hamilelikte açık süt zararlımı

sero13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
223
37
118
40
bayanlar ben uzun zamandır açıksüt kullanıp onla yoğurt yaparım zararlımı zararlıysa neden bir bilginiz varmı. pastörize sütlerde bana göre kimyasal

bende acık sut alıyorum.tanıdık bırınden..bence doğal olan daha sağlıklı.kutu sutlerı markette en az 1 hafta beklıyor ve içinde bozullmaması için bırtakım katkı maddelerı var.hiçbir yrarı olduğuu düşünmuyorum..kıyaslama yaparsak acık sutler 3 gun sonra tadı değişmeye başlıyor kutu sutlerınde ise daha uzun sure...yoğurdumuda kendım yapıyorum...
eğerkı ulaşilabılınıyorsa acık sut tercıh edılmelı

ben kendimi bildim bileli açık sütü içemem midem bulanır.. o sebeple pastörizeyi tercih ediyorum.. şişeli günlük olanları tercih etmeye dikkat ediyorum.. muhakkak katkı vardır ama hiç içmemekten daha iyidir diye düşünüyorum..

yoğurt kısmına gelince onu kesinlikle hazır almıyorum.. kesinlikle ev yoğurdu tercih ediyorum.. ev yoğurdum bitmişse hazırı bile yemiorm çünkü onun katkısı bariz ortada.. bir yoğurt 2 ay bozulmadan durur mu.. 2. günden itibaren cılk su içinde kalıo düşüncesi bile korkunç.. o sebeple yoğurdumu ev yoğurdu tercih ediyorum ama sütü açık içemediğim için pastörize tercih ediorm..

Ben pastörize günlük süt alıyorum ve onla yoğurt yaparım,oda 3 gün sonra bozuluyor içinde kimyasal olduğunu sanmıyorum,süzülmesi önemli bence,açık aldığınuz sütü süzmekte gerek tülbentten,kaynattıktan sonrada zararı olmaz

bir arkadaşım günlük sütler için şöyle bir sıralama yaptı. firmalar ilk olarak kutu sütleri üretiyorlarmış tarihi geçmekte olan sütleri 2. pastörizeden geçirip günlük süt diye ortaya döküyorlarmış. onlarda olmadımı alıyor 3. defa pastörize etme aşamasından geçiriyorlar ve kutu peynirleri çıkartıyorlar. busütler 4. de kaşar 5. ise krem peynire dönüştürüyorlarmış. bunu diyen arkadaşım uzun süre bu sektörde olunca kortum ne yalan söyliyim günlük sütler bana görede çok sulu ve tatsız kullanmamaya özellikle dikkat ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…