hamilelikte anlayışsız eşler

bence hamılelık donemınde anne adayları kadar baba adayları da gergın hatta daha fazla ılgı bekler duruma gelıyor
ama hormonal degısıklıgı anne adayları yasadıgı ıcın alınganlık ve ılgı beklentısı acık acık ortaya cıkıyor anne adayında
ama baba adayı kendını ıfade edemeden ıcten bır sıkıntı yasadıgı ıcın davranıs belırsızlıklerı gıbı bosvermıslıkle de davranabılıyor bence

mutlaka bu davranısı ozellıkle senı sıkıntıya sokmak ve uzmek ıcın degıldır
sadece bosvererek herseyın ustesınden gelecegını zannederek boyle davranıyor ve senı bu derece yıprattıgının farkında bıle degıl
zaten erkekler bır seyı soylemeyınce anlamıyorlar
sende her kadın gıbı bıraz fazla ılgı beklerken onun bu tavrı sende buyuyor

bırbırınıze zaman tanıyın bence cok zor ama sabır dıyorum canıma.s.

tatlım bi konuşmayı denesen yaa.oturup adam akıllı eğrisini doğrusunu korkularını hissettiklerini bir anlatsan eğer karınsam dinle beni de ve biryerden başla.en azından senin onun hareketlerinden rahatsız olduğunu bu davranışlarının seni üzdüğünü bilsin bundan sonra eğer hala devam ediyorsa onu ozaman düşünürüz.bazen erkekler tuhaflaşıyor onlara arada bir hadlerini bildirmek lazım ama önce tatlı dille tartışmadan huyuna giderek sevdiği bişeyi yaparak.bazen sen bir adım gidiyorsun bir küçük jest yapıyorsun onlar bir anda bizi nasılda üzdüklerini düşünüp hatalarını anlıyorlar.bak hamilesin sakın kendini üzme bebeğini düşün.herşeyin düzeleceğini düşün.a.s.

Canını sıkma erkekler bazen oyle oluyo benim eşimde hamileliğimde beni çok uzerdi ha bişe yaptığından değil ben zaten kendimden geçmişim onlara fazla ilgi verdiğimizden hamile oluncada ilgilenmeyince yemeği olmayınca duzen eskisi gibi olmayınca çatıyolar ben zaten düşmüşüm kendi derdime geçici bi dönem sıkma canını sonra düzeliyolar .Sen kendine ve bebğine iyi bak o desin dediğiği kadar hiç tınma
ben şimdi anlatınca inanmıyo bile dediklerine

canım allah yardımcın olsun kötü şeylerde getirme aklına allah ıslah etsin nediyek.. inşallah herşey düzelir..hayırlı dogumlar canım sag sgalim al kucagına bebeişini inş.

arkadasim bence bosuna uzulup te kendini de bebegini de yipratma..
ya hersey düzelecektir,hele bir bebegini dogur hayirlisiyla,bak o zaman esin nasil da baglanacak sana ve bebeginize...bence öyle kötü düsünme...bebegini de etkiliyorsun ister istemez....

icindeki mucizeyi düsün,biraz sabret ve fazla da gurur yapma..al karsina guzelce konus o da yaptiginin yanlis oldugunu anlayacaktir...
sevgiler...

Arkadasim gercekten uzuldum ama erkekler gercekten bir garip. Ben de 5 aylik hamileyim, normalde oldukca dayanikli bir yapiya sahibimdir ancak hormonlar midir nedir insan bir garip oluyor ve accaip ilgi bekliyor cevresinden; bu ilgiyi goremeyince de muthis uzuluyorum. Benim esim de pek yardimci olmuyor bana maalesef :( Gecen hafta tatile gittik biraz isten uzak kalip rahatlayalim diye ama gitmez olaydim. Adam durup durup eski problemlerimizi gun yuzune cikarip milletin icinde kac kere rezil etti beni. Beni dusunmuyorsan bebegi dusun diyorum ama nedense pek bi bencil :( Is yerinde problem evde huzursuzluk, bebege yansimasin diye ugrasiyorum ama zor oluyor. Bir de zaten kronik bir bagirsak hastaligim var, hala bunun icin ilac kullaniyorum, doktor kesinlikle stres yok dedikce bende stres artiyor, nitekim hastaligimin da boyutu bu arada ne yazikki artmis :( Umarim bebegimi sag salim kucagima alirim... Demeye calistigim su ki, hayattan her zaman bekledigin seyi goremeyebilirsin gene de kuvvetli olmak gerek, su an icin kendini ve bebegini dusun, mumkunse de esinle bir konusmaya calis.

