Hamilelik ve erkekler!!!!

Es_Ra_

................
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
1.493
18
108
- Yurtdışı
Ilk once butun hamileleri tebrik ediyorum, Rabbim saglikla sihhatle ve hayirlisiyla bebegine kavusmayi nasip etsin hepimize (AMINNNNNN).

Bebek hasreti cekenlerede Mevlam hayirlisiyla en kisa zamanda kucaklarini nur topu bir bebekle doldursun (AMINNNNNN).

Hepimiz ayri ayri topiklerde (gerek mayis anneleri, gerek haziran, gerek temmuz, vs.) gun ve gun iyisiyle kotusuyle yasadiklarimizi bir birlerimizle paylasiyoruz ama hepimizin eminim ortak bir sorunumuz var!

ISTISNALAR haric genellikle erkekler nedense hamilelik psikolojisini anlamakta cok zorluk cekiyorlar.

Bazen istemiyerekte olsa cok kirici oluyorlar...

Daha cok duygusallastigimiz icin bunu ters yorumlamalar amacimizin duygu somurgesi oldugunu soylemeleri, eskiden yapip simdi yapmadigimiz / yapamadigmiz seylere naz yapma gibi yorumlalamak, en ufak bir seyde sanki dunyada tek sen hamilesin diye asaglamak, surekli gecmisi dile getirip iste benim annem 9 aylikken bile elinde yikarmis camasiri gibilerinde basa kalkmalar (sanki gozuyle gormus gibi), 4/4'luk hizmet beklemeleri, vs.

9 ay cok uzun bir sure gibi gelsede insana goz kapayip acasiya kadar bitiyor ve kadinin her zaman hamileliginde yasamak isteyipte yasiyamadigi seyler icinde kaliyor.

Benim ALLAH'in izniyle 7 haftam kaldi doguma hem cok heycanlanip seviniyorum bebegime kavusacagim icin hemde icim yaniyor bu sureci doya doya yasiyamadigim icin.

Eminim benim durumumda olan hamileler vardir. Iste bu yuzden bu konuyu actim belki bir birimize faydamiz dokunuz. Belki birimizin esine uyguladigi basit bir yontem vardir esinin kendisini anlamasi icin.

Butun bunlari burda paylasmalim ins.

hayırlı olsun inşallah bebeğine kavvuşursun canım, ben hamile değilim seni şuan anlıyamam ama hamile olmak için çok dua ediyourm yinede şükür diyorum sğlığımız yerinde bizi sevebn insanlar var,ne olursa olsun Allah ağır imtihanlar çektirmesin ve şükreden kullarından etsin cümlesini sevgiyle...

Birebir anlamalarını bekleyemeyiz tabii ama insan ilgi istiyor :)
ben bu konuda şanslı olanlardanım. Eşim ilgilidir çok şükür:16:
Ama geçen akşam düşündüm de şimdi bebişi ben taşıyorum. Farkında olmaması çok normal aslında.yani bütün hormanal, fiziksel, duygusal değişiklikleri biz yaşıyoruz. Onlar belki sadece bunun heyecanını yaşayabilir.
Ne yapman gerektiğine gelince açıkça konuş derim. şu bir gerçek ki erkekler konuşmadan anlamıyor.( bazıları konuşuncada anlamıyor gerçi)
yani isteklerimizi açıkça söylersek belki daha farklı olabilir.anlamalarını beklersek çoookkk bekleriz.
Evet söyleyince bir kıymeti kalmıyor diye düşünebilirsin belki ama ne yapacaksın bazıları da böyle. Anca söyleyince kafasına dank ediyor:34:

