Hamilelik Şüphesi ve MR Çektirmek

Aloha19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
195
160
53
Merhaba Hanımlar,
İkinci bebeğimizi düşünüyoruz eşimle. Pazar gecesi gaza gelip korunmasız ilk kez ilişkiye girdik ve tekrar Çarşamba gecesi. İki adet döneminin tam ortasındayım.Normalde boynumda bir problem var ilk hamilelik sonrasından kalma, MR çekilip baktırmak istiyordum gebelik öncesi. Tabi ben eşimin gazına nasıl geldiysem bunu unutmuşum Şimdi aklıma geliyor boynum sabah sabah sancıyınca. Kadın doğum doktoruma gideceğim bu hafta zaten ama aklım boynumda. Acaba hemen MR çekilsem mi hamilelikte iyice problem yasamadan yoksa gebe kalmış olma ihtimaline karşın çekilmem sakıncalı mıdır lütfen bilgisi olanlar beni aydinlatabilirse çok sevinirim.

Ben çektirirdim nereden belli ki 2 ilişkide hamile kaldığınız

Birşey olmaz canım hemen çektir kurtul MR ;)

İnternette sağlık sitelerinde de öyle yazıyor evet fakat bazı yerlerde ilk 3 ay önerilmiyormuş gelebil sürecinde

Doktorunuza danışın o zaman gebelik şüphem var mr çektirmeli miyim diye. Onun dediğine göre hareket edin. Ben sıkıntı olacağını sanmıyorum ama uzman değilim tabiki. Radyasyon içermediği için radyo dalgası gibi bişey sanırım manyetik rezonans mıydı açılımı öyle bişey. Ama ilaçla yapılanı zararlı mıdır bilemiyorum

Doktorunuza danışın o zaman gebelik şüphem var mr çektirmeli miyim diye. Onun dediğine göre hareket edin. Ben sıkıntı olacağını sanmıyorum ama uzman değilim tabiki. Radyasyon içermediği için radyo dalgası gibi bişey sanırım manyetik rezonans mıydı açılımı öyle bişey. Ama ilaçla yapılanı zararlı mıdır bilemiyorum
Haklısınız aynen, tesekkur ederim.

hamileler için özel mr var. ben çekilirken tabela vardı orda görmüştüm.

Mr da sorun yok ki
Röntgen ve tomografi çektirmek sıkıntılı

Evet Benim kadın doğum doktorum da bu şekilde söyledi.
Ama nörolog
‘Bilinen bir zararı yok,
Durum böyle olunca ilk 3 ay aciliyet ve zorunluluk yoksa çekilmesini önermiyorum’ dedi.

A Aloha19
Siz yine de doktorunuza danışın, ama erken dönemde değil illa çektirecekseniz 10-12 haftayı bekleyin.
Bir de içiniz rahat etsin diye isterseniz radyoloji çalışanlarının giydiği kurşun yelekten giyin yada karnınızın üstüne koyun.

Ama zaten boyun ağrınız kronik. İyi bir doktor muayene ile de çözüm bulabilir.

Mr hamilelikte sorun yaratmıyor diye biliyorum zaten siz karnınıza çektirmeyeceksiniz boynunuza çektireceksiniz. Doktora hamilelik şüphem var diyin tabiki yine çektirme derse çektirmezsiniz

İlk 3 ay gelişimsel açıdan manyetik alanda zararlı olabileceği için önerilmiyor.. Pimpirikli bir insan olarak ben çektirmezdim( radyoloji çalışanıyım)
Boyun agrıların için İnternette fizik tedavi hareketleri var.. Hamilelik durumun netleşene kadar hafif hafif hergün o egzersizleri yapsan zaten agrın azalır..

Back
X