hamilelik ve hastalik

Hanevin

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
563
776
18
32
slm kizlar cok kötü boğaz agrim var ve hamileyim 11 haftalik mahvoldum resmen bitki cayi iciyorum bi kac saat iyi olsa yine ayni oluyo gece ara ara uyaniyorum ne olur hamileyken ne önerirsiniz ne yapayim mercimek corbasi karabiberlu iyi geliyor ama ondanda midem bulaniyo ...

Bitki çayını çok icmemeye dikkat et canım adaçayı hiç içme bir de.acılı çorba, bol c vitamini, ılık ballı karabiberli süt ve doktoruna danışarak pastil kullanabilirsin.gecmis olsun

Evet bitki çayına çok abanmayın, hamilelikte kimi bitkiler tehlikeli olabiliyor. Sürekli sıvı gıdalar, mercimek çorbası değilse tavuk suyuna çorba için, yayla çorbası için çeşit çeşit çorba var. Bol su tüketin, boğaz pastillerinden kullanabilirsiniz. Ben de boğaz ağrısını ilaçsız geçirmeye çalışırım, doktorum bana pek ilaç vermez sadece bol bol sıvı tüketmemi öneriyor.

slm kizlar cok kötü boğaz agrim var ve hamileyim 11 haftalik mahvoldum resmen bitki cayi iciyorum bi kac saat iyi olsa yine ayni oluyo gece ara ara uyaniyorum ne olur hamileyken ne önerirsiniz ne yapayim mercimek corbasi karabiberlu iyi geliyor ama ondanda midem bulaniyo ...
Her bitki çayı içilmez hamileyken ben bol ılık limonlu su ve pekmez içmiştim

Aynen canım bak tere yağını kizdir biraz içine de 2 kaşık pekmez koy.içeceğin kıvama gelince az az iç.bi kaç gün yap biseyin kalmaz inşallah

Günde 1 fincandan fazla bitki çayı içmeyin.
Onun yerine çorba yapın ve dinlenin yapabilecek birşey yok.. yatarak dinlenerek geçireceksiniz..
Havuç ve yeşil elma suyu iyi gelebilir eğer meyve sıkacağınız varsa havuç suyu yapın kendinize.

Hamilelikte zencefil zararlı olur mu bilmiyorum, ama ben boğazım ağrıdığında bir parça zencefili minik minik küplere doğrayıp içine bal tarçın ve karabiber koyuyorum. Bir kaç gün günde bir tatlı kaşığı yediğimde boğazımı yumuşatıyor bir hayli.

Back
X