Hamilelik serüveni ve beslenme

Ilk aylar beslenmek gibi birsey olmadi serum yedim resmen ac yasadim. Altinci aya girdim bulantilarim yeni kesildi. Istahim acildi. Benim hamileligim gercekten cok zor gecti. Ne güzel yiyip icebiliyorsunuz.
Malesef hamileligimde ne kendim icin ne de bebegim icin birsey yapabildim. Hayatta kalmak disinda.
Simdi göbegim cok büyüdü tam gaz yiyorum.En son gecen sabah kustum galiba bu sondu.
Yemek yiyebilmek cok güzel.
Siddetli bulantilarim olmasa hergün güzelce beslenir ve de yürüyüsümü yapardim. Yatak odasindan salona bile gecemiyordum bir aralar. Cok sükür ki hepsi geride kaldi. Simdi uyusan bacaklarla uyumaya calisiyorum cok yoruldum artik :uykucu:

Hamile kalmadan önce hayalim sağlıklı beslenme üzerineydi. Zaten son 2 senedir öyle besleniyordum. Bütün gıdalarım organik, haftada en az bir kez balık. İşlenmiş gıdaları en azamiye indirmiştim. Ama gel gör, şu bulantılar yüzünden hamileliğimi peynirli tostla geçiriyorum sadece :(

Sizin az kalmis masallah

Teşekkür ederim...İnanın zaman çok hızlı geçiyo ne zaman hamileliğimin yarısına geldim anlamadım..:KK57: daha dün gibi gebelik testiyle çizgileri görüşüm,eşimle doktora gidişim.. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin minnoşlarımızı :anneadayı::anne::nazar:

sağolun kızlar eşim yemem konusunda zorluyor ama yediğim zaman çıkarıcam biliyorum o zaman ne faydası olcak anlatamıyorum adama hatta belkide hiç yiyemiycem çünkü gözümün önüne geldikçe bile kötü oluyorum ilk öğrendiğim zaman iki günde bir yemeye çalıştım ama ne zaman mide bulantım başladı balıktan tiksindim

canım hamsi pilavı şeklinde yersen belki miden bulanmaz,pilavında kuş üzümü vs gibi baharatlar oluyor onlar balığın kokusunu bastırıyor. Ya da fırında pişmiş balıkları kılçıklarından ayırıp köfte şekline getir,mısır ununa bulayıp kızart belki öyle tavuk gibi gelir. :super:

canım hamsi pilavı şeklinde yersen belki miden bulanmaz,pilavında kuş üzümü vs gibi baharatlar oluyor onlar balığın kokusunu bastırıyor. Ya da fırında pişmiş balıkları kılçıklarından ayırıp köfte şekline getir,mısır ununa bulayıp kızart belki öyle tavuk gibi gelir. :super:
Suan icin dusuncesi bile kotu geliyo tatlim baligin ben anlamadan bilmeden birinin yapmasi lazimki ancak oyle yiyebilirim bakalim belki bu donemler atlayinca gecer ve rahatca yiyebilirim

Kızlar merhaba 7+5deyim folik asit dışında birşey vermedi doktor
Tahlillerde d vitamin düşük olduğundan devit 3ampul verdi kullanan varmı
Bazı sitelerde hamılelıkte uygun degıldır yazıyor fakat ıkı ayrı doktor ile görüştüm
Balık yiyemıyorsanız semiz otu yiyebilirsiniz omega 3için

Merhaba hanimlar bir cogunuz hamileliginizi ogrendiniz veya ortalarindasiniz yada mutlu sona yaklastiniz...peki tum bu surecte neler yasadiniz birlikte paylasalim ve fikir edinelim.
Ben kendimle başlayayım;bebek calismalarina baslamadan evvel gittim bir kadin dogum uzmanina ve muayene oldum bebek istedigimi soyledim yara var dedi ve ilac tedavisine basladim kan degerlerime bakildi smear testi yapildi.daha sonra disciye gittim kanal tedavi ve dolgu yapildi bu surecte bir yandan folik asite basladim.tum bu isler bitince calismalar basladi vee guzel haberi alali 1 hafta oldu.bu surecte beslenme cok onemli..şimdi gunluk 3 haslanmis yumurta yiyorum.cinde hamile kadinlara gunluk 10 yumurta yemeleri soyleniyormus.folik asit devam hergun ceviz badem ve yerfistigini karistirdim gun icinde gelip gidip 1 tane atiyorum agzima. sigara zaten kullanmiyorum asitli icecekleri biraktim.tam bir caykolik olarak onu da biraz azalttim,bol bol su iciyorum ve yesil caya donus yaptim gunde 2 bardaktan fazla onerilmiyor yalniz.sabah bulantilari icin basucumda cubuk kraker duruyor cok iyi bastiriyor mideyi.bide hamilelikte maden suyu icilirse bebekte sarilik olmuyormus ne kadar dogru bilmiyorum ama iciyorum tum bunlari yaparken dip boyami hesaplayamadim ve hamileyken boyayamayacagim icin boyle kaldim ☺bende durumlar bu sizler neler yapiyorsunuz beslenme aliskanliklarinizi degistirdinizmi nelere dikkat ediyorsunuz ...
Hepinize mutlu keyifli saglikli hamilelikler diliyorum
maşallah çok güzel yapmışsınız programinizı ben de hamilelikte hergün maden sui içtim ama b bebegimin sariligi 2 aya kadar gecmedi

Kızlar merhaba 7+5deyim folik asit dışında birşey vermedi doktor
Tahlillerde d vitamin düşük olduğundan devit 3ampul verdi kullanan varmı
Bazı sitelerde hamılelıkte uygun degıldır yazıyor fakat ıkı ayrı doktor ile görüştüm
Balık yiyemıyorsanız semiz otu yiyebilirsiniz omega 3için
Merhaba bu konuyla ilgili araştırırken sizin sorunuzu gördüm aynı şeyi bende merak ediyorum acaba siz hamilelikte d3 ampul kullandınız mı?herhangi olumsuzluk yaşadınız mı?

Back
X