Doğuma Hazırlık hamilelik ve ağda

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

angel331042

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
224
3
96
İçel Mersin
kızlar şimdiye kadar ağda işimi kendim yaptım zaten çok fazla tüyü olan bir insan değilim ama artık eğilip yapmam zorlaştı kuaföre gitmeyi düşünüyorum yalnız daha önce bikini bölgemi hiç aldırmadım utanıyorum neyse utana sıkıla mecbur yaptıracam ama erken mi olur bi ay daha kendim yapsam da 8 ayı bitirip öyle mi kuaföre gitsem yada her an hazırlıklı mı olsam salı günüde doktor kontrolüm var çatı muayenesi falan ypar mı acaba yardımlarınızı bekliyorum özellikle tercübeliler....

ben 38. haftada yaptırdım, yeni yani. kullandıkları çamağda değil, sir ağdaydı. yıkanınca çıkmıyormuş, özel yağ ile çıkartıyorlarmış. ilk defa gittim yeni öğrendim :9: yara bere olabiliyor, kanama falan, iş kazası, 1 haftada acısı zor geçti. bu halde doğuma gitmiyeyim diye çok dua ettim :43: bunuda düşünüp git derim ben ..

ayna yardımıyla eldivenle kendim alıyorum daha pratik ve acısız oluyor. Hamileliğimden önce hep ağda kullanıyordum ama hamileliğimde eldivenle almayı denedikten sonra eldiven daha kolay gelmeye başladı.

kızlar şimdiye kadar ağda işimi kendim yaptım zaten çok fazla tüyü olan bir insan değilim ama artık eğilip yapmam zorlaştı kuaföre gitmeyi düşünüyorum yalnız daha önce bikini bölgemi hiç aldırmadım utanıyorum neyse utana sıkıla mecbur yaptıracam ama erken mi olur bi ay daha kendim yapsam da 8 ayı bitirip öyle mi kuaföre gitsem yada her an hazırlıklı mı olsam salı günüde doktor kontrolüm var çatı muayenesi falan ypar mı acaba yardımlarınızı bekliyorum özellikle tercübeliler....

canım bende pazar günü doğum yaptım.kontrole gitmiştik suyum bittiği için hemen sizi doğuma alıcaz dediler.ve sezryanla 8.ayda dünyaya geldi meleğim.allahtan hazırlıklıydım bende şans eseri kuaföre saçlarımı kestirmeye gitmiştim ve bi hamile bayan daha vardı orda oda 8.aydaydı ama bende hazırlıklı olmak istiyoorum dedi.beni gaza getirdi öyle pis bi şekilde doktorların karşında fian olduğunu düşün dedi bende gaza geldi kuaförde aldırttım :1: gerçektende öyle ağda yapmadan hastaneye gittiğini düşünsene.bunu düşüneerek git bence.bide insan hamilelikte ne olabiliceğini hiç bilmiyo kontrole gittin diyelim örneğin bebeğin kalp atışları zayıfladı dediler.sen nediyceksin.ve utanarak doğuma gidiceksinben senin yerinde olsam hazırlıklı olurum her an

canım valla bende 36. haftamı bitirdim. aslında bu hafta sonuna doğru ağdamı yaptırmayı düşünüyodum ama sabah 6 dan beri bi bel ağrısı kasıklarıma doğru yayılan bi ağrı var. sıklaşırmı die korkuyorum valla. ben kuaföre yaptırıyorum ağdamı inan elleri o kadar pratikki hiç acı hissetmiyosun hemde bu koca göbekle uğraşamam stn. acaba gidip bugün yaptırsammı ağdamı :S gece veya akşam sancım sıklaşırsa böylede gitmek istemiyorum :S yarında kuaför tatil napsam acaba çok kararsız kaldım :S :S sende bana fikir ver bari :) ama senin bidaki aya uzar bence yaptır yani :s

ben şimdiye kadar ağdamı hep kendim yaptım ama hamile oldğmdan beri makinayla almaya başlamıştım ilerisi için kendimi hazırlamak amaçlı tamamen... şimdi ise en son 36. haftamın başlarında ayna yardımı ile makina ile aldım allahıma çok şükür rahat oldu sırtımada da yastık koydun rahatımı hazırladım önce sonra işimi gördüm:6: ağda yaparken ister istemez gerriliyorsun şekilden şekle giriyorsun ağdayı kendim yapamazdım sanırım eldiven giyip makinayla kendi işimi bitirdm çok şükür bundan sonrada haftada bir yada 10 günde bir üstünden geçersem iyi olacağını düşünüyorum

ay kizlar tam dusundugum bi konuya ayak basmissiniz :9: daha cok erken olmasina ragmen ilerki aylarda ne yaparim bilemiyorum. malum gobek buyuyecek vs kuafor gitmek gibi bir dusuncem yok cunku acaip utangacim bu konuda. yani hadi doktorlara vs aciyoruzda ne bilim kuafore filan acmak itici geliyor bana.

