Hamilelik ve Tetanoz Aşısı

_BaharSu_

Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
116
392
23
Selamlar arkadaşlar.. Bişey sorucam umarım bilgisi olanlar vardır. Hamileyim, dün ikinci tetanoz aşısı yapıldı bana bir ay önce de ilki yapılmıştı. Dünkü sol omuzdan yapıldı. Zaten kasa yapılırmış bu aşı. Ve ağrısı var hala geçmedi. Bu normaldir diye düşünüyorum. Ama ilk aşıda omzumu açmadım, kolumu sıvamıştım. Herhangi bir ağrı da olmamıştı. O sanırım kasa yapılmadı. Damardan yapılmış olma ihtimali olabilir hemşirenin dalgınlık anı olabilir. Böyle bir durumda yani damardan yapılması durumunda ne gibi bir sorun olur acaba? Tetanoz aşısı yani mikropları direkt kana karışacağı için bebeğe zararı olur mu? Zararı olmasa bile, ki inşallah olmaz, ilki kasa yapılmadıysa ikincinin de faydası olmayabilir mi?

Kuruntu yapma canım biliyorlar sonuç da ben de vuruldum ilk vuruldugumda kolum 3 gün acıdı benimde ikinci de birşey olmadı geçen hafta vuruldum ben ilk i tuttu ikincide canım acımayınca diye düşündüm ilkinde bide ateşim çıkmıştı
Selamlar arkadaşlar.. Bişey sorucam umarım bilgisi olanlar vardır. Hamileyim, dün ikinci tetanoz aşısı yapıldı bana bir ay önce de ilki yapılmıştı. Dünkü sol omuzdan yapıldı. Zaten kasa yapılırmış bu aşı. Ve ağrısı var hala geçmedi. Bu normaldir diye düşünüyorum. Ama ilk aşıda omzumu açmadım, kolumu sıvamıştım. Herhangi bir ağrı da olmamıştı. O sanırım kasa yapılmadı. Damardan yapılmış olma ihtimali olabilir hemşirenin dalgınlık anı olabilir. Böyle bir durumda yani damardan yapılması durumunda ne gibi bir sorun olur acaba? Tetanoz aşısı yani mikropları direkt kana karışacağı için bebeğe zararı olur mu? Zararı olmasa bile, ki inşallah olmaz, ilki kasa yapılmadıysa ikincinin de faydası olmayabilir mi?

Bu aşıda mikrop yada vucuda girmesi için bişey yok içinde bu aşı olur çivi batar iğne batar cam keser tabikide Allah korusun bunlardan efeksiyon kapmamak için yapılır.ayrıca doğum içinde yapılır mikrop kapmamak için kücük kazalar gecirdimizde bile soruyolar ya en son nezaman tetanoz nezaman vuruldu fiye öyle bi aşı içini fetah tut canım geçmiş olsun.

Teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar. Canlı bi aşı olmaıdğını ben de biliyorum ama damardan yapıldıysa önceki, kastan olması gerekirken, bi şekilde problem çıkarır mı acaba diye düşündüm. Aynı kanı kullanıyoruz çünki. Allah muhafaza..

Telaş yapmakta haklısın canım bak ben hergün iğne vuruyorum kendime kan sulandırıcı damara denk geldini söyle anlıyorum çok kötü şişiyo bildiğinkocaman oluyo bide 2saat içinde sim siyah oluyo oluyo morarıyo doktr dedi damara denk gelmiş bence böyle olurdu ve morluklar 1ayda gecmio üstelik morluk avuvumun içi kadar geniş olmuştu bi kaçkere böyle oldu.oyuzden damarına gelmemiştir.

e iğneleri damardan da yaptırabiliyoruz hastalanınca, veya serumları da damardan yapıyolar şişmiyor ama o zaman. ilacına bağlı olabilir demek ki.. seninki damardan olmaması gereken türdendir.
tetanoz aşısı da kastan yapılıcana göre damardan yapsa görüntüde bi sorun olabilirdi o zaman. inşallah yoktur. ben yine doktora sorucam yine gittiğimde. zaten olan oldu artık öyleyse bile yapacak bişey yok. keşke baştan bilseydim de, hemşire omzu açtırmadığında koldan olmayacak bu, omuzdan kastan olacak deseydim.
aşı bu sonuçta hep yaptıkları şey. o yüzden araştırma gereği duymuyor insan. ama dalgınlıktan dolayı olabilir hata.

Back
X