Merhabalar. Hamileligimin 14. Haftasindayim 2 hafta önce 20lik dişim ağrımaya başladı. 2 gün sürdü ağrısı. Sonra dişim yarı batık şekilde çıktığı için iltahap yaptı. Dişçiye gittiğimde ilgilenmedi gargara verip gönderdi. Daha sonra kadın doğumcuma gittim. O da hamilelik döneminde kullanabileceğim antibiyotikler olduğunu tekrar başka dişçiye danışıp birlikte seçip kullanabileceğimi söyledi. Bunun başka dişçiye gidip üstüne gidip ilacı aldım. Onlar dişi hemen almak istediler ama ben hem operasyon riskli olabileceği için hem de bebeğime bir zarar olur mu diye biraz çekiniyorum. Şuan ağrım da yok. Ben emin olmak için başka bir dişçiye daha göründüm. Onlar da almak istediler. Alternatif çözüm olarak çıkan yarısını alıp iltahapın akmasını önlemek için dikiş atıp kapatıp doğumdan sonra diğer yarısını almak. Ya da tamamen çekmek. Benim 20 lik dişlerim yatay ve sinire çok yakın çıktığı için daha önce bir problem olmadan dokunmayalım demişti sorduğum doktorlar. Sinire yakın olması çenede ve dudakta doku kaybına yani his kaybına neden olabilirmiş. Bu da beni endişelendiriyor. Tekrar kadın doğum doktoruma gidip karar vericem. İlk haftalar olduğu için biraz riskli geliyor. Daha önce benzer problemler yaşayıp doğum yapan oldu mu ya da kaç haftalıkken müdahale ettiniz? Bir de hamileliğinde antibiyotik kullananlar var mı? Şimdi iltihap için kullanıyorum ama operasyon ertelenirse bir ay sonra bir daha kullanmam gerekebilir..