Hamilelik mi? Menopoz mu?

MASLOW

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
2.579
1.751
373
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, yaşım ileri olduğu için kararsız kaldığım bir konu var. Evliyim ve yaşım ileri olduğundan ve olursa bir çocuk daha olabilir diye düşündüğümüzden korunma uygulamıyoruz. Yumurta rezervi çok düşük ve geçtiğimiz ay yumurtlama döneminde bir kez kontrol oldu ve doktor yumurta görmedi.
Şuan adet 4 gün gecikti. Yumurta görmüş olsa hamileyim diycem ama yumurta yoktu. Sizce menopoza mi giriyorum? O ay yumurta görülmediği halde hamile kalan var mıdır? Veya menopoz süreci böyle birden mi geçilen bir süreç? Bir anda adetten kesilmiş olabilir miyim?
Kuvvetle ihtimal menopoz olduğunu dusundugumden moralimi bozmamak için
ve tatilde olduğumdan doktora gitmiyorum. Sizlerden fikir almak istedim

Yumurtlama olmadan hamile kalınmaz bu bir.
İkincisi de doktor göremediyse ya çoktan çatlamıştır yumurtanız ya da gerçekten yoktur.
Menapoza birden girilmesi için hayatınızda üzücü birşey olması lazım. Mesela annem annesini ve babasını birden kaybedince bıçak gibi kesildi adetten.
Size tavsiyem çocuk istiyorsanız doktora gidip ilaçla yumurta takibi yaptırmanız gönlünüzce olur inşaAllah

Yanıt için teşekkür ederim. Yumurta takibi için hangi doktora gittiysem baştan saviyor. o nedenle o gün doktor yumurta görmedi ve takip yapmak istemedi. Yumurta olmadığı zaman hamilelik olmaz ben de biliyorum da doktorlar tahlil sonuçlarıma göre menopoz döneminde değilsiniz demişti. Birden adetten kesilme oluyor diye yazmışsınız, bu durumda bende de böyle bir durum olabilir. Çok teşekkürler

Merhaba, kac yasindasiniz? Benim de adetim duzensizlesti son zamanlarda (2 aydir adet olmadim) Fakat bu ay adet olmamama ragmen ovulasyon takibi yaptim bi umut tamamen koyulasmayi sa siliklesmeyi de gordum ve o zamanlarda iliski oldu. Adetim gelmedi, ama 2 aydir gelmedigi icin umutlanamiyorum da ki adet olmasan yumurtlama olmus mudur ondan da tam emin degilim. Benim de rezervim dusuk. Kismet ve hayirlisi ins hepimiz icin

Merhaba, yaşım 42. Rezerv düşük benim de ama adet böyle olmuyordu yine tıkır tıkır adet oluyordum ve tahlil sonuçları da menopozu işaret etmiyordu ama geçen ay yumurtlama olmadiherhalde dediğim gibi. Doktor bu ay yok dedi ama belki sonradan büyür filan da dedi. Siz iki aydır adet olmuyor musunuz? Tahlil yaptırsaniz...yaş kaçtı sizin?

Valla imkanınız varsa özel hastaneye gidin. Size istediklerinizi vermek zorunda. Biliyorum hoş bir cümle değil ama maalesef özelde parayla olduğu için ilgi alaka oluyor.
Ben de devlet hastanesinde yeteri ilgiyi göremedim. Aylarca elim boş döndüm. Kalabalık da cabası.
Özel hastaneye başlayınca adım adım yol aldım.
Kaldı ki yaşım geçiyor diyorsunuz hayli ilgilenirler.
İnşaAllah bu sene mucizeniz sizi gelir bulur hayırla sağlıkla

Özel hastaneye gittim hep. Bir tek geçen ay devlete gittim belki daha iyi ilgilenirler diye ama olmadı. Yaştan dolayı tüp bebek daha iyi olur diye düşünüyorlar sanırım. Neyse şimdi illa ki gidicem, menopoz baslangici ise bari hormon ilacı vs birşeyler kullanayım. En azından menopoz geciksin bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…