hamilelik psikolojisi

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
98
Antalya
5 aylık hamileyim şimdiden gelecek tedirginliklerim kaygıları başladı.kv ayrı şehirde doğum öncesinde ve doğumda yanımda olmak istiyor.rahatsız olmayayım diye kayınpederim sonra gelirmiş.benim annem zaten yanımda olacak.benim korkularım kayınvalidemin takıntılı ve basına buyruk oluşu.annemden biraz fazla yardım istesem benden istemez diye alınır takar.istediğini yaptırana kadar söyler bişeyi on defa tekrar eder ortamda bi konu konusulur ama o esnada o baska bişey konusur yani kendi kurar konusur düşünemez.benim ailem pek ısınamadı onlara kayınvalidem çok patavatsız pat diye bi laf eder hemen alınır filan.neyse bende doğumdan sonra evde ikiside olacak huzursuz olmalrından korkuyorum.gelmesinler diyemiyorum eşimin burda kimsesi yok ve ilk torun oda ailesini istiyo.tabiki senin annen daha ön planda ama benimkide olsun takma diyo ama ben birbirlerine can sıkacaklar uzun süre kalacaklar evde karmasa olcak ya lohusalığım zor gecer stres olursam diye korkuyorum.ve bunu eşime deyince oda üzülüyor.ben onlara sukadar kalın gidin diyemem takılma ben destek olurum sana diyor.

Evde ne kadar çok insan o kadar iş demek bence 1 kişi yeterliydi kendinizi en yakın kime yakın hissediyorsanız o gelmeli bence .Ev curcuna olacak yemeği temizliği her kafadan bir ses...Annen gittikten sonra o gelse olmaz mı?Eşine ben olsam mesela 15 gün annem kalsın o gidince annen gelsin ki bana faydası olsun desen

Anneniz varken kv ye gerek yokki. Bebeği görmeye gelsin hediyesini versin 2-3 gün dursun gitsin. Eşinize söyleyin kendi ailesi sonuçta durumu izah etsin.

onlar zaten simdiden torunun geleceği günü bekliyolar onbes gün sonra desn alınırlar esimde o ilk anında benimde yanımda benden biri olsun yada onlarda ilk anını görmek isterler diyo.senin ailen hep burda çocuğada annen bakacak bukdarını cok görmeyelim diyor.yani onlara sonra gelin diyemez

sıkıntı orda eşim hadi gidin artık diyemem diyor.takılma sen bebeğini al dinlen yat annen önceliğin tabiki diyor benimkide yardımcı olur diyor şimdiden kafam çok dolu

Annenizle aynı sehirdesiniz anladığım kadarıyla.
Anneniz iki üç gün kalsın dönsün evine, nasıl olsa hep sizinle, hep yanınızda olacak. Kayinvalideniz de istediği zaman gelsin dönsün. Bu şekilde evde bir kişi yanınızda yardım etmek için olur, ortalık karışmaz.

Tabi ki çocuk nasıl sadece sizin değilse torun da sadece sizin annenizin değil. Doğumda bulunmak, sonrasında ilk günlerde kalmak kayınvalidenizin de hakkı.

Insanin kendi annesi gibi olmaz.Donucta dogumu siz yapacaksiniz.Lohusaluk falan .Benim annem yanimsaydi.Kayinvalidem bu isleri bilir o yuzden gelmedi.
Bir arkadasim iki ay once dogum yapti.once o da boyle dusunuyordu acaba ikiside gelirse ne olur diye sonra ikinizde gelmeyin dedi amaaa erken dogum yapinca kendi annesi geldi.iyi ki de gelmis.uc aylik olacak bebis uc haftaya kadar o gidiyor kayinvalidesi gelecek insallah.yani donusumlu olmasi cok daha iyi.

Ne kadar patavatsız yada takıntılı olursa olsun torun onun da torunu.
Anneniz neden öncelik olsun? Eşit olsalar daha iyi değil mi?
İnsanların hevesleri oluyor kırmamak taraftarıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…