Hamilelik ve Kaynana sorunu

Bircan91

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
142
62
18
34
kızlar sizde hamilelikte tahammülsüz oldunuz mu? Ben aşırı derecede tahammülsüzüm, Ordu'luyum ve bizim oralarda şu an fındık zamanı. Kaynanamı her gün arayan biriyim, çünkü aramazsak trip atıyor ve bu hiç çekilmiyor. Ben de arıyorum bu yüzden. Kendi ailem Almanya'da ve benim hiç köy geçmişim yok. Zaten böceklere karşı da aşırı derecede Bi fobim var. Neyse babam fındık bahçesini bana verdi. Topla eline her sene para geçsin dedi. Fındığımı da kayınvalidem topluyor. Ona da biraz para veriyorum o fındıktan.
Ama her aramamda bana "burda sensiz herkes bana laf ediyor, gelinin ALMANCI tabi ne işi var köylerde dimi? diyorlar diye. Sonra keşke olsan da evimin işini yapsan, köy etekleriyle seni görsem. Hizmet etsen bana diyor. Seneye bir ay burdasın diyor bana. Ama istisnasız her gün diyor bunu Tamam dememe rağmen. Bugün artık o kadar sinirlendim ki eşime yarın da aynı şeyi söylerse artık gelmeyeceğimi söyleyeceğim dedim. Ben sana eş geldim anana hizmetçi gelmedim dedim. Hamileyim zehir etti bana ya. Bir de köyden gelince bende kalcakmış 4 ay yan yanayken hep didişiyoruz, gelmesini Nasıl önlerim? Uzun oldu kusura bakmayın...

Bana neler deniyor heeee diyorum geçiyorum açıkçası alınıp canımı sıkmak istemiyorum

Bu ne be?
Gelsen bana hizmet etsen vs. Vs. Ne sacma sapan konusmalar bunlar. Calismasin. Herkes mecburmu koyde yasamaya yada koy hayati surmeye?
Madem kendisininde zoruna gidiyor calismasin. Tutarsin bir tane calisan verirsin haftaligini ayligini neyse... en azindam cene eden olmaz. Ay hergun hergun bana dense. Artik hazmedemiyorum yeter derdim herhalde. Birgunde demede midem bi hazmetsin derdim.

Bu ne be?
Gelsen bana hizmet etsen vs. Vs. Ne sacma sapan konusmalar bunlar. Calismasin. Herkes mecburmu koyde yasamaya yada koy hayati surmeye?
Madem kendisininde zoruna gidiyor calismasin. Tutarsin bir tane calisan verirsin haftaligini ayligini neyse... en azindam cene eden olmaz. Ay hergun hergun bana dense. Artik hazmedemiyorum yeter derdim herhalde. Birgunde demede midem bi hazmetsin derdim.
Ay sorma Can'ım ya. Eşim de sen bir şey deme ben söylerim dedi. Ama yoruldum yani. Sevmiyorum köy hayatını kurbağalar böcekler korkutuyor beni yani ne yapayım dimi? Sıkıldım valla billa ya..

kızlar sizde hamilelikte tahammülsüz oldunuz mu? Ben aşırı derecede tahammülsüzüm, Ordu'luyum ve bizim oralarda şu an fındık zamanı. Kaynanamı her gün arayan biriyim, çünkü aramazsak trip atıyor ve bu hiç çekilmiyor. Ben de arıyorum bu yüzden. Kendi ailem Almanya'da ve benim hiç köy geçmişim yok. Zaten böceklere karşı da aşırı derecede Bi fobim var. Neyse babam fındık bahçesini bana verdi. Topla eline her sene para geçsin dedi. Fındığımı da kayınvalidem topluyor. Ona da biraz para veriyorum o fındıktan.
Ama her aramamda bana "burda sensiz herkes bana laf ediyor, gelinin ALMANCI tabi ne işi var köylerde dimi? diyorlar diye. Sonra keşke olsan da evimin işini yapsan, köy etekleriyle seni görsem. Hizmet etsen bana diyor. Seneye bir ay burdasın diyor bana. Ama istisnasız her gün diyor bunu Tamam dememe rağmen. Bugün artık o kadar sinirlendim ki eşime yarın da aynı şeyi söylerse artık gelmeyeceğimi söyleyeceğim dedim. Ben sana eş geldim anana hizmetçi gelmedim dedim. Hamileyim zehir etti bana ya. Bir de köyden gelince bende kalcakmış 4 ay yan yanayken hep didişiyoruz, gelmesini Nasıl önlerim? Uzun oldu kusura bakmayın...
Bütün kaynanalar aynı güzelim merak etme,herbirinin derdi aynı hizmet etmemiz..benimki bayramlarda temizlikci tutar gibi cagiriyor beni eskiden gidiyordum ama şimdi kendi isimi yetostirwmiyorum gelemem diyorum..esimde gitme diyor zaten..

