Hamilelik ve Sigara Lütfen Yardım Edin :((

scarlett_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2012
123
0
0
Bursa
Kızlar bugün aslında hayatımın en mutlu günü, meleğime kavuşacağımı öğrendim tesadüfen ancak 3 aylıkmış.

Peki sen aptal mısın güzel kardeşim 3 ay nasıl fark etmedin diyeceksiniz. Ben de size PKO sahibi olduğum için zaten 3-4 ay adet olmadığımı söyleyeceğim.

Yani bi şekilde hamileyim işte.

Ancak ben bunu bilmediğim için 3 aydır fosur fosur sigara içiyorum bebeğime zarar vermiş olabilir miyim? Perşembe günü doktora gidicem ancak lütfen bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olsun çok kötüyüm şu an

sigara benim de maalesef başlı başına belam.bırakamadım da.ama sadece sunu soyleyeyım dr um bırakamıyorsan barı gunde 3 e dusur dedı.tabıkı zararlı ama gecmıs ıcın pısmanlık duyma uzuntu de bebegı uzer...ıns saglıklıdır...

canım mesaj gönderemiyorum, bu sabah öğrendim ama kadın doğum uzmanıyla perşembe randevum var kan testimde böyle çıktı yanlışlık olabilir mi :((

sigara benim de maalesef başlı başına belam.bırakamadım da.ama sadece sunu soyleyeyım dr um bırakamıyorsan barı gunde 3 e dusur dedı.tabıkı zararlı ama gecmıs ıcın pısmanlık duyma uzuntu de bebegı uzer...ıns saglıklıdır...

doğumlarımız arka arkaya olacakmış gibi görünüyor :)
inş canım perşembe öğrenicem bebekle ilgili durumu

çok hamile kadın tanıdım gebeliği süresince sigara içen bir sorunla karsılasmadılar tabiki buda zararsız anlamına gelmiyor elbette bildiğim kadarıyla erken doğum olma riski olabiliyormuş ama illaki olacak diye biseyde yok.teyzem mesela 2 bebek dünyaya getirdi ikisinde de bırakmayı bırak azaltma eğilimine bile girmedi.ama sorunsuz saglıklı bebekler dünyaya getirdi sen telaş yapma simdiden doktora anlat durumu huzurunu kaçırma şimdiden biraz ferah olmaya çalış.

Erken yaşlarda sigara içilen ortamlarda bulunan kız çocuklarının, erkek çocuklara oranla, sigara dumanından 6 kat daha fazla zarar gördüğü belirlendi. Uzmanlar hamilelikte de sigara içmenin bungee jumping yapmaktan bile daha tehlikeli olduğunu açıkladı. ( alinti )

farketmedigin icin bisey diyemicm ama bundan sonra daha dikkatli olmani tavsiye ederim icinde cok buyuk bi mucize yasiyo ona zehirleyemezsin
ona sahip olmak isteyen bu kadar insan varken kymetini bil derim :42::34:

maalesef gebelikte ve bebeklikte sigaraya maruz kalmak çeşitli riskler doğurabiliyor
ama siz bilmiyormuşsunuz sonuçta
hemen bırakın bir daha da içmeyin

Kesin zarar verir diye birsey yok.Ama riskleri var. sonucta her sigara icen kanser olmuyor. Ama zararı belli.Sigara icen annelerin cocuklarinda aleji ve astim cok fazla oluyor.Hamilelikten uzun bir sure once birakmayi tavsiye diyorlar. Sen simdi icmeyi birak da gerisini dusunme. İlk aylarda ictin diye erken dogum gibi seylerin olacagini zannetmiyorum. Doktorunla konusursun ama mantiksiz geldi.

Back
X