Hamilelik şekeri çıkan anne adayları

ayca_ece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2011
231
1
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;

Hamilelik şekeri çıkan bir anneyim.. 27. Haftamdayım ve anlaşılan zorlu bir 13 hafta beklemekte...

Size danışmak istediğim bir konu var..

Şeker düşmesi için tarçın diyorlar...

Sizin bu konu hakkında bir bilginiz varmı sormak istedim..

Dün itibari ile diyet yapmaya başladım ama kontrol altına alabilmek için ek yöntemler arıyorum..

Daha önce bu zor yoldan geçen annelerden bilgi almak istiyorum...

Merhaba arkadaşlar;

Hamilelik şekeri çıkan bir anneyim.. 27. Haftamdayım ve anlaşılan zorlu bir 13 hafta beklemekte...

Size danışmak istediğim bir konu var..

Şeker düşmesi için tarçın diyorlar...

Sizin bu konu hakkında bir bilginiz varmı sormak istedim..

Dün itibari ile diyet yapmaya başladım ama kontrol altına alabilmek için ek yöntemler arıyorum..

Daha önce bu zor yoldan geçen annelerden bilgi almak istiyorum...

canim benim sana tavsiyem, cayina seker koyma, beyaz ekmek yeme. pilav , makarna yeme onlarin yerine kahverengi renkte olan pirinc yada makarna al onuda az ye. ondan sonra sakin meyve suyu icme hazir meyve sularinda cok ama cok seker var ve cok gereksiz.ananas yeme , karpu yiyeceksen bir dilimi gecmesin. kiraz yiyeceksen bir avuc sadece..cappucino, sicak cikolata maccihato gibi seyler icme..normal kahve icersen sekersiz mutlaka,sabah kahvaltida bal recel yeme. ben bunlari yaptim doktorum diyetisyenim soyledi.. sekerim kontrol altinda . ama herseyden önemlisi hergün hareket. ben hergün yarim saat yürüyorum..benim sana tavsiyem bunlar..

öncelikle geçmiş olsun.
zor bir süreç seni bekliyor,ilk zamanlar zor gelse de sonradan bünye alışıyor merak etme.
benim de şekerim yüksekti ama diyetle çok güzel sabitlendi,nerdeyse hiç yükselmedi ilerleyen zamanlarda.
içine un ve şeker giren şeyleri tüketmeyeceksin.meyve sınırlı.et ve sebze istediğin kadar ye.sütünü ve salatanı ihmal etme.kepek ekmek tok tutuyor.bu şekilde şekerin kontrol altına alınır,kaçamaklar yapmaya da başlarsın.
sorun olursa cevaplarım,6 ay önce doğum yaptım ben de.

sebzelerden havuç,patates ve bezelyenin glisemik indeksi yüksek, onları yerken çok çok dikkat.patates 1 orta boy, o da 2 dilim ekmek demek. bezelyenin porsiyonu 4 kaşık.

Back
X