Hamilelikte 20lik dis operasyonu geciren var mi?

tulippa

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2025
4
0
1
33
Merhabalar. Hamileligimin 14. Haftasindayim 2 hafta önce 20lik dişim ağrımaya başladı. 2 gün sürdü ağrısı. Sonra dişim yarı batık şekilde çıktığı için iltahap yaptı. Dişçiye gittiğimde ilgilenmedi gargara verip gönderdi. Daha sonra kadın doğumcuma gittim. O da hamilelik döneminde kullanabileceğim antibiyotikler olduğunu tekrar başka dişçiye danışıp birlikte seçip kullanabileceğimi söyledi. Bunun başka dişçiye gidip üstüne gidip ilacı aldım. Onlar dişi hemen almak istediler ama ben hem operasyon riskli olabileceği için hem de bebeğime bir zarar olur mu diye biraz çekiniyorum. Şuan ağrım da yok. Ben emin olmak için başka bir dişçiye daha göründüm. Onlar da almak istediler. Alternatif çözüm olarak çıkan yarısını alıp iltahapın akmasını önlemek için dikiş atıp kapatıp doğumdan sonra diğer yarısını almak. Ya da tamamen çekmek. Benim 20 lik dişlerim yatay ve sinire çok yakın çıktığı için daha önce bir problem olmadan dokunmayalım demişti sorduğum doktorlar. Sinire yakın olması çenede ve dudakta doku kaybına yani his kaybına neden olabilirmiş. Bu da beni endişelendiriyor. Tekrar kadın doğum doktoruma gidip karar vericem. İlk haftalar olduğu için biraz riskli geliyor. Daha önce benzer problemler yaşayıp doğum yapan oldu mu ya da kaç haftalıkken müdahale ettiniz? Bir de hamileliğinde antibiyotik kullananlar var mı? Şimdi iltihap için kullanıyorum ama operasyon ertelenirse bir ay sonra bir daha kullanmam gerekebilir..

selam, geçen sene 11 haftalık hamileyken 20’lik dişim şişti ve cok ağrıyordu, doktor izin kağıdı verdi ve 2 hafta içinde çektirdim, onun ağrısı ile yaşanmazdı, antibiyotik kullandım ancak ağrı kesici kullanmadım, baya da zor oldu operasyon cünkü film vs çekilmedi, ama diş enfeksiyonu bebeğe zararlı bu sebeple de cekiliyor

çok geçmiş olsun,hamileyken benim de 20'lik dişim çürüdü ağrı yaptı,7. ayımdaydım doğumdan sonra alınmalı şimdi alamam dedi,doğumdan sonra gittim ben de.sebebini de sormadım açıkçası ama vurulan narkozdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum,çünkü ilk ay hamile olduğumu fark etmedim dişime kanal tedavisi yaptırdım,sonra doktorum iyi ki bebeğe birşey olmadı dedi.
hamileliğin ilk ayların da doktor tavsiyesi ile içeriği önemli bazı antibiyotikler dikkatle kullanılabilir.bir kaç doktora daha danışıp sonuçlandırın,netice de uzun bir süreç var önünüzde hamilelik süresince eziyet olacak o diş size devamlı antibiyotik kullanmak da sağlıklı olmayacak.

Kesinlikle bir kaç doktora daha danışacağım operasyon için. İyi bir çene cerrahı halledecek benim işimi. Ama çektirmek en iyisi olacak bir kaç hafta içinde.

Kesinlikle bir kaç doktora daha danışacağım operasyon için. İyi bir çene cerrahı halledecek benim işimi. Ama çektirmek en iyisi olacak bir kaç hafta içinde.
doktorunuz iyiyse,zaten bir kaç doktor daha okeylemiş,öyle de yaşanmaz yani zor,enfeksiyonda hamilelikler de sorun.3,5 ay hayatım eziyet olmuştu,umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz,

14 haftalıkken 20ligin önündeki iki azı dişimi çektirdim ben de izin kagidim da yoktu ama hemen iki kadın dogumcuma da msj attım msjla onayladilar dişçi onu görünce sağolsun çekti dişleri bı sorun da çıkmadı bebeğim de gayet iyi

Geçmiş olsun ben de çektirmenizi tavsiye ederim cünkü en kötü şey enfeksiyon

Çok geçmiş olsun Ben böyle bir sorun yaşamadım ama 2.trimesterin ortalarına kadar diş operasyonu önerilmiyor özellikle film vs çekilebileceği için ben 20 haftalıkken bile doktorum yaptırma 1 kere film çekseler neyse belki ama daha fazlasına izin veremem dedi bende yaptırmadım sizde en azından hamileliğinizi yarılayana kadar idare edin antibiyotikte doktorunuzun tavsiyesiyle kullanabilirsiniz bazı hamileler kullanıyor

Benim önceden filmim vardı zaten tekrardan çekilmesine gerek kalmayacak çok şükür. Diş uyuduğu için çekilmemişti. Yan çıktığı için zorlu bir ameliyata girilmek istenmedi. Ama durumu riske atmak istemiyorum çok da. İltahap olan arkadaşlar son aylarda çok sıkıntı yaşadıklarını söylemişlerdi.Özellikle ilaç kullanımı azalacağı için 3. Trimester da. Hamileler için özel bir uyuşturma yapılıyormuş çok sık kullanılan bir ilaç olmadığı için doktorum o ilacı bulup getirteceğini söyledi. Bugün bir kaç kadın doğum doktorundan daha görüş aldık. Anestezi adrenalin içeren ilaçları önermedi hiç biri. O yüzden etkisi daha kısa süren bir ilaçla yapılacak.
Biraz daha bekleyip çektirmeyi düşünüyorum. Teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…