hamilelikte antibiyotik kullanan varmı?

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.043
89
643
İstanbul
kızlar 23 haftalık hamileyim, soğuk algınlığım var hafif boğaz ağrısıyla başladı. burun akıntısı, öksürükle devam ediyor. dün doktorumu aradım cefaks 500 mg antibiyotik alabilirsin dedi. ilacı aldım ama eşim içmemi istemedi. içmeye korkuyorum. bugün boğazlarım biraz daha iyi olsada yine ağrı var.öksürükte devam ediyor. ilacı kullanmak için biraz bekleyeyim diyorum bu seferde daha çok ilerler diye korkuyorum.. ne yapacam şaşırdım..:çok üzgünüm:

canım bende hiç içmek istemezdim ama mecburkaldım 2 kutu kullandım . bende orta kulak iltihapı olodum. gebeliğin 3. donemınden sonra bi zarrarı olmadığı çünkü bebeğin gelişimini tamamladığı soylenıyor.
bence bi uzman doktora görun daha sonra yazdığı ilaçları kadın doğum uzmanına göster onay veririse iç. yarar zarar dengesinı göz onunde bulundur.

dişim için kullandım bende.ayrıca ağrı kesici falanda kullanmıştım.doktorun kullanabilirsin dediyse güven bence.

valla 9 aylık hamileliğim boyunca 3 kere faranjit olan biri olarak o adını verdiğiniz antibiyotiği 2 kere kullandım. Hiçbir yan etkisi olmadı şükür. kesinlikle almanız lazım aksi halde o mikrop hamileliğiniz üzerinde daha ciddi bir etki bırakabilir allah korusun. bende içmek istememiştim ama doktorum mikrobun daha ciddi sorun olabileceğini söylemişti. ama pastil kullanmamamı istedi.
doktorunuza güvenin derim.. çok geçmiş olsun.. yerimseniben

2 aylık hamileyim ve bir kaç gün önce boğaz yollarım yüzünden artık yutkunamaz su bile içemez hale geldim ve acile gitmek zorunda kaldım bir gece..

doktor enfeksiyonun boğazımı sardığını ve kanıma da geçtiğini söyledi.

1 g lık alfasilin içiyorum şu an korka korka da olsa..

boğaz ağrım geçmiş olsa da boğaz akıntılarım hala şiddetli devam ediyor..

zaten mide bulantısı ile savaşırken bu akıntı yüzünden hayattan iyice soğudum desem yeridir..

şaşırdım artık ne yapacağımı ..

canım bende idrar yolları iltihabı için antibiyotik kullandım.böbreğimde büyüme vardı.mecburi yani.doktorun en iyisini bilir.

iyi olmuş canım doktorunun dediğini yapmak yerine eşinin dediğini yapman :) Canım hasta olup iyileşmemen bebeğin için daha tehlikeli zaten bebeğine bi zararı olsa doktorun vermezdi o ilacı sana

iyi olmuş canım doktorunun dediğini yapmak yerine eşinin dediğini yapman :) Canım hasta olup iyileşmemen bebeğin için daha tehlikeli zaten bebeğine bi zararı olsa doktorun vermezdi o ilacı sana

ya öylede benden hemen önce eşim aynı şekilde hasta oldu. birkaç günde kendiliğinden geçti. hatta boğazından kan bile gelmişti şimdi hiçbirşeyi yok. doktorlarda her şikayetine ilaç veriyorlar zaten oyüzden tereddüt ettim. mide bulantım varkende hemen ilaç vermişti ama ozamanda içmemiştim. çok zor durumda kalmadan ilaç içmek istemiyorum. birde mide şikayetim var antibiyotik midemede kötü gelir diye birkaç gün daha bekleyeyimdedim ama galiba en iyisi içmek. dokunursa bırakırım artık napayım..

evet ama eşinizin metabolizmasıyla sizinki bir değil ki şuan. zaten extradan bir canlı beslediğiniz için sizin bünyeniz daha zayıflıyor. ee haliyle onun 3 günde geçirdiğini siz 15 günde geçiremeyebilirsiniz. o ilacı nerdeyse her seferinde kullandım. hatta şu an bile kullanıyorum yine rahatsızım çünkü :bbo:

Slm kuzlar 4 haftalık hamileyim dişimde enfeksiyon basladı doktor agumentin verdi 1000 lik kafın dogumcum kullan dedi sma içim hiç rahat degil 1000 lik bide ne yapmalıyım bilemedim yardım

13 haftalık gebeyim. Oksurukten geceleri uyuyamıyorum. Soğuk algınlığı var. Doktor amoklavin verdi. Tereddüt le içiyorum ama çok kötüyüm başka türlü iyileşmem zannediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…