hayırlı olsun canım alalhım sağlıkla kucagını almaya nasip etsin.
ben hamile değilim kalmak için 8 aydır uğraşıyorum ama seni çok iyi anlyıorum. neden mi. tedavi görmeye yeni başladım ama benim düşüncesiz kocamın umru değil istemeye geldiğinde benden çok istio bebek ama yardıma anlayışa geldeimi yok. doktor süpürge gibi işler yapma dikkat et filan dedi ama bizimkinde tık yok. ev temiz ne gerek var bi kere süpürge yapmayla bişi olmaz. hamile kal ozaman bakarız yaparım belki filan böle yontulmamış hareketler.senin yazdıklarını okuyuncada sanırım hamile kalsamda 9 ay gene aynı şeyleri yaşıcam. önlem almak gerekirmi nasıl önlem alınır bilmem ama bi adamın içinde yoksa narinlik nezxaket saygı sonradan koymayla olrumu bilmem kendi kocam için konuşuyorum.alalhım bütün hamile bayanlara sabır versin bebişlerinin yüzü suyu hürmetinede yoksa çekilcek gibi olmuolar bazen acaba diyorum doğrumu karar verdim bebek istemekle diede sormuo değilim bu aralarr...

hayırlı olsn benimde 26 haftalık tahminen 36 haftalık gibi doğacak daha 10 haftam var ve bir an önce doğursam diyorummmmmm
eşim çok şükr çok anlayışlı çok iyi ama dugularımı anlamıyor
ikidebir ben bidha çocuk istmeiyorum diyor kendiyle beni kıyaslıyor
benim karnım ağrısa onunda ağrıyor :53: :1:

hayırlı olsn benimde 26 haftalık tahminen 36 haftalık gibi doğacak daha 10 haftam var ve bir an önce doğursam diyorummmmmm
ayy kız masallah aynı benım kocamı anlatıyorsun yemın olsunn .. kuzum ozledım senı yaff :46::46:

canım seni çok iyi anlıyorum benim belim ağrırdı eşimin de ağrırdı canı durup durup bişeyler isterdi benden beterdi anlayacağın doğum yaptım da kurtuldum ondan şimdi yeniden düşünüyorum ama aynı şeyleri yaşamak çok sıkıcı geliyor bana ben ona değil nerdeyse o bana naz yapardı...

canım seni çok iyi anlıyorum benim belim ağrırdı eşimin de ağrırdı canı durup durup bişeyler isterdi benden beterdi anlayacağın doğum yaptım da kurtuldum ondan şimdi yeniden düşünüyorum ama aynı şeyleri yaşamak çok sıkıcı geliyor bana ben ona değil nerdeyse o bana naz yapardı...

aynennnnnnnn önceden iş yapardı şimdi onlarıda bıraktı benle yarışıyor resmen :25:
hele sbah afedersin karnım bozulmuş aradım söledim diyor ne var bunda bende hep oluyor :26:

hayırlı olsun inşallah bebeğine kavvuşursun canım, ben hamile değilim seni şuan anlıyamam ama hamile olmak için çok dua ediyourm yinede şükür diyorum sğlığımız yerinde bizi sevebn insanlar var,ne olursa olsun Allah ağır imtihanlar çektirmesin ve şükreden kullarından etsin cümlesini sevgiyle...

Cnm insaALLAH tez zamanda hamile olursun. Bende cok bekledim bebegim icin tup bebek tedavisi sonucu hamile kaldim... BU yuzdende belki anormal karsiliyorum bazi davranislari...

Dedigim gibi sagligimiz yerinde cok sukur mutsuz olmamiz icin hic bir neden yokken neden ozensiz davranislarla umursamamakla bu guzel gunlerimize golge dusuruyorlar??? Benim uzuldugum nokta sadece bu. Dedigin gibi Rabbim agir imtihan etmesin hic birimizi insaALLAH.

Birebir anlamalarını bekleyemeyiz tabii ama insan ilgi istiyor :)
ben bu konuda şanslı olanlardanım. Eşim ilgilidir çok şükür
Ama geçen akşam düşündüm de şimdi bebişi ben taşıyorum. Farkında olmaması çok normal aslında.yani bütün hormanal, fiziksel, duygusal değişiklikleri biz yaşıyoruz. Onlar belki sadece bunun heyecanını yaşayabilir.
Ne yapman gerektiğine gelince açıkça konuş derim. şu bir gerçek ki erkekler konuşmadan anlamıyor.( bazıları konuşuncada anlamıyor gerçi)
yani isteklerimizi açıkça söylersek belki daha farklı olabilir.anlamalarını beklersek çoookkk bekleriz.
Evet söyleyince bir kıymeti kalmıyor diye düşünebilirsin belki ama ne yapacaksın bazıları da böyle. Anca söyleyince kafasına dank ediyor