Evet bende iki aylik hamileyim canim seni cok iyi anliyorum cunku bizim baba adayi da ayni sekilde anlayissiz. Midemin bulantisini naz yapiyorum diye algiliyor kusmuyorum diye adini naz koydu. Yemek kokusundan tiksiniyorum yemek yapamiyordum anlamiyordu yemek yapmiyorum diye kiyameti kopariyordu. Simdi ise bu soguklarda evin butun camlari acik yemek yapiyorum ve bu yuzden surrkli hastayim. Neyse uzun lafin kisasi adamlar yada benim adam:) sadece kendiyle ilgilenilsin istiyor. Cok bencil. Allah yardimcimiz olsun. Ben onu cok fazla dusunmuyorum bide ailemden ayriyim 2500 km uzakta ve tek basimayim. Be dedigim gibi artik umursamiyorum sadece ve sade bebegimi dusunup mutlu oluyorum:) eger dogumdan sonra duzelmezse ben bosanmaya karar verdim.... Belki kotu birsey ama boyle kavgali gurultulu bi ortamda cocuk yetistirip piskolojisi bozulacagina ayrilmis olmamiz daha mantikli diye dusunuyorum. Canim benim allah seninde yardimcin olsun umarim insallah duzelir esin... Rabbim insallah bi yerlerden bi sekilde yanlis yaptiklarini yuzlerine vuruda akillanirlar....

Allah yardımcınız olsun zor bir durum.konuyu acan arkadas 2008 yılında yazmıs ne oldu acaba degıstımı esı merak ettım

:):):) yaa ben dertli oldugum icin konuyu gordum okudum ve icimi dokmek istedim.... Ama simdi guluyorum kendime cunku tarihe bakmamistim:). Neyse gercekten aceba simdi nasil bende cok merak ettim.. Ben bu sitede yeniyim konuyu gordum icimi dokmek icin uye oldum... Onu da elime yuzume bulastirmisim:):):)....

CAnım benimde ikinci hamileliğim.İlk hamileliğim yıllarca tedaviden sonra mikro ile olmuştu.HAtta ilk 3 ayında sürekli kanamam oldu ve doktorumuz bebeğin düşeceğini söylemişti.Neyseki öyle birşey olmadı çok şükür canım oğlum 15 aylık oldu ve şimdi kardeşini bekliyoruz.İlk hamileliğimdede şimdiki hamileliğimde de canım kocam sağolsun normal hayatından bir gram ödün vermedi.NAdiren ev işlerine yardımcı oldu.HA onuda yaptıktan sonra kırkkez başıma kaktı.Bebek gelmeden evde yapılacak tadilat işleri var dedim kendim yaptım.Akşama kadar oğlumun peşinde bir sağa bir sola koşuşturup duruyorum. ev işleri yemek temizlik ben hamile halimle yorulmuyorum canım eşim masa başı işi yapıyor ama daha kapıdan eve adımını atmadan ne kadar yorgun olduğundan bahsediyor.TAbi o geldikten sonra oğlumu oyalamak yine bana düşüyor. Onada kalsa herşeyi o yapıyor.İlk hamileliğimin başlarında bende senin gibi hissederdim ama baktımki kendimi yıpratıyorum bıraktım tüm kötü düşünceleri yaşantıma devam ettim.Eşimi seviyorum bazen saçma sapan davransada eminim oda veni seviyor.Huyu böyle deyip kabullenmek en iyisi herhalde.Zaten fazla ilgiden ben hoşlanmam.Öyle canım cicim kırılacak eşyaymışım gibi çevremde dolaşmasını istemem.Benim yapımda yok.
Neyse çok uzattım canım uzun lafın kısası hayatımızın belli dönemlerinde eşlerimizden bıkkınlık yada yaptıklarına karşılık alınganlık gösterebiliyoruz.Eminim bu geçici bir süreçtir.Allah'ın izniyle bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra biraz daha farklı olacaktır yaşantınız.
inşallah

