde temiz çıktı o testler sadece trombofili panelinde bir gende heterozigot, pıhtılaşma yatkınlığı çıktı. Bu gebeliğimde başından beri kan sulandırıcı iğne kullanıyorum sana da aynı tedavi uygulanır muhtemelen. İyi hissediyorsan hiç korunma kimyasaldan sonra korunmaya gerek yok diyor doktorlar
Benimde homosigot çıktı 1298 olam gemde hamike
Kalırsam iğne kullamcakmısım

Valla bu ay nasip olmadı işte kaç verir bilmiyorum kimyasal da neden oldu anlamadım umutlanmıştım
Ya ona sağlıksız birleşim diyorlar, bazen denk gelebiliyormuş sağlıksız sperm yada yumurta denk gelebiliyormuş döllenme gerçekleşemiyormuş. Vücut otomatik atıyormuş dışarı. Hatta birçok kadın yaşıyormuş farketmeselerde. Adeti düzensiz biri farketmez mesela, yada geciken biri test yapmasa farketmeyebilir zaten erken düşüyor

Ya ona sağlıksız birleşim diyorlar, bazen denk gelebiliyormuş sağlıksız sperm yada yumurta denk gelebiliyormuş döllenme gerçekleşemiyormuş. Vücut otomatik atıyormuş dışarı. Hatta birçok kadın yaşıyormuş farketmeselerde. Adeti düzensiz biri farketmez mesela, yada geciken biri test yapmasa farketmeyebilir zaten erken düşüyor
Evet öyle nice tiroid hastasıyım ilaç
Kullanıyorum bu ay sanki değerlerim çok iyi değildi ondan da olabilir

Back
X