- 3 Ekim 2024
- 80
- 10
- 8
- 24
- Konu Sahibi nazligrad28
Merhaba hanımlar. 19 haftadayım karaciğer enzimlerim asat 26 alat 47 çıkmış. Neden olabilir? Başına gelen var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba benimde ilk zamanlar çok yüksekti kullandığım multivitaminden olduğunu anladık regenesis max dı onu bıraktık vücuttan etkisi geçince yavaş yavaş normale döndüMerhaba hanımlar. 19 haftadayım karaciğer enzimlerim asat 26 alat 47 çıkmış. Neden olabilir? Başına gelen var mı?
benim de 100ün üzerindeydi vitaminleri bıraktırdı doktorum normale döndü. ALT yüksekliği ile birlikte tansiyon problemi de varsa başka ihtimallere yoğunlaşılır tabi.Merhaba hanımlar. 19 haftadayım karaciğer enzimlerim asat 26 alat 47 çıkmış. Neden olabilir? Başına gelen var mı?
Peki vitamini bırakınca bebeğe sorun oldu mu? Gelişimi ile ilgili?Benim de diğer arkadaşlar gibi oldu. 60 ve 40 a çıkmıştı. Vitaminleri bıraktık düzeldi. 1 ay sonra tekrar başladım vitaminlere ama aynı sorunu yaşamadım.
Peki vitamine tekrar başladınız mı?benim de 100ün üzerindeydi vitaminleri bıraktırdı doktorum normale döndü. ALT yüksekliği ile birlikte tansiyon problemi de varsa başka ihtimallere yoğunlaşılır tabi.
değerlerim düşünce doktorum tüm vitaminleri asprin dahil 1 gün iç 1 gün içme dedi şuan hala öyle devam ediyorum önümüzdeki ay yine kan vericemPeki vitamine tekrar başladınız mı?
Bende tekrar kan vericem bi kaç güne. Bir kaç günlüğüne vitaminleri bırakıcam. İnşallah normale dönmüştürenfeksiyon da çıktı crp 25 olmuş çok endişeliyim
![]()
Yokk hiçbir sorun olmadı, hep haftasıyla uyumlu gitti. Hatta tam 40.haftada 3620 kg doğum yaptım. Korkmayın zaten bebek direkt sizdeki vitamini alıyor, kullandığımız vitaminler aslında bebek değil daha çok anne için veriliyor.Peki vitamini bırakınca bebeğe sorun oldu mu? Gelişimi ile ilgili?
Aynen hemoglobin de düşüyor bende , inşallah vitaminleri bırakınca sorun olmaz. Hemoglobini hangi besinlerle yükseltebilirim ?Yokk hiçbir sorun olmadı, hep haftasıyla uyumlu gitti. Hatta tam 40.haftada 3620 kg doğum yaptım. Korkmayın zaten bebek direkt sizdeki vitamini alıyor, kullandığımız vitaminler aslında bebek değil daha çok anne için veriliyor.
Bende de ilaçları bırakınca hemoglobin baya düşmüştü. Sonra tekrar başlayınca ikiye çıkarmıştık ilacı hatta. Ama inanın hangi yiyecekle yükseltilir bilmiyorum. Genel olarak karbonhidrattan da biraz uzaklaşın çok çabuk toparlar değerler. Zaten çok yüksek de değil değerleriniz. Kolestaz vs olsa farklı belirtiler olur ve daha yüksek olur sanıyorum. Benim de tam 20.haftamda bu değerler çıkmıştı. Basit bir sorun bence sizinki, yine tabi doktorunuzun dediği önemliAynen hemoglobin de düşüyor bende , inşallah vitaminleri bırakınca sorun olmaz. Hemoglobini hangi besinlerle yükseltebilirim ?
Crp 45 ti en son benim tdap asisi ve grip gibi oldugum gunlerde olculmustu ama oncesinde de 20-25 civariydi doktor gebelikte yukselebilir dedi belirtin yoksa takilma dediBende tekrar kan vericem bi kaç güne. Bir kaç günlüğüne vitaminleri bırakıcam. İnşallah normale dönmüştürenfeksiyon da çıktı crp 25 olmuş çok endişeliyim
![]()
Çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bu bebişinizi deBenim üçüncü gebelıgım şu an.. Her gebeliğim riskli oluyor kolestaz sebebiyle.. Korkutmak için demiyorum.. Sadece bilin diye..
İlk gebelikte 30.haftadan sonra çıkmış değerlerim.. Tam hatırlamıyorum ama biri 800dü diğeri 600..bi hafta hastanede yatış olduktan sonra acil sezeryana girdim.
İkinci gebelikte daha tecrübeli olduğum için takıplere gittim hep.. 33.haftada gene kaşıntılar başladı.. Hastaneye yatışım yapıldı ama öyle ilki gibi 800 felan değildi.. Hafif artmıştı.. 4 gün sonra taburcu oldum ve 38 haftalıkken doğuma girdim şükürler olsun..
Sımdı üçüncü gebelıgım.. 12.haftadaym..yaşayıp görcem artık..