evlendğimizden beri bukadar anlayışsız olmamıştı....heralde benim hamilelğimi bekliyodu..valla neblim kimseyi üzmemek için ailemle dahi paylaşamadım çektiklerimi...kaskafalı ve vurdumduymaz birinsan....geçen gün sıkıntılıydım hadi dr a gidelim dedim,beyimizin maçı varmış...dr sana nezaman gel dediyse ozaman giderizdeyiverdi....okadar ağırlaştım ...geceleri uykum yok...hiç arkadaşım yok oturduğum muhiti sevemedim...........ogundur konuşmuyoruz...onca halsizliği dökülüşümü görmesine rağmen hala dün yemek yapmadım diye bana söyleniyo sen ne işe yararsın diye.............lahavle çekiyorum..derin nefesler.....bugün gidip markete kendime bi bira alsamda içsem sarhoş olsam kafamı dağıtsam diye bile düşündüm....evden bi gitti sabah gidiş o gidiş..nerde ne yapar allah bilir.....gururumdan aramam sormamda.................ama bunların sonunda hergün içimden bşiler eksilip kırılıyor.....ailem feodal tipik bi türk ailesi..heralde boşanıp babaevine dönsem pederzadem bana dünyayı dareder....ama ben sonuçları ne olursa olsun bu iş böyle giderse zaten olan sevgimide yitireceğimki hele bide son zamanlarda artık ihanetemi uğruyorum acaba diye bile şüphelenmeye başladım...allah kimseyi sırtından vurmasın.

Google amcaya "hamilelikte anlayışsız eşler" yazdığımda yine burayla karşılaştım.

4.ayımdayım ve bu sürecin belki 3 ayında eşim işinden dolayı çoğu gece zaten yanımda değildi. Dolayısıyla geceleri yaşadığım kasılmalardan, ağrılardan,sancılardan... Uyanıp su içip geri yatıp uyuyamamalardan (ki normalde deliksiz uyurum) haberi olmadı. Haberi olsa bile yorgunluktan dolayı bunlara çok şahit olamadı. Ben her zamanki gibi onun açısından da bakıyorum. Zor süreçler. İstanbul'da yaşam koşulları ve geçim sıkıntısı özellikle ben işten ayrılalı 1.5 ay olacak vs... Yani tek taraflı düşünmüyorum.

Bizi birbirimize bağlayan en önemli özellik birbirimizden farklı oluşumuz. Yani zıt kutuplar vs vs olayı. Dolayısıyla normal zamanlarda yaşadığımız ve her zaman kendini haklı çıkarttığı konular var. Ben de çoğu zaman yakmışımdır bir sigara, yapmışımdır bir kahve olur demişimdir. Geçer nasılsa demişimdir. Susmuşumdur.

Konumuza gelirsek... Artık dayanamıyor oluşumun sebebi bendeki hassasiyet midir sizce? Yoksa ondaki öküzlük müdür? Her fırsatta kavga ediyor olmamız da cabası. Eskiden ben çalışırken birbirimizi çok görmüyorduk ama şimdi her evde olduğunda evdeyim ve dolayısıyla sanırım beni görmekten sıkılıyor :63: En azından ben böyle düşünüyorum. İlk 3 ay düşük tehlikem vardı ve sürekli yatıyordum. Sayesinde ağlama krizleri mi dersiniz ne varsa bir de onları yaşadım. Ben çocuk istiyordum. O daha erken olduğunu söylüyordu. Ama sonrasında benden daha olgunlukla karşıladığını düşünüyordum babalığı. Çünkü benden 6 yaş büyük eşim. Daha olgun. Yani en azından öyle olması gerekmez miydi? Bilmiyorum. Özelinizi benim kadar açmanızı beklemiyorum. Ama en azından şuanda evde yalnızım ve neredeyse 3 saattir ağlıyorum. Aksi gibi durmuyor da.. Okuyan baba adayları varsa, lütfen öküz olmayın allah allah yaa :anneadayı::KK12::skandal:

Ne durumdasiniz arkadaslar..ben de anlayissiz bi ese sahibim.hic beni disunmez.kendi hayatina bakiyor.bense hep yalnizim....agliyorum hep...

Biz daha önceden hissediyoruz ebeveyn lik duygularını. Erkekler daha sonradan fark ediyor hatta doğana kadar fark edeceğini zannetmiyorum . Bende bazen üzülüyorum neden bu kadar umursamaz diye ama daha farkında değiller bence baba olacaklarınin.

Umarim dogduktan sonra farkeder. Dua ediyorum Allaha havale ediyorum. Baska elimden bisey gelmiyor. Allah hidayete erdirsin bu halde eslerinden gozyasini eksik etmeyen kocalari.islah etsin...

Back
X