- 1 Aralık 2021
- 249
- 80
- 28
- 26
- Konu Sahibi Fantastikivi
-
Amin inşallah işte ilk bebek olduğu için hele de planlanan istenen bir bebek olduğu için çok kaygılanıyorum inşallah sağlıkla gelir tüm bekleyen annelerin bebişleri12.haftadan sonra azalıyor zaten bulantılar. Merak etmeyin strese girmeyin bebeğinize daha zararlı. Sağlıkla gelsin bebişiniz.
İşte diyorum ya millet birden hamilelik belirtiler yok olunca kalbi duruyor falan dedi doğru dürüst sevinemedim bile şükür sabah bulantılarım bitti diye aklıma hep acaba kalbi durdu mu yaşıyo mu geliyoBenim 1 gün bile midem bulanmadı. Mide bulanması hoş bir şey değil ki şükredin
Bence öyle bir şey yok ama için rahat edecekse sağlık ocağında kalp atışı dinliyorlarmış sanırım. Ben hiç gitmedim bilmiyorum nasıl bir şey ama gidebilirsin içinin rahat etmesi içinİşte diyorum ya millet birden hamilelik belirtiler yok olunca kalbi duruyor falan dedi doğru dürüst sevinemedim bile şükür sabah bulantılarım bitti diye aklıma hep acaba kalbi durdu mu yaşıyo mu geliyo
Ayrıca onu diyen halt etmiş. İlk gebelgmde haftalarca yattım resmen yerimden kalkamadım bulantı ve halsizlikten. Sonra bıçak gibi bir anda kesildi 14.haftadaİşte diyorum ya millet birden hamilelik belirtiler yok olunca kalbi duruyor falan dedi doğru dürüst sevinemedim bile şükür sabah bulantılarım bitti diye aklıma hep acaba kalbi durdu mu yaşıyo mu geliyo
Resmen beni anlatmışsınız o kadar kaygılıyım ki acile gidip yalan söyleyerek muayeneye giriyorum sırf kalp atışları hala var mı diye artık bıktım bu davranışlarımdan çok yorucu çünkü teşekkür ederim tavsiyeniz için yapacağım allah razı olsun dua edin bol bol lütfen rabbim bebeklerimizi sağsalim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallahCanm annelık program gibi adeta gebe oldgunu öğrendiğin an yükleniyor insana ve herseyi en ince ayrıntısına kadar dusunuyor aklından gecırıyorsun hele biraz da evhamlı bir tipsen gelsin vesveseler.
Bende öyleydim kalp atısı duyulacak mı Bi saglık problemi olacak mı zamanında mı doğacak erken mi gelecek bakabılecekmiyim bugun doktor ne diyecek vs vs vs.
Cok sukur sag salim dogurdum suan 3.5 yasında ve ikinciye hamileyim aynı telaşlari gene var.
Sanki hc brsey bılmeyen tecrübesiz biriyim gibi
Anne olmak bunu gerektiriyor herhalde bazılarımız için. Kendini rahatlatmaya çalış elini karnına koy kelime i Tevhid oku. Hem sen sakinleşirsin hem bebeğin
Öncelikle merhaba ben tüp bebekle hamile kalmıştım 7. Haftada bebeğin kalp atışları duyuldu doktor bir ay sonra gel dedi bir iki gün sonra benim belim ağrımaya başladı ama sordum araştırdım normal dediler ama omurgamda kalp atıyor gibiydi dedimki çok yatmaktandır ama bir süre sonra oturdukcada ağrımaya başladı sırtıma yastık koymadan oturamıyordum çıksam gezmeye gitsem belim ağrıyor devamlı oturup dinlenmek istiyorum. Yılbaşı günü de peçete yeşil sümüksü sıvı gelmişti doktorun sekreterini sorduğum da yerleşme lekelenmesi olabilirdi dedi ama zaten 2 buçuk aylıktı neyse yinede enfeksiyonu riskine karşı fitil yazdı doğal içerikli onuda kullandım ara ara bel ağrım oldu ara ara geçti bazen kasığım da yumruk var gibi ağrı oluyor 5 10 dakikaya geçiyordu iştahım kapanmıştı ama ben hep bunları hamileliğe bağladım ilk gebelik olunca sonra kontrol günüm geldi tam 12. Haftama randevu aldım tabi bu bir ayda araştırıyorum bebeğimin ultrason görüntüsünde nasıl görünmedi gerektiğini falan diyorum elleri kolları oluşmuştur ama içimde de hep kötü bir his var hatta kontrolden bir gün önce burda