Benim kv lerinde findik isi var. Benim eltiler gidip 1 ay topluyolar. Ben gitmiyorum cunku o 1 ayda evde 20 kisi oluyo. Onlarin yemeği bulasigi vs. Adin belki kötü gelin olur ama bosver bi ke gidersen hep isterler

Cnm bence birazda iyimser ol hemen kötü düşünme sana temelli kal demiyo ki ve şu da bir gerçek bütün kaynanalar gelinlerinin iş yapışını çok seviyorlar ama bu seni hizmetçi gibi kullanmak istediklerinden deil hoşlarına gidiyo misal benim anemimde gelini var kıyıpta iş buyurmaz asla ama yaparsada çok Mutlu oluyo hoşuna gidiyo gelinlere pek hevesli oluyo kaynanalar bence kırma kalbini git gör zaten öyle bir düşüncesi varsa haraketlerinden anlarsın bir dahada gider gitmezsin senin kararın :)

Ay sorma Can'ım ya. Eşim de sen bir şey deme ben söylerim dedi. Ama yoruldum yani. Sevmiyorum köy hayatını kurbağalar böcekler korkutuyor beni yani ne yapayım dimi? Sıkıldım valla billa ya..
Bende sevmem. Yapamam hic. Herseyden tiksinen igrenen biriyim. En ufak bocegi bile evde kim varsa ona attiran biriyim asla yapmam koy hayatinda.
Herkes yapmak zorundami sanki?
Ne tuhaf insanlar var.

Sen kendi bahçeni toplatmak 8cin

için işçi tutsana canm herkes öyle yapıyor zaten dimi.sen kv ye işini gördürdügun için oda yüz buluyo gelcem 4 ay kalicam diyo sana..

tabi kimse istemez can sıkar ama madem bu kadin böyle sen biraz sert davranıcaksın o senin canin8 hergün sıkıyosa sende 1 kere

kalbini kir hergün hergun cekilmez herkes haddini bilsin dimi ama...

Valla bende 2 yıl olucak esım evın tek oğlu tek gelınıyım fakat gorusmuyoruz çünkü hıcbır sekıkde mutlu olmuyor

Benim halam yaklaşık 25 senedir evli kocasının öz annesi değil evlatlık almışlar halam da yıllarca acısı var kalbini kırmayım dedi her işini yaptı hem dışarda işte çalıştı hem kaynasının temizliğini yaptı ve yapıyo da neyse geçen bayram hep beraber köye gittik aynı köyün içinde halam bizim eve geldiğinde kaynanası laf etti durdu kadını mutlu etmek mümkün değil artık ben dayanamadım kızdım. Kısaca ne kadar yaparsan yap sonu yok, hizmet etmek ne demek ya madem öyle almancı değil köylü gelin alsaymış artık köylü kızları bile köyde yaşamak istemiyo, köy işi yapmak istemiyo. Benim kocam annesine karşı çok merhametli ama sevgisini gösteremez pek, ben derim annene gidelim, geçenlerde annemi kaplıcalara gönderemedim hiç bi şey yapamadım kadına dedi ben dedim gönderelim diye ama elimde değil kadının muhabbeti boş ve hastalık hastası olduğu için ilaçlardan ve hastalıklardan ibaret çekemiyorum. Bazen başka konularda da tahammül sınırlarımı aşıyo yüzüne karşı durmadım durmam da gelinim sonuçta hayatta unutmaz ama bayıyo muhabbeti napıyım arkadaş.

