Gebeliğe Hazırlık Hamilelik şüphesi ve migren

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ebru1391

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2019
558
310
53
Merhabalaar , ben migren hastasıyım ve bu ay gebelik planlıyoruz nasipse ve malesef yine migren atağım başlayacak galiba. İlaç alsam eğer hamileysem zarar verir mi ? Reglm e de daha var

Merhabalaar , ben migren hastasıyım ve bu ay gebelik planlıyoruz nasipse ve malesef yine migren atağım başlayacak galiba. İlaç alsam eğer hamileysem zarar verir mi ? Reglm e de daha var
Benımde migrenim var parol gbş ilaclar alınablıo hamıleyken agır ılac alanlae bıle var canım ama doktorna sormalsn

Benımde migrenim var parol gbş ilaclar alınablıo hamıleyken agır ılac alanlae bıle var canım ama doktorna sormalsn
Henüz bi dr.um yok canım bu ay denediğimiz için ağrım da biraz biraz başladı korkumdan alamadm ya bisey varsa diye

ben maalesef hamile oldugumu bilmeden aferin sinüs ıcmıstım. bı sorun olmadı daha gerçi dogmadılar bılemıyorum ama eğer şüphen varsa parol al sadece. ıcerısınde sadece parasetamol ıceren parol gıbı bır sey yanı baska bır sey alma

P Parol bişey yapmaz dimi ?

bende aynı durumdan muzdaribim son günlerde aşırı derecede migrenim tutuyor ve genelde avmigren ve kataflan kullanıyorum ama şu an kullanmaya korkuyorum gebelik durumum olabilir diye..Bir çay kaşığı türk kahvesini ağzımda tutup ayaklarımı diktim geçen gün o biraz işe yaradı gibi. Bir deneyin sizde isterseniz. İnşallah iyi gelir

Ya Yaa çok teşekkürler ilk defa duydum türk kahvesini .. daha kötü yapmaz mı kafein olduğu için

Şakaklarınıza ve burun deliklerinize birer damla nane yağı sürüp 5 dakika kadar masaj yapıp uyumaya çalışın.
Kalktığınızda ilaçtan daha etkili olduğunu göreceksiniz.
Gerçi herkeste etkisi bir olmayabilir ama bende ciddi manada işe yarıyor.

Aa mutlaka denicem

Geçmiş olsun.
Migren atağı geleceğini anladığım zaman, sıcak duşa giriyorum. Sıcak su kafa ve çevre kaslarını rahatlatıyor. Sonra karanlık ve sessiz odada uzanıyorum. Gül yağı ve daha çok önerilen okaliptus,nane yağlarını koklamak, şakaklara ve baş boyun bölgesine masajlayarak sürmek rahatlatır.
Kafein içerebilecek her şeyi kesin. Süt ve süt ürünleri de migreni tetikliyor. Sağlıklı yemekler pişirip tüketin.
Sağlıklı günler

Çok teşekkürler süt ürünlerini bilmiyordum. Aslında evde sağlıklı yemeklee yaparm tencere yemekleri..

Çok teşekkürler süt ürünlerini bilmiyordum. Aslında evde sağlıklı yemeklee yaparm tencere yemekleri..
Evet maalesef öyle olduğunu bende fonksiyonel yaşam koçundan öğrendim. Ne kadar sağlıklı beslensekte vücudumuz bazı besinlere tepki verebilir. Migrenin sebebi beslenme alışkanlığımıza, mide ve bağırsak sağlığımızla da çok ilgili. Zaten vücutta ne oluyorsa mutlaka bağırsak mideden geçenler tetikleyicidir.
Fonksiyonel tıpla ilgilenenlerden daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Geçmiş olsun tekrar.

Anladmm tekrar teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…