Hamilelik Planlama Öncesi Testler ve Yapılması gerekenler

Sanguine

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2007
214
523
628
38
Ankara
Arkadaşlar merhaba,
36 yaşındayım. Artık hamilelik düşünüyorum ancak öncesinde neler yapılması gerekir, hangi vitaminler kullanılmalı, hangi testler yaptırılmalı (yumurta rezervi kontrolü vs) gibi forumdan duyduğum birkaç şey dışında bir bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz doktora gitmeden önce en azından deneyimli arkadaşların bilgisini alayım dedim 😊

Bir de bu testlerin özel sağlık sigortası tarafından karşılanma durumunu da söyleyebilirseniz çok müteşekkir olurum 🤗

özel sigorta kısmını bilmiyorum ama gebelikten önce b12 ve folik asit 3 ay kullanımını öneriyor kadın doğum uzamnları. bana doktorum elanatol 1 tavsiye etti iki ay kullandım düzenli 3. ay savsakladım sonra hamile kalmıştım zaten. bir de hormonlara ve ultrason ile rahime yumurtalara bakılıyor. adetin 2. günü bol su içip idrara sıkışarak gitmek gerekiyor. bence en önemlisi hamile kalmadan dişlerinize baktırın, ben şuan çok çekiyorum ve işlem yaptıramıyorum. bir daha hamilelik düşünürsem kadın doğumdan önce diş hekimine giderim o kadar söylüyorum.

Ç
özel sigorta kısmını bilmiyorum ama gebelikten önce b12 ve folik asit 3 ay kullanımını öneriyor kadın doğum uzamnları. bana doktorum elanatol 1 tavsiye etti iki ay kullandım düzenli 3. ay savsakladım sonra hamile kalmıştım zaten. bir de hormonlara ve ultrason ile rahime yumurtalara bakılıyor. adetin 2. günü bol su içip idrara sıkışarak gitmek gerekiyor. bence en önemlisi hamile kalmadan dişlerinize baktırın, ben şuan çok çekiyorum ve işlem yaptıramıyorum. bir daha hamilelik düşünürsem kadın doğumdan önce diş hekimine giderim o kadar söylüyorum.
çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için

Back
X