Kayinvaliden biraz eski kafalı canım ondan..eskiden gelin geldiği zaman eve kayinvalide iş yapmazmışki hep gelin yaparmış,seni de öyle görmek istiyor sanırım ama tabi günümüzde kimse yapmiyor yada az yapiyor artık..sen haklısın tabi hele köy ortamına hiç alışık olmamandan dolayı iyi anlıyorum seni..sen arayarak sorarak yapman gerekeni yapiyorsun maalesef bu kafa yapısı değişmez he de geç sonunda o da anlayacak gelmeyeceğini...yanına gelince de eşin için idare et onu tartismaya girme emin ol en kolayı arayı bozmak..aslında idare etmek en güzeli yoksa bebeginle eşinle ev huzurun kalmaz ben tecrübe ettim ondan söylüyorum..doğum yaptığımda çok sıkıntı yaşadım tabi psikolojide farklı oluyor lohusalikta..en güzel günlerin bunlar tadını çıkar eşinin desteğini al mümkünse.. bir olun beraber ve kayinvaliden yüzünden birbirinize düşmeyin :KK54:

Haklıyken haksız oluyorsun , kayınvalide fındığı toplasın eline hazır para geçsin ama o seni ne arasın ne sorsun .. Sen onun hizmetçisi olmadığın gibi o da senin değil .. Madem sevmiyorsun işini yaptırma laf verme kadına.. O da diyordur o kadar işini yapıyorum , o da bana bakıversin..

Bütün kaynanalar aynı güzelim merak etme,herbirinin derdi aynı hizmet etmemiz..benimki bayramlarda temizlikci tutar gibi cagiriyor beni eskiden gidiyordum ama şimdi kendi isimi yetostirwmiyorum gelemem diyorum..esimde gitme diyor zaten..

Benim eşim de gitmeyeceksin diyor. Seneye olsun ben gönderemiyorum derim diyor. Çok zorlar ya. Kız anaları neden böyle değil ki? :/

Sen kendi bahçeni toplatmak 8cin

için işçi tutsana canm herkes öyle yapıyor zaten dimi.sen kv ye işini gördürdügun için oda yüz buluyo gelcem 4 ay kalicam diyo sana..

tabi kimse istemez can sıkar ama madem bu kadin böyle sen biraz sert davranıcaksın o senin canin8 hergün sıkıyosa sende 1 kere

kalbini kir hergün hergun cekilmez herkes haddini bilsin dimi ama...

Can'ım işçi tuttum zaten. O başında duruyor, çalışmaları için. Ben hiç almayacaktım fındık bahçesini, o al al ben dururum başında köydeyim zaten her sene diyerek beni ikna etti. Bugün yine arayacağım eğer yine aynısı olursa kalp kıracağım yapacak birşey yok. Başka şekilde susmuyor çünkü. Hiç toplamasa da olur fındığı sorun değil benim için.

Benim eşim de gitmeyeceksin diyor. Seneye olsun ben gönderemiyorum derim diyor. Çok zorlar ya. Kız anaları neden böyle değil ki? :/
Benim annemde kaynana geline ağzını açmıyor sırf abim için,abimin huzuru kaçmasın diye..boşver canım sen kocanla iyi ol gerisini boşver ben öyle yapiyorum .

Aynı soruyu ben de soruyorum kendime canım. Artık dayanamıyorum,tahammül sınırlarını astı diyorum. Her lafinda sen ne bilirsin ki diye lafı ağzıma tıkayarak başlar konusmaya ahkam kesip senin gittiğin yoldan geri geliyorum ben ya der. Her defasında da yaş itibariyle öyle olmak zorunda zaten senin daha çok sey gormen normal derim hala laflarını eder sanki tersini demisim gibi. Bu ne ki ne doğuracak lafını bana getirir filanca sana söylememi söyledi der bir de kizacagini bile bile söylüyorum der güler. Gülme bari. Dayanamadım en son,yeter artık ben hiçbir sey bilmem zaten dedim çektim kapıyı gittim odama. Şu an ben suçlu oldum. Bir de sen böyle degildin ne oldu diye sorar. Hep iyi niyetinden dermiş bana. Aynı evde değiliz hatta şehirler farklı ama tatilde orda oluyoruz.

Erkek tarafi oyle. Ayni sehirdeydik yeni evliydim yatili misafirim hic bitmezdi. Ustelik calisiyorum. Isteyken gelip beni evde vulamayincada bize bi anahtar yaptirmiyosunuz sokakta kaliyoz derlerdi. Sırf o yuzden sehir degistirdim. Yazin findik isleri var. Ben gitmiyorum. Esimde git demiyo. Arayip niye gelmiyosun diyolar gelemem diyorum. Gecen bayram gittim 1 hafta kaldım. 1 haftada evde 20 kisi var herkes gelindwn hizmet bekliyo. Valla boyle kafam rahat

Back
X