• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve korkular

Merhaba ben 10 haftalik hamileyim ve beklemedigim bir anda kaldim saskinlik sevinc tum duygular karisik bende simdiden ani degilde ileriyi yasiyorum ailemin oldugu sehirde oturuyorum annemle cok yakiniz.esimin ailesi basla sehirde uzakta.esim dogumdan bi hafta once ailedinin gelmedini istiyor.anne ve babasi yani.bense o fonemlerde rahat olmicam icin istemiyorum dogumdan sonra gelsinler diyorum ama esim bende hastanedd silemi yanimda isterim senin tum ailen orda olcak ilk torun nasil gelmeyin derimki dedi ben artik bu konuyu cok takar oldum dogumdan sonra kayinvalidd gelirmi yasayan varmi bu durumlari
Esin haklı. Onlarında torunu.
Eşin de kendi ailesiyle bu sevinci paylaşmak ister.
Bu konuda bencillik etmeyin. Rahat edememek gibi bir şey de olmaz. Doğuma gidecek kadının Halinden anlarlar sanırım.
Tabi bunlar normal bir ilişkiye sahipseniz geçerli.
1 hafta öncesi 39. Hafta demek zaten. O zamana kadar doğum yapmış olabilirsiniz bile.
Şimdiden canınızı sıkmayın.

Arkadasim bak sana ne anlatayim. Cok iyi bir esim ama asla gormek istemedigim bir kv var. 2 yillik evliyim ve hep ben bi gun hamile kalirsam o kadin gelmek isteyecek ben onunla cildiririm felan diye hicbisey yokken sinir harbi gecirirdim. Cocuk dusunmuyordum ve korunuyordum fakat nasil olduysa yumurtlama sorunum olmasina ve korunmama ragmen hamile kaldim. İlk zamanlar hamileligi sindirene kadar epey zorlandim of nerden cikti bu dedim, kv ile nasil olacak simdi diye afakanlar basmaya basladi evim kucuk sigmam dedim sinirimi bozdum icir zivir bir cok seyle canim sikildi.

Simdi diyorum ki ne kadar gereksiz uzuntuler bulmusum kendime. Eger yavrumun kalbi durmasaydi su an tam 11 haftalik olacakti, ben sacma sapan sebeplere oyle gereksiz canimi sikmisim ki meger, bebegimin bana veda edecegi ihtimalini hic dusunmemisim sadece sikintilarini dusunmusum oysaki. Simdi diyorum o icimde olsa kv yanima yerlesse, evim komurluk kadar olsa, ekmek alacak param olmasa cebimde, ama o olsa... O kadar gereksiz seylere takmisim ki meger kafami,evlat acisi yasayinca dank etti bana.

Ne olur bak sana yalvaririm, bebeginin sadece sana getirecegi guzellikleri dusun, inan bu kayiptan sonra var ya, yeryuzundeki hicbir seyin umrumda olmadigini gordum, kisacik suren hamileligimde doya doya tadini cikartmadigim her saniye icin kendimi sucluyorum simdi.

Kisacasi demem o ki, bunlari takma kafana, isyerinde mudurum der ki, kendine birseyi dert etmeden once iyi tahlil et, eger gereginden fazla dert edersen allah sana cok saha buyugunu verir o derdine imrenecek hale gelirsin... Ben aynen oyle oldum su an mesela. Aman arkadasim hicbirsey umrunda olmasin minik meleginden baska.
+10000000 :KK43: canım çok üzüldüm bebeğin için umarım Rabbim yeniden anne olmayı nasip eder sana:KK33: yazdıklarında da çok haklısın konu sahibi kalbini yumuşatıp bu takıntısından vazgeçmeli :KK20: çok büyük bencillik şuan bu düşündüğü . Doğumdan önce de, Doğum için hastaneye gidildiğinde de, Doğumdan sonra da yanında birilerinin olması onun yararına. Eşinin kalbini bu konu yüzünden sakın kırma çünkü istediği şey onun en doğal hakkı . Hayırlı doğumlar şimdiden :KK46::KK200:

Surada sorma gafletinde bulunsam, sezaryenin anne-bebek iliskisine verdigi zararlar konusunda sayfalar dokturecek (muhtemelen tarafli ve kulaktan dolma bilgilere dayali) hemcinslerimiz ortaya cikar. Ama dogumdan sonra anne ile bebegin basbasa kalabilme hakkinin bu iliskiye katkisi tamamen goz ardi edilmis! Sanki anne bebek iliskisi baska yollarla kurulmuyor gibi davraniyoruz, halbuki cok durtusel bir sey bir kadinin dogurdugu andan itibaren cocuguna kendisinin bakabilmesi... Zaten bebekle de bag boyle boyle kuruluyor. Ona bakarken ogrenip, pisiyoruz hem.

Hormonlariniz dalgalanacak dogumdan sonra, esinizle yeni bir surec aninda baslayacak, yerinizde olsam kendi ebeveynimi bile dogum zamani istemezdim. Bu sorumlulugu esinizle beraber ustlenin, baska kimseye gerek yok bence. Ev icinde ev, hicbir kosul altinda olmuyor, mutlaka bir gerginlik yasaniyor. Dugun, dogum, cenaze, bu ucluden sorunsuz gecenini hic gormedim, 100% bir vukuat cikiyor, Allah'in emri gibi. Evlat sizin, duzen sizin, korkmayin cocugunuza tek basiniza bakabilecek durtulere coktan sahipsiniz. Aksi taktirde, eger bi tarafi cagirirsaniz oteki taraf da haliyle kendine vazife cikarir gelir.

Mutlulukla evladinizi kucaginiza alabilmeniz dilegiyle.
Doğum yapmadığınız aşikar. Normal olsun sezaryen olsun sen tek başına Bi doğurmaya kalk da gör bakalım sana 1 bardak su verecek insana bile muhtaç oluyorsun . ! Benim Doğumumda hastanede yanımda annemle eşim kaldı . Kv min misafirleri olduğu için o kalamamıştı. Ben zaten bebeği emzirmekten başka Bişey yapamıyordum dikiş ağrısından lavaboya gitmeye kalktığımda annem hep yanımda. Gece eşimle nöbetleşe bebeğe baktılar ben rahatça dinlendim . Doğumdan sonra dikişler için yürümem gerek. eşimle oda dışına çıktığımda annem bebeğimin yanında diye içim rahattı . Asıl dertler eve geçince başlıyor tabi orası ayrı . Evin temizliği, yemeği, bebeğin bakımı senin dinlenmen ... ve Daha niceleri . Birilerine ister istemez muhtaç kalıyorsun ilk zamanlar . sonrasında o Bebekle geçireceğin uzun uzuuuuunn zamanların olcak zaten bırak insanlar o Mutlu anı paylaşsınlar sizinle .

Bırakın gelsinler.Düşünsenize sizin çocuğunuzun çocuğu olacak,ilk torununuz,gitmek istemez miydiniz?:)

Back
X