Hamilelikde vitaminler

blackberyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
59
1
26
İstanbul
Merhaba

26 haftalık hamileyim, 2 aydır gyno ferro demir ilacı ve decavit vitamin ilacı kullanıyorum, son gittiğimde doktorum kalsiyum yazmış kaldeos adında. ama prospektüste okuduğum kadarıyla çok fazla d vitamini ve kalsiyum bebekte zeka ve gelişim geriliğine neden oluyormuş, ben ilacı korktum içemedim, doktorumada soramadım kontrole 2 haftam var, gebelik döneminde ekstra kalsiyum takviyesi kullanıyor musunuz? Kullanıp doğum yapan var mı ? Beni aydınlatırsanız sevinirim, günde 2 veya 3 bardak süt peynir ve meyveli yoğurt yiyorum. Bu ilacı kullanırken sütü kesmek mi gerekiyor acaba?

Decavid ve ferro kullanmayan gebe yoktur herhalde bunlar normal kullanman gerekenler. Ama kalsiyum erken doğuman sebep veriyor diye bende kullanmadım kramplarımla baş edemeyince doktor mangezyum yazmıştı onları kullandım. Şükür bir sıkıntımız olmadı 39 haftadayım.

kızlar valla ben decavidi bıraktım doktoruma da bişi demedim sadece ferro kullanıyorum vitamin hapları acaip kilo aldırıyor

Decavid ve ferro kullanmayan gebe yoktur herhalde bunlar normal kullanman gerekenler. Ama kalsiyum erken doğuman sebep veriyor diye bende kullanmadım kramplarımla baş edemeyince doktor mangezyum yazmıştı onları kullandım. Şükür bir sıkıntımız olmadı 39 haftadayım.

Teşekkürler, ben de kullanmayı düşünmüyorum zaten suyum fazla erken doğum riskim var. sağol arkadaşım.

kızlar valla ben decavidi bıraktım doktoruma da bişi demedim sadece ferro kullanıyorum vitamin hapları acaip kilo aldırıyor

Bence kullan canım, kilolar verilir ama ben prematüre bebekler bölümünde ki anneleri okuyunca onlara hep dua ediyorum içim yanıyor, ben de başlarda decavitten kilo aldım sandım ama şu an o kadar yediğim halde kilo alımım durdu sayılır, ben en büyük kiloyu ilk aylarda aldım, sen ilacını iç bence veya doktoruna söyle.

slm cnm bnde yaklaşık 1 aydır kalsıyum kullanıyom şu suyun içinde eriynlerden bi zararı olucağını sanmıyom sonuçta dr veriyo
çevremdeki hamile arkadaşlarıma sordum onlarda kullanmış ve hiçte erken doğuma sebep oldunu duymadım,sonuçta bu ilaçları bebeğimiz için kullanıyoz:))) bnce güvenle kullan

Ben ne vitamin ne kalsiyum kullanıyorum. Sadece demir hapı bir de magnezyum kramplar için..İyiyim şükür..Mutlaka kullanılması gerektiğini düşünmüyorum açıkçası.

Back
X