Hamilelikte aşı

cevabin icin tesekkurler canim. Peki her hamile kadinin olmasi lazimmi ben suan 11 haftalik hamileyim ve doktorum hic bana boyle birseyden bahsetmedi. Butun asilarimi kucukken oldum ama tetanoz tekrar mi olmak lazim.

senin için daha erken zaten.20. haftadan sonra yapılıyor.doktorunla konuş herkez yaptırmıyor aslında biraz da isteğe bağlı diyebilirim.zorunlu değil yani.benim dr da bana söylemeişti ben sağlık ocağına kaydolduğumda söylediler.ben de o sebeple vuruldum

bana bilgi veren olmamıştı ögrendiğimdede kaydım yoktu o nedenle 4 aydan sonra yapıldı.tepki verdiler tabi ama yinede yaptılar..
biran önce kaydını yaptır cnm.

Ben 17 hftlik hamileyim bu haftada asiyi yapacaklar bana.illa 20. Haftayi mi bekelemek gerek

arkadaşlar aşıyı doktorlar pek söylemiyor zaten kayıt olduğunuz sağlık ocaklarında sizinle ilgilenecek ebeler sizi arayıp ocağa çağırıp kontrollerinizi ypıyorlar kayıtlı olmadığınız bir sağlık ocağı yoksa de aşılar genelde 20. haftada başlıyor kendiniz gidip misafir girişiyle aşınızı yaptırabilirsiniz illa bi sağlık ocağına kayıt olmanız gerekmiyor yani siz kendiniz takip edeceksiniz ki zatenilk aşıyı yaptırdığınız da size bi aşı kartı veriyorlar 1 ay sonra 2. dozu olacaksın bilgisini veriyor ebe ve aşıyı bazı doktorlar söylüyo bazıları hiç söylemiyor siz kendiniz takip edeceksiniz bu durumu ben dün ilk aşımı oldum tayinci olduğumuz için kayıt olmadım misafir girişiyle yaptırdım aşımı ama kolum ağrıyor ha bazı doktorlar toprakla haşır neşir olanlara öneriyoruz genelde doğu da tavsiye ediliyor falan gibi saçma sapan cümleler kuruyorlar tetenosun önemi büyük çünkü doğum esnasında kullandıkları aletlerden gelecek mikrobu önlüyo Allahın izniyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…