anliyorum canim :) allah yardimcin olsun ben ozaman dogru yoldayim sanirim :)benim ikinci hamileliğim ve ilkiyle alakası yok diyebilirim. kanamam vardı şu an ara ara lekeler oluyor. doktor tek yapmam gerekenin ağır kaldırmamak ve günde 3lt su içmek olduğunu söyledi. tabi beslenmeye de dikkat etmek gerekli ama bu mideyle mümkün değil :)
AynenMerhabalar bende 10. Haftadayim hamilelimde nasil beslenecegimi sasirdim
o Listeyi bizimle paylasabilirmisin?Aynen oda bir dert arkadasim 25 kilo aldi bebek 2.500 dogdu nasil faydali beslenebiliriz dietisyen listw verdi ama benim midem maalesef kaldırmıyor(
cok sagol canimMerhaba aksam eve gidince resmini ceker paylaşırım
cok sagol canim
Merhabalar doktorumun onderdigi liste
KAHVALTI
1 su bardağı süt
1 yumurta ya da 1 kibrit kutusu peynir
1 tatlı kaşığı pekmez, bal ya da reçel
1 portakal, havuç ya da domates
1-2 ince dilim ekmek
ARA
İstenirse 1 porsiyon meyve
ÖĞLE
1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil yemeği
1 porsiyon pilav ya da makarna
1 kase yoğurt
Salata
1-2 dilim ekmek
ARA
1 porsiyon meyve
Veya 1 bardak sut
Oglen sebze yiyorsak aksam et oglen et yiyorsak aksam sebze yapmamı soyledi bunun disinda listede yazdigi gibi herhun makarna pilav degil mesela pilav bulgur olabilir dedi makarna ay da 1 2 defa tuketebilirisn dedi findik ceviz ara ogunlere eklemek gerekiyormus meyvenin yanina bu sekilde beslenerek en fazla 12 kilo alacagimi belirtti ama her bunye farkli tabi ben bu sekilde yapamıyorum midem almiyor
Merhaba Hamisler,
riskli dönemi atlatabilmek icin nelere dikkat etmek lazim? Agir kaldirmama gibi misal?
Ev islerini falan normal yapiyormusunuz? Yoksa daha cokmu dinleniyorsunuz? Ben misal cok su iciyorum günlük 2,5 litreye yakin normalde yairm litre anca icerdim. Ayrica folik asit aliyorum ve degisik vitamin haplari demir eksikligim cok hastaligimdan dolayi onada kan yapici bir ilac vr onu iciyorum. Yeme icmeye ve ev islerinde nelere dikkat etmeli hamile bir bayan? Paylasirsaniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?