hamilelik şekerim yüksek çıktı.

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar bugün doktorumla telefonda görüştüm 200 ün altında çıkması gereken değer 216 çıkmış yarın acilen dahiliyeye gel rapor çıkartılır vs. dedi. nasıl moralim bozuldu. bu durumu yaşayanlar ne yaptınız. daha öncesinde şeker hastalığım vs. yoktu. hamilelikten sonra bu şeker hastalığı kalır mı? ve nelere dikkat ettiniz size ne önerildi.

Bende seker yuklemesini bugun yaptirdim insallah normal cikar. Gebelik sekeri dogumdan sonra genellikle duzeliyor, simdi yediklerine dikkat et, ekmek, pilav, makarnayi kisitla ve doktorun da sana bi diyet vericektir. eger cok yuksek bulduysa insulin kullanmani bile isteyebilir. ben asiri derecede cok seker yiyorum bu aralar bence benimkide yuksek cikicak

cnm 50 lik yaptırdım 153 çıktı. 100 lük yaptırdım onda da iki değer yüksek çıkınca dahiliyeye oradan da diyetisyene yönlendirildim. diyet verdiler. diyete uyunca düşüyor ama hamilelikte diyet yapmak kadar da saçma bişey yok bence. gittik şeker ölçüm cihazı aldım ve kontrollerimi kendim yapıyorum bazen iyi bazen kötü çıkıyor diyete uymadığım için 160 ı geçmedi çok şükür. makarna, patates, beyaz ekmek şekerli gıdalar yasak demişti diyetisyen. ve diyet listesi verdi. inan çokta önemli olduğunu düşünmemeye başladım önemseyen pek yok etrafımda.

ben tatlı yemem meyve yüyordum ekmek normal düzeydeydi makarna ve pilavda yemiyordum. ama maalesef yüksek çıktı tek korkum bebeğe birşey olması. Allahım sen koru ne olur.

ben tatlı yemem meyve yüyordum ekmek normal düzeydeydi makarna ve pilavda yemiyordum. ama maalesef yüksek çıktı tek korkum bebeğe birşey olması. Allahım sen koru ne olur.
ya tabiki dikkat etmemiz lazım ama çok abartılacak bişey değil diyetle veya insulünle kontrol altına alınabiliyor. Rabbim korusun tıfıllarımızı.

Gecmis olsun canım. Aslinda 140 ın altında cikmasi lazımdi ama seninki bayagı yuksek cıkmis. Doktorun seni diyetisyene yonlendiriyor ve o bir diyet programi ile sana Seker olcum cihazi almani soyluyor. Yemeklerden 1 saat sonra olcuyorsun. Seker cok ciddi birsey onemsememezlik etme. Bebege gereksiz kilo aldiriyor sende veya bebeginde dogum sonrasi seker cilma ihtimali yuksek oluyor. Aman ihmal etme. Sonasinda dikkat edip dusuremezsen insulin veriyorlar haberin olsun.

merhaba hanımlar bugün doktorumla telefonda görüştüm 200 ün altında çıkması gereken değer 216 çıkmış yarın acilen dahiliyeye gel rapor çıkartılır vs. dedi. nasıl moralim bozuldu. bu durumu yaşayanlar ne yaptınız. daha öncesinde şeker hastalığım vs. yoktu. hamilelikten sonra bu şeker hastalığı kalır mı? ve nelere dikkat ettiniz size ne önerildi.
canım benim de şekerim 210 cıvarı cıkmıstı gecen yıl sımdı saglıklı 9 aylık bır kızım var :)
yediklerine dıkkat edeceksin dr. diyet verecek ve yuruyus o da etkılı seker dusmesınde. he bır de rapor cıkarılır sekerını duzenlı olarak olcer takıp edersin. benı dr. cok korkutmustu. ama ınan takıp altına aldıgında kontrol ettıgınde sorun degıl zaten dogum sonrası gıdıyor cok sukur

hayırlısı artık doktorla konuşurken ağladım ama şimdi iyiyim diyet ve kontrol spor bunları hayatıma yerleştireceğim. ben bebeğime birşey olmasından çok korkuyorum zaten birde bu haber beni daha da etkiledi. zaten kadın doğum doktoru bana psikiyatriste gidebilirsin demişti belki kendimi hissetmezsem psikiyatriste de gideceğim.

canım ben zaten şeker hastasıydım çok iyi bir prof tanıdığımız var ve kesinlikle şeker yükletme bebeğe ve sana zarar dedi hatta gebe kalmadan önce bile yükletmedi seninki yüksekmiş benimdi düşüp duruyor 40lara çok şüür gebelikte sıkıntı yaşamıyorum ama sana şunu söyleyeyim kilolu musun? ve sana önerim kabak suyu iç sabah aç karnına bir kabağın suyunu sık ve iç şekerini düşürür ve kan yapar gebelikten sonrada zayıflatır

hayırlısı artık doktorla konuşurken ağladım ama şimdi iyiyim diyet ve kontrol spor bunları hayatıma yerleştireceğim. ben bebeğime birşey olmasından çok korkuyorum zaten birde bu haber beni daha da etkiledi. zaten kadın doğum doktoru bana psikiyatriste gidebilirsin demişti belki kendimi hissetmezsem psikiyatriste de gideceğim.
seni çok iyi anlıyorum ben de sen gibiydim. ona bir şey olacak diye cok korkuyordum bır de benım kanamam vardı. dr. seker yuksek, dıkkat etmezsen bebegı kaybedebılırz dıyınce hungur hungur aglamıstım ben de. sımdı guluyorum o hallerıme. ınan seker (eger dıyetıne dıkkat edersen) korkulacak bır sey degıl.. ıcını ferah tut, guzel seyler dusunmeye calıs. onu ılk kucagına aldıgın anı fln :) Rabbım saglıklı sıhhatlı kucagına almayı nasıp etsın ıns.

Back
X