Hamilelikte 0-13 Haftaya kadar nelere dikkat etmek lazim?

Takitoki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
2.252
1.000
123
37
Merhaba Hamisler,

riskli dönemi atlatabilmek icin nelere dikkat etmek lazim? Agir kaldirmama gibi misal?
Ev islerini falan normal yapiyormusunuz? Yoksa daha cokmu dinleniyorsunuz? Ben misal cok su iciyorum günlük 2,5 litreye yakin normalde yairm litre anca icerdim. Ayrica folik asit aliyorum ve degisik vitamin haplari demir eksikligim cok hastaligimdan dolayi onada kan yapici bir ilac vr onu iciyorum. Yeme icmeye ve ev islerinde nelere dikkat etmeli hamile bir bayan? Paylasirsaniz sevinirim.

benim ikinci hamileliğim ve ilkiyle alakası yok diyebilirim. kanamam vardı şu an ara ara lekeler oluyor. doktor tek yapmam gerekenin ağır kaldırmamak ve günde 3lt su içmek olduğunu söyledi. tabi beslenmeye de dikkat etmek gerekli ama bu mideyle mümkün değil :)

anliyorum canim :) allah yardimcin olsun ben ozaman dogru yoldayim sanirim :)

Temizlik yapamıyorum ağır kaldırmıyorum.. İlişki yasak.. Yeme içme arkadaşın dediği gibi midem iyi olmadığı için doğru düzgün bişey yiyemiyorum.. Folik asit ve devit içiyorum günde 3 lt su bi de..

banada folik asit verildi. ama ilk hamileliğimde elevit vermişti doktorum onuda içemedim zaten kaplamasında sıkıntı varmış benim bünyede o yüzden kabul etmemişti sanırım. decavit e dönmüştüm son zamanlarımdada balık yağı hapı içtim. şu an kanama yüzünden bi de progestan kullanıyorum o da midemi mahvediyor. hayırlısı sağlıcakla gelsin kuzular da gerisi unutuluyor. önceki hamileliğimde 9 ay çok afedersiniz kustum artık ağzımdan doğurcam diye bekliyorlardı doğumumda çok zor oldu kızımda çok zor bir bebekti ama hepsini unuttum :) dünyalara bedeller.

Ceviz kabak çekirdeği kayısı kurusu mandalina portakal suyu ve günde 3 tl su rutinim var

Aynen oda bir dert arkadasim 25 kilo aldi bebek 2.500 dogdu nasil faydali beslenebiliriz dietisyen listw verdi ama benim midem maalesef kaldırmıyor(

Iste ole olmak istemiyorum.. ama ben de yemedigim de midem bulaniyor.. ve istahim cok acik o yuzden engellemem lazim

Ben her gün kahvaltı da bol peynir zeytin ceviz ve iki adet yumurta yiyorum. Kahvaltıdan önce de gün kurusu kayısı yiyorum kabızlık oluşmasını önlemek için
Karbonhidrat tüketmemeye çalışıyorum ama bazen canım tost çekiyor niye bilmiyorum
günde iki öğün besleniyorum öğlen acıkırsam meyve falan geçiştiriyorum
Akşamları da hafta da iki gün balık diğer günler et yada kuru baklagiller.
Her gün folik asit kullanıyorum.
Henuz diğer vitaminlere başlamadım

Merhabalar doktorumun onderdigi liste

KAHVALTI

1 su bardağı süt

1 yumurta ya da 1 kibrit kutusu peynir

1 tatlı kaşığı pekmez, bal ya da reçel

1 portakal, havuç ya da domates

1-2 ince dilim ekmek

ARA

İstenirse 1 porsiyon meyve

ÖĞLE

1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil yemeği

1 porsiyon pilav ya da makarna

1 kase yoğurt

Salata

1-2 dilim ekmek

ARA

1 porsiyon meyve
Veya 1 bardak sut

Oglen sebze yiyorsak aksam et oglen et yiyorsak aksam sebze yapmamı soyledi bunun disinda listede yazdigi gibi herhun makarna pilav degil mesela pilav bulgur olabilir dedi makarna ay da 1 2 defa tuketebilirisn dedi findik ceviz ara ogunlere eklemek gerekiyormus meyvenin yanina bu sekilde beslenerek en fazla 12 kilo alacagimi belirtti ama her bunye farkli tabi ben bu sekilde yapamıyorum midem almiyor

peki en az nekadar kilo almali dogum sonuna kadar bir anne?

Boyunun yetmedigi yerlere uzanmamak gerekiyor.
Avm ve havaalaninda x-raydan gecmemelisin.
Sakatat ve cig et ile cig yumurta tuketmemelisin.
Kutu meyve suyu ya da asitli icecek tuketmemelisin.
Tuzu azaltmalisin.

Hamilelik hastalik degildir doktor risk var demedikce gundelik islerini yapmanda sakinca yok.

Hamile olduğumu öğrendikten bir hafta sonra (yaklaşık 5 haftalıkken) lekelenmem olmuştu, o yüzden bir iki hafta ilişkiye girmedim. Ağır kaldırmıyorum, herhangi bir şekilde bir yere çıkmıyorum, bahsettiğin süreç geçene kadar dışarıda etli bir şey yemedim, evde kendim iyice pişirdikten sonra yedim, hiçbir şekilde çiğ ete de dokunmadım, hala da dokunmuyorum. Bakteri vs bulaşma riski nedeniyle. 10. Haftada bel ağrım başladığı için artık öyle temizlik vs de yapamıyorum. Eskiden her hafta dip köşe süpürürdüm, son haftalarda hep bir oda eksil kalıyor, çok yorucu oluyor çünkü. :) su içmek ve hareket etmek kabız olmamak için de çok önemli. Temizlik malzemeleri ile de pek haşır neşir olmuyorum, cildim hassaslaştı zaten hemen kızarıyor. Bir de ben hamileliğimi öğrendikten sonra yememe daha özen göstermeye başladım, haftada bir balık, et ve tavuk yemeye özen gösteriyorum. Makarna, pilav vs az tüketiyorum. İlk haftalarda dengeli beslenerek hem kilomu hem de düzenimi kontrol altında tutmaya çalıitıö yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…