Hamilelik mide bulantısı

bsskkoo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2025
12
4
1
25
Kızlar selam
5+5 ikizlere hamileyim midem o kadar kötü ki yatarken 2 adet prilam içiyorum ama yeteri kadar etkilemiyor. Ne yemek yapabiliyorum ne yiyebiliyorum berbat durumdayım. Ailem başka şehirde uzağız haberleri de yok zaten yüzyüze söylemek istiyorum. İkiz diye mi bu kadar erken ve kötü başladı bilmiyorum ama gerçekten kötüyüm siz nasıl hallettiniz yemek konusunu? Birilerini bulup ücreti karşılığında en azından canımı cekenleri yaptırayım diyorum. Herkesin bu kadar kötü mü geçiyor yoksa benim çoğul gebelik diye mi? Siz nasıl yaptınız yemek pişirdiniz mi birilerinden yardım mı aldınız?

Herkesin bu kadar kötü geçmiyor. İkiz olması ile alakası yok tek gebelik yaşayıp sizin kadar kötü olan çok kişi var etrafmda evlerinde 1 bardak su içemiyorlar. Dediğiniz gibi parasıyla yemek yaptıracak birini bulun yada sürekli dışardan isteyin yada gidebilirseniz bi süre ailenizin yanına gidin bi 4 5 ay sürüyor bu süreç sizde daha kısa olur umarım.
Sağlıkla kavuşun inşallah

Çok teşekkür ederim sürekli hesap yapıyorum şu ilk tremester bitse diye

Zaten bulantı ilk aylar zorluyor çünkü vücut dengesini şaşırıyor birden artan hormonla. Daha sonra alışmaya başladıkça azalıyor çoğunlukla. Sizin ikiz olduğu için beta hcg daha hızlı artıyodur yüksek ihtimal o sebeple daha kötü olabilirsiniz. Başka ilaç da kullanamazsınız. Benim de bulantım ve baş dönmem, mide ağrım, yanmam çoktu. Ayağa kalkacak halim yoktu ilk 12 13 hafta. Ama annem ve kayınvalidem yakın bana onlar yemek yaptı gelip çoğunlukla veya dışarıdan söyledik. Sizin de eğer gelebilecek biri varsa ailenizde bence haber verin bi süre yanınızda kalsınlar

Bunun aslında tek ya da çoğul gebelik ile ilgisi yok vücudun artan betaya verdiği tepki her bünye bu kadar etkilenmiyor ben ilk 4 ay ne çektim Allah biliyor artı baş ağrımda vardı ağladığım günleri biliyordum ekmek kokuyordu miğdem çok fenaydı eğer ailenize gitme şansınız varsa gidin ben dışardan dahi yiyemiyordum

Bilmiyorum nasıl geçecek bu haftalar şimdiden tekrar hamile kalmaya tövbe ettim ikizler sağlıkı doğsun bana yeterler diyorum. Siz kaçınca haftadasınız

Çoğul gebelikte beta katlanarak arttığı için belirtileri normalden fazla ve erken yaşayacagımdan bahsetti doktorum ve tam da dediği gibi çıktı açıkçası prilamdan 2 tane içiyorum yine de farketmiyor

Ben 10. Haftama gireceğim. 3 günde bir serum aldım. Hiç geçmiyor bulantı ve tüm yemekler midemi bulandırıyor. Uykusuzluk eklendi şimdi de bir çok şey denedim nafile. Gün sayıyorum

Merhaba 12. Haftadan sonra rahatlarsınız benimde öyle olmuştu prilam rahatlatır sizi doktorunuza tekrar sorun isterseniz günde 4 en kadar içilebiliyor yanlış hatırlamıyorsam eczaneye de sorabilirsiniz

Bilmiyorum nasıl geçecek bu haftalar şimdiden tekrar hamile kalmaya tövbe ettim ikizler sağlıkı doğsun bana yeterler diyorum. Siz kaçınca haftadasınız
Çoğul gebelikte beta katlanarak arttığı için belirtileri normalden fazla ve erken yaşayacagımdan bahsetti doktorum ve tam da dediği gibi çıktı açıkçası prilamdan 2 tane içiyorum yine de farketmiyor
Çoğul gebelikte yaşadım ikizlerdi aynıydı bulantım aslında yani çok yoğun yaşamıştım geçmiş olsun geçer umarım benim 4. Ay da çok çok azaldı

Ben 10. Haftama gireceğim. 3 günde bir serum aldım. Hiç geçmiyor bulantı ve tüm yemekler midemi bulandırıyor. Uykusuzluk eklendi şimdi de bir çok şey denedim nafile. Gün sayıyorum
Serum ne için bulantı ve açlık için mi? Allah hepimizin yardımcısı olsun ya benim de ilk gebeliğim bu kadar düşünmemiştim. Benim uykuda sorun yok prilam kullanıyor musunuz siz? Herkes çok uyku yapıyor falan yazmış ama ben 2 tane içmeme rağmen öyle bi uyku yapmadı bende

Merhaba 12. Haftadan sonra rahatlarsınız benimde öyle olmuştu prilam rahatlatır sizi doktorunuza tekrar sorun isterseniz günde 4 en kadar içilebiliyor yanlış hatırlamıyorsam eczaneye de sorabilirsiniz
Yarın kalp atışları icin gideceğiz soracağım zararı yoksa arttırmak isterim zaten zayıftım daha da kilo vereceğim diye korkuyorum çok açım ama mide bulantıları işte

Yarın kalp atışları icin gideceğiz soracağım zararı yoksa arttırmak isterim zaten zayıftım daha da kilo vereceğim diye korkuyorum çok açım ama mide bulantıları işte
Allah bağışlasın hayırlı uğurlu olsun bende 46 kilo hamile kaldım merak etmeyin iştahınız açılacak benimde öyle oldu 10 kilo almıştım

Merhaba kardeşim seni çok çok iyi anlıyorum öncelikle şunu söyleyeyim geçiyor, biliyorum şuan çok zor ama bir yerden sonra rahatlayacaksın. Benimde 6. Haftada başlamıştı ve çok şiddetliydi. Sadece kaşarlı kuru tost, makarna ve haşlanmış patates ile 3 ayım geçti 5 kilo verdim. Çok su kaybım olunca en az haftada bir ya da iki kez serum aldım. Serum hem su kaybını önlemek için hemde bulantıyı hafifletmek içindi. Gece yatmadan 2 sabah kalkınca 2 şeklinde prilam içiyordum birde doktorum zofer vermişti gün içinde de onu içiyordum. Bunlarla bile tam geçmedi. Kokulara tahammülüm sıfırdı yemek resmi görmek bile kusmama yetiyordu ve ikiz değil tek gebelik. Şuan 22. Haftadayım hala günde 1 prilam kullanıyorum. Ama çok şükür yemek yemeye ve yapmaya başladım. Yemek yiyebiliyosan dışardan söyleyebilirsin ya da birini ayarlayabilirsin dediğin gibi çünkü mutfağa girmek bile bulantı yapıyor. Eşinden rica edebilirsin senin için yağlı olmayan şeyler hazırlayabilir. Zencefil çayı hafif bulantıya iyi geliyor. Direk sıcak suya taze zencefil parçası atıp onu içebilirsin. Sarı leblebi bana iyi gelmişti tuzlu çubukta biraz idare etti ama sonra oda yağlı geldi. Dediğim gibi zor bir süreç ama geçiyor umarım erken haftalarda biter seninki

Çok teşekkür ederim inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız sizin adınıza çok sevindim sonunda güzelliklere kavuşacağımız için mecbur katlanacağız kötü günlere umarım çabucak geçer gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…