• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAMİLELİK NASIL BİR DUYGU?

gencaymerve

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
542
834
303
Merhaba Arkadaşlar,
1.5 yıllık evliyim 23 yaşındayım eşim çocuk istiyor ama ben bir türlü cesaret edemiyorum erteledikçe ertelemek istiyorumm. Forumdan internetten hep hamilelikle ilgili yazılar okuyorumm. Kendimi heveslendirmek istiyorum . Sizce yaşım erken mi biryandan bebeklere bayılıyorum hamile bayanları görünce heyecanlanıyorumm :) Bir yandan da kilo alma korkusu, işimden ayrılıp bebeğe bakmak zorunluluğu derkenn bir türlü eşime hazırımm diyemiyorummm.... Sizce hamile olduğunda bu düşüncelerden kurtuluyor mu insan o sevinç herşeyi unutturuyor mu??? Hamilelik duygularınızı paylaşır mısınızz?

Ben evli değilim ama bebeklere bayılıyorum çok seviyorum sevgilimin yengesi hamile görünce cok özendim inan bana çok fazla önemsemiyor bunları bende önemsemezdim açıkçası kendi bebeğin olucak sonuçta hamile kalınca bunları cok sorun ediceğini düşünmüyorum ben bebek içinde erken olup olmadığına bir tek sen karar verebilirsin biz ne dersek boş :)

Merhaba Arkadaşlar,
1.5 yıllık evliyim 23 yaşındayım eşim çocuk istiyor ama ben bir türlü cesaret edemiyorum erteledikçe ertelemek istiyorumm. Forumdan internetten hep hamilelikle ilgili yazılar okuyorumm. Kendimi heveslendirmek istiyorum . Sizce yaşım erken mi biryandan bebeklere bayılıyorum hamile bayanları görünce heyecanlanıyorumm :) Bir yandan da kilo alma korkusu, işimden ayrılıp bebeğe bakmak zorunluluğu derkenn bir türlü eşime hazırımm diyemiyorummm.... Sizce hamile olduğunda bu düşüncelerden kurtuluyor mu insan o sevinç herşeyi unutturuyor mu??? Hamilelik duygularınızı paylaşır mısınızz?

tatlım bebek sahibi olmak her şeyden önce çok büyük bir sorumluluk.. doğan büyür mantığı ile bakmamak lazım işe sonuçta çocuk büyütmek çok ciddi bir sanat..

ama maddi manevi hazırım ama diğer konular kafama takılıyor diyorsan hamilelik de bebek sahibi olmak da bence bir kadın için dünyada başka hiçbir şeye değişilemeyecek bir şey..

yıllarca annem benim dünyadaki en büyük zenginliğim sağlıklı çocuklarım derdi.. geçen hafta ultrasonda doktor bebeğime bakarken o da normal bu da normal dedikçe çok şükür rabbime nasıl mutlu oldum anlatamam.. annemi çok daha iyi anladım..

sen istersen aldığın kiloları da verirsin, işini de bırakmaz çık güzel çalışan anne olursun.. ayrıca insanların arayıp da bulamadığı bebek isteyen koca sende var.. kendini çocuk büyütmeye hazır hissediyorsan bence bekleme.. yaşın genç diyenlere de şunu söylerim çocuğunu ne kadar erken kucağına alırsan o kadar erken büyür sen de ileriki yaşlarda o kadar rahat edersin.. 17 yaşında kardeşim var annem 53 yaşında peşinden koşmaya mecali kalmadı kadının bi de bu pencereden bak..

çocuk seni korkutmasın.. onunla da hayatını çok güzel yaşarsın yeter ki bunu iste..

bebek çok güzel bir duygu hele bir de içinde hareket etmeye başlayınca :) eşin istiyorsa ve sende kendini hazır hissediyorsan bekleme bence ne güzel genç yaşta anne olmuş olursun .

5 haftalık gebeyım ;) harıkaaaaaa bır duyguymus senınde tatmanı ısterım ogrendıgım andan ıtıbaren annelık ıcgudulerın devreye gırıyor ben bunu asla anlayamasmısım meger sımdı tek dılegım saglıklı sıhhatlı bır sekılde onu kucagıma alabılmem,,,

Öncelikle teşekkür ederim.. Sanırım aklımdaki bir çok soru beni endişelendiriyor ... Eğer çalışırsam annem mi bakacak K.validem mi? İkisi de çok istiyor özellikle K.validem aşırı hevesli ama Ben anneme yakın oturuyorum araları bu yüzden bozulsun istemiyorummm... İkincisi çocuğuma yeterince iyi anne olabilir miyimm bebek konusunda hiç birşey bilmiyorummm kucağıma bebek bile alamıyorum bir zarar veririm diye :KK43:

