hamilelikte ayağın şişmesi

benim hamılelik dönemımde çok şükür öyle bişey olmadı ama doktorlar ayak ve ellrin şişmesinde tuzu ve hamur işini kısıtlıyorlar dikkat etmelısınız

cnm fazla tuzlu ve tatlı yeme bol bol su iç dinlen cnm..ayaklardaki son aylarda normalde yüzünde dudaklarında ve ellerinde olması tuzu çok kaçırmanın yada tansiyonun yüksek olmasından oluyo..bende bigün tuzu kaçırsam ertesi gün yüzüm şişiyo dikkat et dinlen su çok iç...bide fazla uyumaa..ben fazla uyuduğumdada şişiyorum..yeteri kadar dinlen..

Tuzdandı şundandı falan diye hiç bekleme güzelim aşırı şişmeler preklamsi sebebi olabilir.Allah korusun kendin ve bebginin saglıgı için hemen bir doktora görün

en yüksek tansiyonum 120/70 oldu şimdiye kadar ve tuzla pek aram yoktur..benim de elim ayağım çok şişio...Bazı kişilerde tansiyon yada tuz tüketimi ile alakası bulunmadan, yapısal olarak gelişebiliyormuş..Hareketsizlik daha çok şişirio ben onu farkettim, mümkün olduğunca hareketli olun, çok fazla yatmayın..Gebelikte vücudun bir miktar ödem toplaması olağan diyorlar

Olağan ama sen gene önlemni al. Benim 20-21. hafta gibi ayaklarım şişmişti. İlk başta çok panik oldum preeklampsi olacağım çocuk gelişmezse dye oturdum ağladım.Önlemlerim sayesinde aştım Allaha şükür.Ben de sol taraf daha çok şişti.
Doktorunla bağlantıyı kesme.

1- ayağım salladığım an şişiyordu. ayaklarımı işyerinde dahi yüksekte tutmaya çalıştım. Eve geldikçe tepeye diktim resmen.
2- Aşırı yürümedikten sonra yürüyüş bilakis faydalı. Bir de pedala basar gibi egzersiz yap. Bana alile hekimlğindeki ebe öğretmişti. Özellikle ayaklarım yukardayken yapınca çok faydasını gördüm.
3- Kıyafetlerini bol giyin. Çoraplarının lastik kısmını aşağıya katla sıkmasın. Yüzüklerini çıkar dolaşımını kısmasın.
4- Ve mucizevi formül. Şilerim inene kadar akşamları işeten gelince 15 dakika tuzlu suya koydum ayağımı. Ayağınız soğuk tuzlu suya girdiği an. Ödeminizin hareketlendiğini hissediyorsunuz. Yorgunluğunuzu alması cabası.
5- Bol ama çok bol su iç. İdrarını tutma. Unutma idrara çıktıkça tuzla beraber ödemini de atıyorsun.
6- Yediklerine dikkat et peynirini zeytinini yıka veya suda beklet tuz durumuna göre.

Tansiyonunu kontrol edip doktorla bağlantını kesme sakın.

teşekkür ederim canım, söylediklerine dikkat etmeye çalışıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…