buarada bi yerde duymustum sir agda zararli olabiliyormus gebelikte, dogrulugu nedir bilmiyorum. ben normal agda yapiyorum simdilik. epilasyon aletiylede alamadigim yerleri aliyorum. ama makinanin jilet basligida var. yani kokten degilde yuzeyden alan bir baslik. eger boyle birsey olursa doguma giderken vs hemen ondan yaparim diye dusundum kendi kendime. o zaman agda yapacak zamani nerden bulayim :17:

buarada kuafore giden hanimlar, bence alinabilecek oldugu zaman ilk isiniz kuafore gitmek olsun temiz gezmekten zarar cikmaz ne de olsa....eger jilet vs kullansaydim hep temiz gezerdim, lakin jilet kullanildiginda hic alinmamis hissi oluyor bende. yani soyle dumduz olupta temiz temiz gezemiyorsun bir kac hafta cunku 1-2 gune tekrar cikiyor.

ay kizlar tam dusundugum bi konuya ayak basmissiniz :9: daha cok erken olmasina ragmen ilerki aylarda ne yaparim bilemiyorum. malum gobek buyuyecek vs kuafor gitmek gibi bir dusuncem yok cunku acaip utangacim bu konuda. yani hadi doktorlara vs aciyoruzda ne bilim kuafore filan acmak itici geliyor bana.

buarada bi yerde duymustum sir agda zararli olabiliyormus gebelikte, dogrulugu nedir bilmiyorum. ben normal agda yapiyorum simdilik. epilasyon aletiylede alamadigim yerleri aliyorum. ama makinanin jilet basligida var. yani kokten degilde yuzeyden alan bir baslik. eger boyle birsey olursa doguma giderken vs hemen ondan yaparim diye dusundum kendi kendime. o zaman agda yapacak zamani nerden bulayim :17:

buarada kuafore giden hanimlar, bence alinabilecek oldugu zaman ilk isiniz kuafore gitmek olsun temiz gezmekten zarar cikmaz ne de olsa....eger jilet vs kullansaydim hep temiz gezerdim, lakin jilet kullanildiginda hic alinmamis hissi oluyor bende. yani soyle dumduz olupta temiz temiz gezemiyorsun bir kac hafta cunku 1-2 gune tekrar cikiyor.

canım bende 37. haftamdayım artık haftada bir alıyorum ne olur ne olmaz makinayla alıyorum heryerini bazen gözümün kesmedği yerleride elvivenle alıveriyorum
makinamın cımbızları metal olmadğı için eğeyi bir azaldı çok memnunum ama bir kaç kez traş olursam tekrar makinaya dönmek zor oluyor
o yüzden acil bir durum gerçekleşmesin diye haftad bir geçiyorum üstünden hem daha tam çıkmadn tekrar ettğim için uzunda sürmüyor bak sende daha erken haftalardasın son haftaalara gelmeden hepsini kökten almaya alıştır kendini kesme hiçağda yapıyor olsan bile tek başına göbek büyüyünce yapamazsın makina büyük kolaylık
ayna alıyorum oh oturdğm yerden hiç eğilmeden tır tır geç bu kadar sık sık tekrarlarsanda büyümeden dahada kolay

hem temizlik imandan gelirmiş artı bu hallerde başımıza ne gelir hiç bilemeyiz belki hastanede yatacağız haftalaarca hiç belli olmaz

valla bende zorlanıyorum ya göbekten dolayı zamanda geçmek bilmiyo sanki artık bir an önce olsun diyorsun uyuyamıyor hareket edemiyor nefes almakta bile zorlanıyorsun gerçekten anaların hakkı ödenmezmiş kızlar...