Ayy gerçekten zor bir karar Allah tabiikii herkeze nasip etsinn ama o isteği o sorumluluk bilincini de nasip etsin inşaallah :110:

Son düzenleme:
Allah bağışlasınn İnşaallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsınnn.. Bakalımm biraz daha erteleyimm Aralık Ocak gibi sanırım hazır hale gelirimmm :KK23:

tatlım bebek sahibi olmak her şeyden önce çok büyük bir sorumluluk.. doğan büyür mantığı ile bakmamak lazım işe sonuçta çocuk büyütmek çok ciddi bir sanat..

ama maddi manevi hazırım ama diğer konular kafama takılıyor diyorsan hamilelik de bebek sahibi olmak da bence bir kadın için dünyada başka hiçbir şeye değişilemeyecek bir şey..

yıllarca annem benim dünyadaki en büyük zenginliğim sağlıklı çocuklarım derdi.. geçen hafta ultrasonda doktor bebeğime bakarken o da normal bu da normal dedikçe çok şükür rabbime nasıl mutlu oldum anlatamam.. annemi çok daha iyi anladım..

sen istersen aldığın kiloları da verirsin, işini de bırakmaz çık güzel çalışan anne olursun.. ayrıca insanların arayıp da bulamadığı bebek isteyen koca sende var.. kendini çocuk büyütmeye hazır hissediyorsan bence bekleme.. yaşın genç diyenlere de şunu söylerim çocuğunu ne kadar erken kucağına alırsan o kadar erken büyür sen de ileriki yaşlarda o kadar rahat edersin.. 17 yaşında kardeşim var annem 53 yaşında peşinden koşmaya mecali kalmadı kadının bi de bu pencereden bak..

çocuk seni korkutmasın.. onunla da hayatını çok güzel yaşarsın yeter ki bunu iste..

2 ay önceki düşüncelerimden arınmış bir haldeee yeniden yazıyorumm... Eşimle karar verdik ve artık çocuk sahibi olmak istiyoruzzzz... Herşeyi oluruna bırakıp annelik duygusu tatmak istiyorummm düşünmek bile heyecan veriyor banaa :) İnşaallah Rabbim nasip eder :):)

2 ay önceki düşüncelerimden arınmış bir haldeee yeniden yazıyorumm... Eşimle karar verdik ve artık çocuk sahibi olmak istiyoruzzzz... Herşeyi oluruna bırakıp annelik duygusu tatmak istiyorummm düşünmek bile heyecan veriyor banaa :) İnşaallah Rabbim nasip eder :):)
umarım en kısa zamanda bu güzel duyguyu yasarsın ve bebeğin seninle olur:KK68:

canım eminim ki hamilelik çok güzel bir duygudur... ama şuda var açıkcası hamile kalmak hiç kolay değil bende ilk 1 sene istemedim sonra hadi dedim yapalım... 5.seneme girdim ve hala tık yok... hasretlikte cabası. bende 23 yaşındayım. bu arada hem okuyorum hem çalışıyorum. inan buna ha deyince olmuyo. sonradan istediğindede keşke korunmasaydım dio insan.. keşke hamile kalsan...

canım eminim ki hamilelik çok güzel bir duygudur... ama şuda var açıkcası hamile kalmak hiç kolay değil bende ilk 1 sene istemedim sonra hadi dedim yapalım... 5.seneme girdim ve hala tık yok... hasretlikte cabası. bende 23 yaşındayım. bu arada hem okuyorum hem çalışıyorum. inan buna ha deyince olmuyo. sonradan istediğindede keşke korunmasaydım dio insan.. keşke hamile kalsan...

Çok üzüldümmm:( Tabikii Allah nasip ederse olur ve ne zaman nasip eder bilemiyor insann.. İnşaalah en kısa sürede Allah size de bize de nasip eder :) Herşey hayırlı zamanda olsunn dileğim bu

harika bir duyguu:))))
Heyecanlanıyorumm böyle şeyler duydukçaa... Çok kutsal bir şey gibi geliyorr eşin ve senden minnacık bir şaheserr ve sen bu şaheseri 9 ay içinde hissediyorsunnn.... Sonraa onu kucağına alacağın günüü sabırsızlıklaa bekliyorsunn vee kokusunuu hissediyorsunn....Sonra bambaşka bir hayat başlıyorrr... Herşeyin o savunmasız parçanın üzerine kuruluyorrr... Eminim çok güzeldirrr :)

Back
X