biri yazmış ki göğüslerim söndü tüm belirtiler gitti bebeğimin kalbi durmuş diye aynanın karşısına geçip göğüslerime baktım sonra dedim ki saçmalama yinede dolgun duruyorlardı neyse işte kontrole girdim ben orda bir bebek görmeyi beklerken bir gariplik vardı doktorumun suratını unutamıyorum eşimde ilk kez benimle gelmişti bebeğimizi görecektik sonra bana dedi ki doktor kaç haftalık sadece 12 dedim ve bu niye böyle dedim çünkü küçücüktü doktor da 9 yada 8 . Haftada gelişimi durmuş dedi kalbi mı durmuş dedim evet dedi o andan sonrası hiç uyanamadığım bir kabus büyük ihtimal bir organı gelişmemiş olabilir dedi hemen alın dedim kan cıvıtıcı kullandığım için 3 gün içimde ölü olduğunu bile bile yaşadım her gün ağladım perişan oldum işkenceden farksızdı gözümden sakındığım evladım içtiğim su yediğim yemek aldığım nefes onun için olmuşken o beni çoktan terk etmişti her gece elim karnım da uyurdum ilk öğrendigim gün hep elim gitti ağlayarak geri çektim sıçrayarak uyandım hatta uyuyamadım bile çok zor günlerdi sonra cumartesi günü alacaklardı yine kontrol ettiler ölmüştü kesindi son kez gördüm onu ultrason da kürtaja giderken vedalaştım onunla hıçkıra hıçkıra ameliyathaneye geldim ve artık bebeğim benimle değil içimde ise koca bir boşluk Allah'ım kimseye yaşatmasın bunu bu kadar uzun yazdım çünkü kim okursa okusun en küçük bir şüpheniz varsa hemen doktora gidin ben zehirlenedebilirdim bir aydır ölü ölü taşımışım çok zor çok...Selam hanımlar 12 haftalık hamileyim iki gündür hiç midem bulanmıyor hemen aklıma acaba kalbi mi durdu diye sapır saçma şeyler geliyor ilk gebeliğim tecrübesizim o yüzden bu korkuları düşünceleri kafamdan atamıyorum bu bana ve bebeğe de yansıyordur eminim bu düşünceleri kafamdan nasıl atıp rahat bir hamilelik geçirebilirim? Bu 12 haftanın her günü en ufak şeyde aman biley mi oldu aman noldu acaba diyerek geçiriyorum böyle gebelik bitmez ne yapmalıyım
Çok zor bir durum rabbim size de sağsalim sağlıklı evlatlar kucağınıza almayı nasip etsin inşallah hepimize öyle rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın çok zor bir durumÖncelikle merhaba ben tüp bebekle hamile kalmıştım 7. Haftada bebeğin kalp atışları duyuldu doktor bir ay sonra gel dedi bir iki gün sonra benim belim ağrımaya başladı ama sordum araştırdım normal dediler ama omurgamda kalp atıyor gibiydi dedimki çok yatmaktandır ama bir süre sonra oturdukcada ağrımaya başladı sırtıma yastık koymadan oturamıyordum çıksam gezmeye gitsem belim ağrıyor devamlı oturup dinlenmek istiyorum. Yılbaşı günü de peçete yeşil sümüksü sıvı gelmişti doktorun sekreterini sorduğum da yerleşme lekelenmesi olabilirdi dedi ama zaten 2 buçuk aylıktı neyse yinede enfeksiyonu riskine karşı fitil yazdı doğal içerikli onuda kullandım ara ara bel ağrım oldu ara ara geçti bazen kasığım da yumruk var gibi ağrı oluyor 5 10 dakikaya geçiyordu iştahım kapanmıştı ama ben hep bunları hamileliğe bağladım ilk gebelik olunca sonra kontrol günüm geldi tam 12. Haftama randevu aldım tabi bu bir ayda araştırıyorum bebeğimin ultrason görüntüsünde nasıl görünmedi gerektiğini falan diyorum elleri kolları oluşmuştur ama içimde de hep kötü bir his var hatta kontrolden bir gün önce burda biri yazmış ki göğüslerim söndü tüm belirtiler gitti bebeğimin kalbi durmuş diye aynanın karşısına geçip göğüslerime baktım sonra dedim ki saçmalama yinede dolgun duruyorlardı neyse işte kontrole girdim ben orda bir bebek görmeyi beklerken bir gariplik vardı doktorumun suratını unutamıyorum eşimde