Hamilelik Sağlıklı Kilo Alımı

Lacrymose

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
2.025
5.972
358
Kızlar yeni hamile kaldığımı öğrendim ve mümkün olduğunca sağlıklı kilo almak istiyorum. İlk 3 ay spor vs yapamayacağım için standart günlük yediklerime şu aşamada kuru meyve, ceviz, pekmez ve sütü ekledim. Sizin tavsiye edebileceğiniz gözden kaçırdığım birşey var mı? Fikrinizi almak istedim.

Kızlar yeni hamile kaldığımı öğrendim ve mümkün olduğunca sağlıklı kilo almak istiyorum. İlk 3 ay spor vs yapamayacağım için standart günlük yediklerime şu aşamada kuru meyve, ceviz, pekmez ve sütü ekledim. Sizin tavsiye edebileceğiniz gözden kaçırdığım birşey var mı? Fikrinizi almak istedim.
canın birşey çektiği zaman ye et hiç geri kalma yemekten özellikle bebeğe ne iyi gelirse kiloda yapsa ye tek kilo almak istemiyorsan bol bol yürü gezmekten geri hiç kalma ben hamileliğim boyunca çok gezdm ve yürüdüm ve oz yden 5 kilo aldım şuan ve oğlum şuan 1700 kg zaten

Sana zararlı olacak kilo aldıracak şeylerden uzak dur, şeker un tuz zararlı mesela bunların fazla bulunduğu şeyleri yemeyin. Ekmeği azaltın mümkün olduğunca. Protein ağırlıklı beslenin et süt yumurta.. Bunları yaparsanız, kilo bile verebilirsiniz çünkü ödeminizi atar, yağlarınızı da kasa çevirirsiniz. Bebek için kilo aldırıcı ve sağlıklı olan besinler; kaşar peyniri, kırmızı et, en önemliside bulgurmuş. Bebişler az kilodaysa deneyin derim :)

Sana zararlı olacak kilo aldıracak şeylerden uzak dur, şeker un tuz zararlı mesela bunların fazla bulunduğu şeyleri yemeyin. Ekmeği azaltın mümkün olduğunca. Protein ağırlıklı beslenin et süt yumurta.. Bunları yaparsanız, kilo bile verebilirsiniz çünkü ödeminizi atar, yağlarınızı da kasa çevirirsiniz. Bebek için kilo aldırıcı ve sağlıklı olan besinler; kaşar peyniri, kırmızı et, en önemliside bulgurmuş. Bebişler az kilodaysa deneyin derim :)

Çok önceden ekmeği ve şekeri hayatımdan çıkarmıştım zaten. Normalde de böyle besleniyorum ama kaşar peyniri beyaz peynir hiç aram yok kalsiyum olayını ne yapacağım bilmiyorum. Bu arada bulguru hiç bilmiyordum teşekkür ederim :) :) Aslında pilavını falan hiç yiyemem midemi yakıyor ama haşlanıp salatası tüketilebilir :) Teşekkürler.

Çok önceden ekmeği ve şekeri hayatımdan çıkarmıştım zaten. Normalde de böyle besleniyorum ama kaşar peyniri beyaz peynir hiç aram yok kalsiyum olayını ne yapacağım bilmiyorum. Bu arada bulguru hiç bilmiyordum teşekkür ederim :) :) Aslında pilavını falan hiç yiyemem midemi yakıyor ama haşlanıp salatası tüketilebilir :) Teşekkürler.
İyi yapmşsın canım.. Bulgur güzel şey herşeye yakışıyor canım kısırda yapabilirsin yoğurtla karıştırabilirsin. Nasıl istersen.. Kalsiyum önemli ihmal etme ;)

beyaz ekmek kullanıyorsan onu kesmelisin canım. abur, cubur yemekten kaçınmalısın eğer yiyebiliyorsan tabi :) zaten sanırım 5-6. aydan sonra kilo alınıyormuş. yürüyüş yapabilirsin en sağlıklısı. Bende sağlıklı hamilelik yaşamak istiyorum. Yürüyüş normal de çok severim ama şu sıra çok yapamıyorum yaşadığım yer çok sıcak ve nemli maalesef :KK43: yoğurt tüketmeye çalış eğer peynir yiyemiyorsan

beyaz ekmek kullanıyorsan onu kesmelisin canım. abur, cubur yemekten kaçınmalısın eğer yiyebiliyorsan tabi :) zaten sanırım 5-6. aydan sonra kilo alınıyormuş. yürüyüş yapabilirsin en sağlıklısı. Bende sağlıklı hamilelik yaşamak istiyorum. Yürüyüş normal de çok severim ama şu sıra çok yapamıyorum yaşadığım yer çok sıcak ve nemli maalesef :KK43: yoğurt tüketmeye çalış eğer peynir yiyemiyorsan

