Hamilelik ve sigara

Ben bu resmi gördüğümde hamile değildim ama çok etkilenmiştim değil kendi bebeğime doğadaki böylesine küçük hiçbir cana kendi keyfim için bu rahatsızlığı veremem diye düşünmüştüm. Normalde bende 10 yıldır deli gibi içen insandım asla bırakamıyordum ama şuan çok yeni hamile olmama rağmen aklımdan bile geçirmiyorum içmeyi. Canım istemiyor mu tabii ki istiyor özellikle içen birilerini gördüğümde moralimde bozuluyor ama yapacak birşey yok allah bu canı bana emanet ettiği sürece onu korumak zorundayım. 1 hafta içinde kalp atışını duyarsınız o Zaman hamile olduğunuzu içinizde yaşayın bir canlı olduğunu daha iyi anlayacaksınız umarım bu iyi gelir uzaklaşırsınız bu illetten hem bulantılar da belki tiksindirir istesen de içemezsin dua edeceğim allah kolaylıklar versin diye.
Cok tesekkur ederim, guzel sozlerle bizleri Motive etmeye calisan herkese, cok canim cektiginde buraya gelip yazdiklarinizi okuyup icmicem insallah. Bugun ilk gunum umarim sigarasiz atlatirim

Kizlar merhaba,
Bu konuyu destek amacli aciyorum belki ayni durumu yasayanlar varsa burda birbirimize destek olup sigarayi birakabiliz insallah.
Hamile olup sigara icenleri ne kadar yargiladigimi ne gozle baktigimi cok iyi hatirliyorum ama ne yazkki ayni duruma dustum. Yaklasik bir hafta once hamile oldugumu ogrendim ve hergun niyetleniyorum ama olmuyor. Zararlarinida biliyorum tabiki ama fayda etmiyor, zaten kendimi hamile gibide hissetmiyorum onunda etkisi vardir belki.

Bende dün hamile oldugumu ogrendım ve sıgarayı bırakma kararı aldım ama tabıkı faydalı olmadı :)) sonra günde 1 tane kahveyle keyıf ıcın ıcmeye karar vdim bugun oyle yaptım bakallım inş bnde bırakırım bendede ıksınme yok akssıne canım ıstıyorr :(

Kizlar merhaba,
Bu konuyu destek amacli aciyorum belki ayni durumu yasayanlar varsa burda birbirimize destek olup sigarayi birakabiliz insallah.
Hamile olup sigara icenleri ne kadar yargiladigimi ne gozle baktigimi cok iyi hatirliyorum ama ne yazkki ayni duruma dustum. Yaklasik bir hafta once hamile oldugumu ogrendim ve hergun niyetleniyorum ama olmuyor. Zararlarinida biliyorum tabiki ama fayda etmiyor, zaten kendimi hamile gibide hissetmiyorum onunda etkisi vardir belki.

Sakın bak sakın içme..
Ben hergün bir paket içiyordum. Ama ogrendikten sonra bir tane bile içmedim.
Ablamın cocugu cigerlerinde problemli dogdu 90 gün hastanede kaldı.şimdi kücucuk astım hastası
Cocugun down sendromlu olma riski artıyor.
Sonra daha cok üzülme ihtimalin var bunu süşün ve lütfen içme.

Günde bir paket icerdim.yemekten sonra kahve cay.sigarasiz sinir kupuyum zaten..test gunu sigara ictik esimle...gittim test yaptim bi baktik cift cizgi..o anda kestim.hatta pisman oldum sabah yapsaymisim keske testi diye insan hamile oldgunu bilince sigara ve bebek ikilisini beraber dusunemiyo.. direk perdeleri yikadim.sigara kokusu sinecek herseyin ihtimalini yokettim..1 bucuk 2 hafta oldu birakali.istemio mu canim coook istio.bazen hayat anlamsiz gelio o derece basima vuruyo.ama asla.o cocuga bisey olursa bunun vebalini odeyemem.onu dunyaya en iyi sekuldr getirmem lazim.kolayi abur cuburu kahveyi alkoluu hepsini bıraktım.zorunluluktan..hersey bebek icin..esimde birakti.oda hamile gibi yasio :anneadayı::KK200::KK200:

Malesefki bende hamilelikte sigara kullananlardan biriyim. Tabi ki bırakmayı cok istedim ama bulantı falan olmayinca cok zor. Su anda 4 bucuk aylik hamileyim ve günde 2 bazen 3 tane iciyorum. Genelde 2 yi gecmemeye calisiyorum ama kendimi kaybedip 4 5 tane ictigim de oluyo. :KK43::KK43:

Bende daha yeni öğrendim hamile olduğumu ilk üç gün tiksindim içmedim ama 4. Gün aşırı içme isteği geldi bir iki nefes alıp sonduruyorum sonrada niye içtim diye ağlıyorum

Mrb kızlar aranıza yeni katıldım 17 aylık evliyim.adetime 2 gün var belim ağrıyo be kasıklarımda adet ağrısından değişik bi ağrı var ayrıca beyaz akıntımda var. Sigara içiyorum tiksinmem olmafı gögüs ağrım yok ama kararma var. Bazen anlık baş dönmelerim oluyo.İdrar testi yapmadım artık tek çizgi görmekten korkuyorum. Sizce durum nedir

Kizlar merhaba,
Ben 5.5 haftada ogrendim hamile oldugunu ogrenir ogrenmez biraktim daha sonralari hic agzima koymadim ama bazen çok çok çooook fazla sinirlendigim kriz gecirdigim zamanlar oldu ozamanlar dayanamayip gebeligim boyunca 3 ya da 4 kez bir paket icmisligim var.. O kadar kotu hissediyodum ki ama yine de onu yapamasam kendime zarar veerebilir ya da geri donulmez kararlar alabilirdim o yuzden bi nevi uyusmak icin ictim sukur son bi kac aydir hic icmedim bole bi durumum yok umarimda artik olmaz.. Benim sorunum sinirlendigim anda dayanamiyorum.. :KK43: normalde hic icmiyorum gebeligim boyunca .. Umarim sende kurtulursun
Bende aynısını yaşadım canım :KK43: çok zor bi durum .hergün karar alıyosun ertesi gün bozuluyor :KK43:
ben de bırakamıyorum.. günde 7-8 tane içiyorum. önceden 1 pakete yakın içerdim.. şimdi en fazla azaltabildiğim bu kadar..
suçlu hissediyorum kendimi.. :KK43:
Merhaba kızlar sonuç ne oldu ☺️

Back
X