canım bende 37. haftamdayım artık haftada bir alıyorum ne olur ne olmaz makinayla alıyorum heryerini bazen gözümün kesmedği yerleride elvivenle alıveriyorum
makinamın cımbızları metal olmadğı için eğeyi bir azaldı çok memnunum ama bir kaç kez traş olursam tekrar makinaya dönmek zor oluyor
o yüzden acil bir durum gerçekleşmesin diye haftad bir geçiyorum üstünden hem daha tam çıkmadn tekrar ettğim için uzunda sürmüyor bak sende daha erken haftalardasın son haftaalara gelmeden hepsini kökten almaya alıştır kendini kesme hiçağda yapıyor olsan bile tek başına göbek büyüyünce yapamazsın makina büyük kolaylık
ayna alıyorum oh oturdğm yerden hiç eğilmeden tır tır geç bu kadar sık sık tekrarlarsanda büyümeden dahada kolay

hem temizlik imandan gelirmiş artı bu hallerde başımıza ne gelir hiç bilemeyiz belki hastanede yatacağız haftalaarca hiç belli olmaz

en makineyle yapamıyorum çokkapıyor kaçkere rezil oldum doktora yara içinde kaldım ,saçımı kestiriken ağacı kız bana mutlaka gel dedirahatlattı utanmayımdiye ama kararsızım utanıyorum :17:

en makineyle yapamıyorum çokkapıyor kaçkere rezil oldum doktora yara içinde kaldım ,saçımı kestiriken ağacı kız bana mutlaka gel dedirahatlattı utanmayımdiye ama kararsızım utanıyorum :17:

hmmm kaptırmamaya dikkat et yapamıyorsan mecbur gideceksin tabii zorlamanın bir alemi yok
boyunu uzatmadan alsan belki kaptırmazsın
benimde bezen elim kayıyıor gerdirmeye çalışırken
ama şöyle bir şey dene istersen
ben pudura sürüyorum ve muayene eldiveni takıyorum daha kolay gerdiriyorsun o zaman kapmıyor
ilk yaptğm zamanlarda bir kaç kez kaptırmıştı b ir dahada olmadı çok şükür oda hamile olmadan önceydi kaptırmalarım sonradan alıştım

bacakkoltukaltında böyle isorun yaşamıyorum ,fazla uzatamam zaten ama farketmiyor kısaykende kapıo pudra sürdüm sanırım kilodan gergin olmadığı için bide ç kısmına takılan koruyucu vardı onu kırmıştım kaç sene oldu allı miladını doldurdu belkide
cesaretimi toplayıp kuaföre gitmeliyim :18:

valla ben de hiç kuaföre gitmedim istemiyorum utangaçlık evet...ağda yapıyorum şimdilik ilk cocuğumda da sona kadar yaptım ama zoarla tam temizlemeden kalıyosu eldivenle de alamıyorum siz nasıl başarıyosunuz bunu anlamadım ağrıyo cook...

valla ben de hiç kuaföre gitmedim istemiyorum utangaçlık evet...ağda yapıyorum şimdilik ilk cocuğumda da sona kadar yaptım ama zoarla tam temizlemeden kalıyosu eldivenle de alamıyorum siz nasıl başarıyosunuz bunu anlamadım ağrıyo cook...

canım bende başaramayanlardanım işte o yüzden kuaföre gidecem az daha beklemem lazım onun içinde ama dediğin gibi doğru dürüst yapamıyorsun temizliğini doktordan utanmaktansa kuaförü göze alacaz artık

Kızlar bende 16 haftalık hamileyim. Evlenmeden öncesinde bikini bölgemi jiletle alıyordum evlendikten sonra kuaföre gidip ağdaya alıştırdım kendimi çok zor oldu ama alışmıştım. Hamile kaldıktan sonra doktora ağda yapmamda bir sakınca olup olmadığını sordum ve bana şuanda yapmamam gerektiğini mecburen jiletle almam gerektiğini söyledi ve öyle de yaptım.
Şimdi kara kara tekrar nasıl ağdaya dönerim diye düşünüyorum jilet öyle kötü yaptıki şimdi karnım çok az çıktı ilerde ne yapacağımı bilmiyorum jiletle almam bile zor olacak. tavsiyesi olan var mı? :(

Kızlar bende 16 haftalık hamileyim. Evlenmeden öncesinde bikini bölgemi jiletle alıyordum evlendikten sonra kuaföre gidip ağdaya alıştırdım kendimi çok zor oldu ama alışmıştım. Hamile kaldıktan sonra doktora ağda yapmamda bir sakınca olup olmadığını sordum ve bana şuanda yapmamam gerektiğini mecburen jiletle almam gerektiğini söyledi ve öyle de yaptım.
Şimdi kara kara tekrar nasıl ağdaya dönerim diye düşünüyorum jilet öyle kötü yaptıki şimdi karnım çok az çıktı ilerde ne yapacağımı bilmiyorum jiletle almam bile zor olacak. tavsiyesi olan var mı? :(

neden ağda yapma dedi onu anlamadım

canim sen nasil bir basliktan bahsediyorsunki? bende makinayla aliyorum ama en fazla bikini bolgesi ve uzeri olur dudak kismini hayatta alamiyorum, denedim cunku. makina kaptimi fena yapiyor yaa :43:

Back
X