Beyaz ekmek ve abur cubur yemiyorum zaten canım bebeğe de faydası yok. Aynen ben de çok fazla kendimi yormak istemiyorum en azından ilk 3 ay tutunana kadar. O döneme kadar mevcut kiloyu korumayı öneriyor doktorlar. Sonrasında zaten ayda 1.5 kilo alın demeye başlıyorlar. Bakalım sağlıklı olsun da bebişlerimiz biz de minimum hasarla atlatalım :kk77:

Beyaz ekmek ve abur cubur yemiyorum zaten canım bebeğe de faydası yok. Aynen ben de çok fazla kendimi yormak istemiyorum en azından ilk 3 ay tutunana kadar. O döneme kadar mevcut kiloyu korumayı öneriyor doktorlar. Sonrasında zaten ayda 1.5 kilo alın demeye başlıyorlar. Bakalım sağlıklı olsun da bebişlerimiz biz de minimum hasarla atlatalım :kk77:
Aminn canım inşallahh :dua::KK49:

Bak şimdi bulgur dedin ben de bi kısır yapıyım dedim ekşi ekşi acılı ağzım sulandı yaaa :D Ya arkadaş bu hamilelik nasıl bi şey.

Bak şimdi bulgur dedin ben de bi kısır yapıyım dedim ekşi ekşi acılı ağzım sulandı yaaa :KK70: Ya arkadaş bu hamilelik nasıl bi şey.
Ayy canım hakkını helal et çok özr dilerm düşünemedim faydalı bilgi diye söyledim :(

Bu kısır olayı çok iyi oldu aklımıza düştü çok ta severim yeriz artık bol bol hem de faydalı

Arkadaslar bn dort bucuk aylik hamileyim ve hic balik yiyemiyrm bunuda sorun yapyrm kndime bebege faydaliymis sizde bir zarari olurmu

Merhaba bebeginiz hayırlı olsun öncelikle, kilo almaya meyilli biri olarak çok korkmama rağmen 38. Haftamdayim Allah nasip ederse perşembe doğuma gircem ve 7 kilo aldım. Hamile olduğumu öğrendikten sonra beyaz ekmeği, abur cuburu ve çikolatayı olabildiğince çıkardım hayatımdan ve bebegime faydalı olacak besinlerden oluşan bir beslenme programı yaptim. Daha cok süt, yoğurt, peynir, et, yumurta, haftada 1 kez balık, özellikle ceviz, çiğ badem, çiğ fındık, pekmez, incir ve bebegin kemik gelisimi icin gunde 1 tane maden suyu tüketmeye özen gösterdim. Günlük de 3 litre su içtim ve 7. Aya kadar gunde yaklasik 1.5-2 saat yürüdüm. Sonrasinda tabi yuruyuslerim 30 dakikaya dustu. Cok sukur oglumun gelisimi de 2 hafta önden gidiyor. Sanılanın aksine hamilelik, buldugunu ye kafasiyla kendimizi salıp sonra o kiloları vermek için ugrasacagimiz bir dönem değil. Sağlıklı ve duzenli beslenerek, spor yaparak hem siz hem de bebeginiz açısından guzel bir hamilelik geçirebilirsiniz. Rabbim sağlıcakla kucaginiza almayı nasip etsin :anne:

Son düzenleme:
Arkadaslar bn dort bucuk aylik hamileyim ve hic balik yiyemiyrm bunuda sorun yapyrm kndime bebege faydaliymis sizde bir zarari olurmu
Merhaba, mutlaka balık tuketmelisiniz, eğer yiyemiyorsaniz doktorunuzun tavsiye edeceği bir balık yağı hapı kullanarak bu eksikliği giderebilirsiniz

Hic agzma sokmdim bu zamna kdr doktrum omega 3 al dedi yiyemiysan onu alcm simdi oda balik tadi verymus nasil icecm bilmiyrm

Back
X