Aynen bende bire bir anlasin yasadiklarimi yasasin demiyorum ama azicik ilgi gosterse ne bileyim hamileyim diye yapmadigi birsey yapsa bu bana yeter...
Dedigim gibi istisnalar haric cogu erkek anlamiyor onlar bebek dunyaya gelincede anlamiyorlar bebekler beraber buyuyor icindeki babalik duygusu.

hayırlı olsun canım alalhım sağlıkla kucagını almaya nasip etsin.
ben hamile değilim kalmak için 8 aydır uğraşıyorum ama seni çok iyi anlyıorum. neden mi. tedavi görmeye yeni başladım ama benim düşüncesiz kocamın umru değil istemeye geldiğinde benden çok istio bebek ama yardıma anlayışa geldeimi yok. doktor süpürge gibi işler yapma dikkat et filan dedi ama bizimkinde tık yok. ev temiz ne gerek var bi kere süpürge yapmayla bişi olmaz. hamile kal ozaman bakarız yaparım belki filan böle yontulmamış hareketler.senin yazdıklarını okuyuncada sanırım hamile kalsamda 9 ay gene aynı şeyleri yaşıcam. önlem almak gerekirmi nasıl önlem alınır bilmem ama bi adamın içinde yoksa narinlik nezxaket saygı sonradan koymayla olrumu bilmem kendi kocam için konuşuyorum.alalhım bütün hamile bayanlara sabır versin bebişlerinin yüzü suyu hürmetinede yoksa çekilcek gibi olmuolar bazen acaba diyorum doğrumu karar verdim bebek istemekle diede sormuo değilim bu aralarr...

Tsk ederim cnm Rabbim sanada hayirlisiyla nasip etsin insaALLAH.

Senin cok iyi anliyorum cnm bende tedavi sonucu hamile kaldim ve benimde iste bu yuzden cok agrima gidiyor cunku beraber cektik hergunumuz hastane yollarinda gecti. Yok su testi yok bu testi... Cok yipratici bir surecten gectik bizde ve cok sukur Rabbim nasip etti simdi bu alakasizlik nediye? soyledigim zaman bana cevabi birseyin uzerine cok titredigim zaman kesin hevesim yarida kaliyor o yuzden cok kendimi kaptirmak istemiyorum diyor. :27:
Belki hamileliginde bam baska biri olur esin.

TSk ederim cnm, senin bebeginde hayirli olsun.

Birdaha cocuk istemiyorum demesi cok enteresan ama inanma aradan iki uc yil gectikden sonra kesin ister hele bi babalik neymis tadina varsin...

Aynen cnm midem eksidigi zaman tam donup esime midem eksiyor diyecegim o agzimdan lafi aliyor hemen midem eksiyor diye sanki o hamile.

:1:

Cidden durum bundan ibaret demi? yani ilgisiz olmasindan yakiniyorum ama bide bu durum var.

Sanki o hamileymis gibi... Yok karnim sis yok midem eksiyor yok canim sunu istiyor. Bende esime acik acik soyluyorum az kaldi doyuma sabret diye.

NE olursa olsun hamile olduguma asla pisman degilim... Birazcik farkli gecirmek isterdim hamileligimi o kadar.

Bu halimizede cok sukur.

:1:

Cidden durum bundan ibaret demi? yani ilgisiz olmasindan yakiniyorum ama bide bu durum var.

Sanki o hamileymis gibi... Yok karnim sis yok midem eksiyor yok canim sunu istiyor. Bende esime acik acik soyluyorum az kaldi doyuma sabret diye.

NE olursa olsun hamile olduguma asla pisman degilim... Birazcik farkli gecirmek isterdim hamileligimi o kadar.

Bu halimizede cok sukur.

Back
X