Kesinlikle vıtamınler etkiliyor.. Asırı yağlı kızartmalar yemeyın, çikolata, tereyağı gibi şeyler yemeyin.. Karaciğeri yorcak bişey yemeyin yani.. Eğer değerler aşiri artarsa gastroenteroloji bakıo bu bölüme, ursactive diye bi ilaçla gebelık boyunca sorunsuz gecırebılıosunuz..
Hiç endişe etmeyin, doktorunuz ne diosa onu yapın.. Bir de devlette de takıplı olmanızı öneririmsağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
![]()
Çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bu bebişinizi debende de ilk gebelik be 4 gündür kaşıntı var diye doktora gittim bugün alt ast yüksek çıktı safra testi verdim sonucu bekliyorum kolestaz gibi dedi de doktor bebeğe ciddi bir etkisi olacak diye korkuyorum tedaviniz değerleri yatıştırmış mıydı çocukların durumu nasıl oldu ve erken doğum kaçıncı haftalarda olmuştu hatırlıyor musunuz
Çok geçmiş olsun inşallah tekrarı olmaz ve sağlıkla alırsın kucağınaTşk ederimhiç sıkıntı yapma, ilaç verdi mi doktor? Ursactive diye bi ilaç var, o değerleri düşürüyor, diğer içtiğin takvıyeleri bıraktırmıstır diye düşünüyorum.. Bundan sonra yavaş yavaş düşecektir değerlerin... Bu arada değerlerin kaç?
Ya aslına bakarsan çok ciddi mevzu bu kolestestaz.. Ama doktor kontrolü ve takiple emın ol 38i görürsün
İlk doğumumda bilmediğim için geç müdahale olmuştu, 33.haftada erken doğum yaptım.. Ama değerlerim aşırı yüksekti.. Biri 800 diğeri 600lerdeydi..
Ikıncı gebelıkte düzgün kontroller, ve biraz da Allah'a güvenerekten 38.haftada doğum yaptım.. Ha yine nüksetti ikincide, ama kontrol altına aldık doktorlarla, ve öyle aşırı bi ilerleme olmadı.. Ondan 38i gördüm..
Bide tavsiyem devlet hastanesinde de takipli olman.. İnan özellere hiç güven olmuyor.. Acı şekilde bunu tecrübe etmeni istemem![]()
Çok geçmiş olsun inşallah tekrarı olmaz ve sağlıkla alırsın kucağına33. Haftada yaptığın doğumla bebeğin sağlığı nasıldı benim 32. Hafta alt 60 ast 40 olsa olsa çok başlarıdır dedi ilaç vermedi safra sonucunu bekliyoruz şuan 1 haftaya çıkarmış vitaminleri de kendim araştırarak bıraktım yük yapmasın diye özellikle demir için gyno ferro vs alıp duruyordum o da etkili olmuş olabilir bilemiyorum
37 38 i görsek keşke daha çok küçükler
![]()
Ayyy çok sevindimmmSafra sonucu daha önemli tabi.. Ama düşükmüş değerlerin.. Özele gıdıosun diye anladım sen bide beni dinle devlet hastanesine git.. Devlet hastanesinde doktorlar muhtemelen bıraktırırlar takvıyeyi diye düşünüyorum ama senınkı erken daha degerlerın düşükmüş.. Kusma yapıo mu şu ara sende? Ben ne yesem çıkarırdım en son safra kusuyodum ilk gebelikte.. İlaç kullanımı, karaciğeri yoracak besinler kesinlikle dikkat edilmeli.. Perhiz yemeye dikkat et, yagsız sulu yemekler, tuzsuz yemekler yemeye çalış..
Valla oğlum 33de 43cm 1820gr doğdu.. Küvezde 25 gün kaldı.. Şu an 6 yaşında birinci sınıfa geçti, yaşıtlarından uzun boylu
Erken doğum olsa bile ki sende olcanı sanmıyorum degerlerın düşükmüş bayağı.. Erken doğum olsa bile üzülme, boşuna yıpratırsın kendini.. Kuvozden çıkınca herşey bitiyo.. Erken doğum eskıden korkulacak şeymiş, şimdi Allah'a şükür çok nadir kötü durumlar oluyo.. Hiç düşünme zaten bu durumları senın durumun iyi, bi sıkıntı olmaz![]()
Ayyy çok sevindimmmhep sağlıklı mutlu günlerini gör inşallah içim rahatladı
başka bir doktora daha görünücem haklısın çok teşekkür ederim umut oldu
bende kusma falan yok başı henüz inşallah hepimiz sağlıkla atlatırız bu süreçleri
![]()
Aynen öyle her güzelliğin bir zorluğu da var bunda da vardır bi hayır inşallah o kadar çok güzel anları olur ki her sıkıntıyı unuttururlar çok mutlu ettin beni tüm güzellikler seninle bebişinle olsunBu da geçer gider.. Anne oluyoruz, bunlarda onun cilveleri iştedört dörtlük rahatlık yok.. Bide şunu hiç unutma, kiminin hamılelıgı rahat geçıo doğumu berbat, kımısı büyütürken rahat öbürü büyütürken rahat geçirmez.. Yani dört dörtlük bir rahatlık bu dünyada olmadıgı gibi, böyle ufak zorluklar da anneliğin şanından
amenna deyip yola bakmak lazım..
Umarım güzel gecırırsın süreçlerini.. Allah yardımcın olsun![]()