ilk kez benimle gelmişti bebeğimizi görecektik sonra bana dedi ki doktor kaç haftalık sadece 12 dedim ve bu niye böyle dedim çünkü küçücüktü doktor da 9 yada 8 . Haftada gelişimi durmuş dedi kalbi mı durmuş dedim evet dedi o andan sonrası hiç uyanamadığım bir kabus büyük ihtimal bir organı gelişmemiş olabilir dedi hemen alın dedim kan cıvıtıcı kullandığım için 3 gün içimde ölü olduğunu bile bile yaşadım her gün ağladım perişan oldum işkenceden farksızdı gözümden sakındığım evladım içtiğim su yediğim yemek aldığım nefes onun için olmuşken o beni çoktan terk etmişti her gece elim karnım da uyurdum ilk öğrendigim gün hep elim gitti ağlayarak geri çektim sıçrayarak uyandım hatta uyuyamadım bile çok zor günlerdi sonra cumartesi günü alacaklardı yine kontrol ettiler ölmüştü kesindi son kez gördüm onu ultrason da kürtaja giderken vedalaştım onunla hıçkıra hıçkıra ameliyathaneye geldim ve artık bebeğim benimle değil içimde ise koca bir boşluk Allah'ım kimseye yaşatmasın bunu bu kadar uzun yazdım çünkü kim okursa okusun en küçük bir şüpheniz varsa hemen doktora gidin ben zehirlenedebilirdim bir aydır ölü ölü taşımışım çok zor çok...
Aa ben de hiç bilmiyordum böyle bir şey olduğunu bir araştırayımBence öyle bir şey yok ama için rahat edecekse sağlık ocağında kalp atışı dinliyorlarmış sanırım. Ben hiç gitmedim bilmiyorum nasıl bir şey ama gidebilirsin içinin rahat etmesi için
Amin inşallah Allah kimseye yaşatmasın insan başına gelmez sanıyor o kadar acı bir şey ki yarası hep kalacak.Çok zor bir durum rabbim size de sağsalim sağlıklı evlatlar kucağınıza almayı nasip etsin inşallah hepimize öyle rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın çok zor bir durum
Amiin İnşallahh canmResmen beni anlatmışsınız o kadar kaygılıyım ki acile gidip yalan söyleyerek muayeneye giriyorum sırf kalp atışları hala var mı diye artık bıktım bu davranışlarımdan çok yorucu çünkü teşekkür ederim tavsiyeniz için yapacağım allah razı olsun dua edin bol bol lütfen rabbim bebeklerimizi sağsalim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah
Kuzum bazen bu durum hamileden hamileye değişebilir istersen emin olmak için kalp atışını dinlemek için gidebilirsinKızlar merhaba benim de 6. Haftam doldu göğüs hassasiyetim bugün yok oldu sanki kalp atışı mı durdu bebeğimin?
İki gün önce gittim normaldi her şey.. doktoruma dedim internetten uzak dur bir şey olmaz diyoKuzum bazen bu durum hamileden hamileye değişebilir istersen emin olmak için kalp atışını dinlemek için gidebilirsin
İçini ferah tut ben de çok böyle düşünüyordum bir ay öncesine kadar sonra dedim ki ya olacağa çare var mı? Bunu veren de rabbim alan da rabbim düşünmeyle kendimi strese sokmayla ne geçecek elime dedim dua ettim her fırsatta içim ferahladı dua ettikçe. En güzeli düşünmemek dua etmek bol bol kafaya takmamak kötüyü çağırırsan hakketten geliyor. Rabbim tüm hamilelere sağsalim bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin inşallahİki gün önce gittim normaldi her şey.. doktoruma dedim internetten uzak dur bir şey olmaz diyo
Amin canım aminİçini ferah tut ben de çok böyle düşünüyordum bir ay öncesine kadar sonra dedim ki ya olacağa çare var mı? Bunu veren de rabbim alan da rabbim düşünmeyle kendimi strese sokmayla ne geçecek elime dedim dua ettim her fırsatta içim ferahladı dua ettikçe. En güzeli düşünmemek dua etmek bol bol kafaya takmamak kötüyü çağırırsan hakketten geliyor. Rabbim tüm hamilelere sağsalim bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?