Hamilelik Öncesi

seyda2104

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
579
531
103
Arkadaşlar merhabalar... Ben de bebek düşünüyorum ocak ayından itibaren :) Doktora ne zaman gitmeliyim, neler yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca Ankara'da önerebileceğiniz bayan kadın doğum doktoru var mı? Teşekkür ederim :)

1 yıl denemeden sonra doktorlar müdahale ediyor canım.az kalmıs 1-2 ay daha deneyip olmazsa doktora gitmen iyi olur tabi.birde gebelikten 3 ay öncesinden baslayıp folikasit içmen gerekiyor vitamin.reglerin falan düzenli mi?

1 yıl denemeden sonra doktorlar müdahale ediyor canım.az kalmıs 1-2 ay daha deneyip olmazsa doktora gitmen iyi olur tabi.birde gebelikten 3 ay öncesinden baslayıp folikasit içmen gerekiyor vitamin.reglerin falan düzenli mi?
Ben yanlış anlatmışım :) Önümüzdeki ocaktan itibaren düşünüyoruz henüz denemedik yani şu ana kadar doğum kontrol hapı kullanıyordum yani reglim düzenliydi, yeni bıraktım ne olur bilmiyorum. folik asit için haftaya doktora gideceğim bakalım başka tahlil fln verecek mi bilemiyorum..

aynı durumdayız bende ocaak gibi düşünüyorum hayırlısı olsun..Şuan regl dönemim bitsin bende dr a gidip kontrollü bir hamilelik dönemi geçirmek istiyorum :)

tavsiyem öncesinde mutlaka doktora gidin.Benim doktorum ultrason muayenesinden geçirdi miyomun ve safra kesende taşın var dedi(her doktor safra kesesine ve diğer organlara bakmaz tabi) ikisinden de kurtulmadan hamile kalma miyom düşüğe neden olur.safra kesesi taşı da hamilelikte çok sıkıntı verir dedi.İyi ki gitmişim dedim yoksa düşük yaşayacaktım.Bir de bir sürü test verdi başka bir rahatsızlığım var mı diye bakmak için.Bir de folik asit veririyorlar.

Dün gittim kontrole. Bir sürü tahlil verdi, ultrason, smear fln aldı. Bakalım sonuçların çıkmasını bekliyorum. folik asite de başladım bu arada :) :)

Miyomunuzdan nasıl kurtuldunuz peki? Miyom olunca hamile kalmamak mı gerekiyor?

Dün gittim kontrole. Bir sürü tahlil verdi, ultrason, smear fln aldı. Bakalım sonuçların çıkmasını bekliyorum. folik asite de başladım bu arada :) :)
Bende hamilelik düşünüyorumda.doktora gideceğim en kısa zamanda. Folik asit ne kadar süre kullandıktan sonra hamile kalınmalı acaba???

Miyomunuzdan nasıl kurtuldunuz peki? Miyom olunca hamile kalmamak mı gerekiyor?
ameliyattan başka yolu yok maalesef bende ameliyat oldum.miyom olunca düşük ihtimali artıyormuş özellikle de büyükse... doktor bana çizerek göstermişti.rahim zeten portakal kadar oluyormuş yanlış hatırlamıyorsam senin miyomunda rahmi tam kaplıyor bebek tutunamaz demişti.

bende ilk fırsatta bir kadın doğumcuya gideceğim.demir eksikliğim var.miyom olabilir dediler.hamilelikte düşünüyorum.çok korktum.inş birşey çıkmaz.size de çok geçmiş olsun

Bende hamilelik düşünüyorumda.doktora gideceğim en kısa zamanda. Folik asit ne kadar süre kullandıktan sonra hamile kalınmalı acaba???
Folik asitin bir zarari yok canim, vucutta da depolanmiyor. Bende hamilelik dusunmeye baslayinca folik asite basladim 5-6 ay ictim hala hamile kalmayinca birakmistim ki 2 ay sonra bebegimiz gelince tekrar basladim

bende ilk fırsatta bir kadın doğumcuya gideceğim.demir eksikliğim var.miyom olabilir dediler.hamilelikte düşünüyorum.çok korktum.inş birşey çıkmaz.size de çok geçmiş olsun
inşallah yoktur adet kanamanız çok mu? benim çoktu mesela.zaten demir eksikliğine neden olanda bu aşırı kanama

inşallah yoktur adet kanamanız çok mu? benim çoktu mesela.zaten demir eksikliğine neden olanda bu aşırı kanama
Yani bana çok gibi gelmiyor kanamam.4 günde biter her zaman ve 2.gün çok yoğun oluyor sadece.hiç bir rahatsızlığımda olmadı şimdiye kadar.inş birşey çıkmaz

Hamilelikten 3 ay öncesinde başlanmalı diyor doktolar genellikle... Ama yine de doktorunuza danışın derim...

Hamilelikten 3 ay öncesinde başlanmalı diyor doktolar genellikle... Ama yine de doktorunuza danışın derim...
Bende 3 ay önce diye biliyorum ama eskiden folik asit kullanılmadan da sağlıklı bebekler doğuyormuş.bana birazda gereksizmiş gibi geliyor.ama doktor nasıl yönlendirirse artık uymak zorundayız

Bende 3 ay önce diye biliyorum ama eskiden folik asit kullanılmadan da sağlıklı bebekler doğuyormuş.bana birazda gereksizmiş gibi geliyor.ama doktor nasıl yönlendirirse artık uymak zorundayız
doktorsitesinde gördüğüm bazı doktorlar gereksiz görmüş sizin dediğiniz gibi. ama geneli tavsiye ediyor...

ben de1,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım.ocakta bıraktım.bu ay adt olduktan sonra doktora gitmyi düşünüyorum.bakalım inşallah bir sorunum yoktur

1. Hamilelik öncesinde sağlık kontrolü yaptırın.
Henüz doktorunuzu belirlemediyseniz bir an önce doktor seçmenizde ve hamilelik öncesinde sağlık kontrolü yaptırmanızda fayda vardır. Eğer hamilelik sırasında iyi bir doktor seçimini henüz yapmadıysanız her zamanki gittiğiniz jinekoloğunuza sağlık kontrollerinizi yaptırarak hamile kalıp kalamayacağınızla ilgili detaylı olarak bilgi edinebilirsiniz.

1. Hamilelik sürecince ve doğum esnasında doktorunuzun kim olacağını düşünmeye başlayın.
Hamile kaldıktan sonra doktor aramaktansa hamile kalmadan önce güvenilir bir doktor bulmanızda fayda vardır. Zira bebeğin kalbinin atmaya başladığı zamana kadar geçen süre anne adayları için oldukça stresli bir dönemdir.

1. Hamilelik öncesinde Diş kontrollerinizi yaptırın.
Hamilelik esnasında dişinizde bir sorun oluşması halinde uyuşturucu iğne olamayacağınız için hamile kalmadan önce diş kontrollerinizi yaptırmanızda fayda vardır.

http://www.medyatv.org/hamilelik-oncesi-hazirlik-asamalari/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…