Hamilelik, Korona, Normalleşme, Benim Derdim

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.821
49.076
798
Hanımlar merhaba,

Hamile olduğum için bir süredir evden çalışıyorum.
Şimdi genelge yayınlandı resmi gazetede. Şöyle bir ifade var: 60 yaş üzeri olanlar ve Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır.
E burada hamileler yok :D
Tüm genelge de hamilelerle ilgili bir ifade yok. Hamilelerin idari izni kalktı mı, bilen var mı aranızda?

Sürekli insan sirkülasyonu olan ve değişen gruplarla 40-60 arası insanla orta büyüklükteki alanlarda çalışmak zorunda olacağım için endişeliyim.
Çünkü aşı olamadım. Çalıştığım grup da aşı olmadı henüz.

Bir yanım çağırırlarsa işi bırak diyor, diğer yanım saçmalama bebeğin olacak paraya ihtiyacın var diyor. Siz olsanız ne yapardınız?

Bir odada masa başı işim olsa dert etmezdim. Ama maske takın diye uyarmaktan bıktığım çok kalabalık bir grupla çalışacağım için içimi afakanlar bastı akşam akşam.

Hanımlar merhaba,

Hamile olduğum için bir süredir evden çalışıyorum.
Şimdi genelge yayınlandı resmi gazetede. Şöyle bir ifade var: 60 yaş üzeri olanlar ve Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır.
E burada hamileler yok :D
Tüm genelge de hamilelerle ilgili bir ifade yok. Hamilelerin idari izni kalktı mı, bilen var mı aranızda?

Sürekli insan sirkülasyonu olan ve değişen gruplarla 40-60 arası insanla orta büyüklükteki alanlarda çalışmak zorunda olacağım için endişeliyim.
Çünkü aşı olamadım. Çalıştığım grup da aşı olmadı henüz.

Bir yanım çağırırlarsa işi bırak diyor, diğer yanım saçmalama bebeğin olacak paraya ihtiyacın var diyor. Siz olsanız ne yapardınız?

Bir odada masa başı işim olsa dert etmezdim. Ama maske takın diye uyarmaktan bıktığım çok kalabalık bir grupla çalışacağım için içimi afakanlar bastı akşam akşam.
24hafta ile 32hafta arasında izinli oluyosunuz. Ama 32den sonra müdürünle görüş demişti doktorum. Uzaktan eğitim olduğu için ben çalışmıştım.

Genelgeyi az once ben de gördüm
Hamilelerle ilgili şöyle bir durum vardı, daha önce valilik hamilelerin idari izne ayrilabilecegi konusunda bir yazi paylasmisti benim de bir arkadasim ona istinaden izne cikti ama 24 haftalik olmasi lazim en az demislerdi neyse ki amirinin izniyle evden calisiyor
Isterseniz bagli bulundugunuz valilikle görüşün yarın çünkü bu genelgede hamileler yok , olmadigina göre eski karar gecerliligini korur diye düşünüyorum

Genelgeyi az once ben de gördüm
Hamilelerle ilgili şöyle bir durum vardı, daha önce valilik hamilelerin idari izne ayrilabilecegi konusunda bir yazi paylasmisti benim de bir arkadasim ona istinaden izne cikti ama 24 haftalik olmasi lazim en az demislerdi neyse ki amirinin izniyle evden calisiyor
Isterseniz bagli bulundugunuz valilikle görüşün yarın çünkü bu genelgede hamileler yok , olmadigina göre eski karar gecerliligini korur diye düşünüyorum

Ya umarım korur. Asla maske taktıramıyorum. Çıkın kantinde açın istiyorsanız diyorum ama ders arasında hemen indiriyorlar. Sınıfa bir giriyorum herkes maskesiz.

14 haftalığım ama öğrendiğim an eve göndermişlerdi.

24hafta ile 32hafta arasında izinli oluyosunuz. Ama 32den sonra müdürünle görüş demişti doktorum. Uzaktan eğitim olduğu için ben çalışmıştım.

Bende uzaktan derslerimi veriyorum şu anda. 6.haftada izne ayrıldım ben. Hamile olduğumu öğrendiğim gün.

Ası olmadım diyince Saglokcı sandım da.
Genelgede yoksa bence üst makamınız (bölüm baskanı) inisiyatif kullanır. Onunla konusun

Yani bu nasıl genelge anlamadım. Her genelge de bu üçlü grup bir aradadır. 60 yaş üstü, hamile, kronik
Birini ayırıp yazı yazıyorlar. Milletin kafa çorba

Uzaktan eğitim var zaten. İdari göreviniz varsa onu bırakın sadece. Laboratuvarınız yoksa kalanını evden yaparsınız.

Maalesef kurumum yasa veya genelge gibi onları zorlayıcı bir durum olmadığı sürece asla kabul etmiyor.
Yoksa dert etmezdim. Öğrenciler uzaktan olsa bile biz illa orada olmak zorundayız

Daha fenalar. Başladı evet. Hibrit gidiyoruz. İsteyen geliyor, isteyen gelmiyor
Anladım. Siz de bölüm başkanınızla bi görüşün. Ben okulların açık olduğu dönemde izne ayrıldım. 32haftalıkken tekrar okullar kapanmıştı. Derse başladım müdürüme de okullar açılırsa izne ayrılcağımı programı ona göre ayarlasınlar diye demiştim. Çok şükür 37haftaya kadar çocuklarla karşılaşmadan doğumunda yaptım

Yani bu nasıl genelge anlamadım. Her genelge de bu üçlü grup bir aradadır. 60 yaş üstü, hamile, kronik
Birini ayırıp yazı yazıyorlar. Milletin kafa çorba
Evet oyle oldu hep bir muamma yasadik yaa sormayin
Ben e nabiz ciktisi vermeme ragmen seni kapsamiyor mu denmedi neler neler, hakkim olan icin bile epey uğraştım
Bir de 24 haftadan sonra idari izin denmisti arkadasa da zaten eskiden 32. Hafta olan dogum iznine 24.haftada çıkartmaya basladilar yani idari izin degil.de dogum izni diye biliyorum 24ten sonraki süreci

Back
X