Hamilelikte Bel Agrisi

bendeuyeolcam

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
2.954
8.936
408
5 aylik hamileyim.
Son birkac haftadir inanilmaz bel agrisi cekiyorum.
Anliyorum, hormonlarla alakali, agirlik merkezi degisiyor vs ama ozellikle aksamlari bazen o dereceye variyor ki oturamiyorum bile.
Yatmam gerekiyor ancak yatinca da bir sure gecmiyor hafiflese de.
Bazen gece agriyla uyaniyorum, uyuyamiyorum.

Her seye mizmizlanan biri degilim.
Ama bu sorun hayatimi buyuk olcude etkiliyor artik.
Hayat kalitemi dusuruyor.
Bir cozumu olan, duyan, bilen varsa ve bize bir oneri getirebilinirse cok cok seviniriz bal küpü kizim ve ben.
Tesekkur ederiz simdiden teyzeleri.

5 aylik hamileyim.
Anliyorum, hormonlarla alakali, agirlik merkezi degisiyor vs ama ozellikle aksamlari bazen o dereceye variyor ki oturamiyorum bile.

Bir cozumu olan, duyan, bilen varsa ve bize bir oneri getirebilinirse cok cok seviniriz bal küpü kizim ve ben.

Hemen hemen her hamilelikte yasanan bi sorun ,doktorum cok dayanilmaz olmadikca agri kesici kullanmami ve bol bol dinlenmemi tavsiye etmisti, 4 ve 5 ci aylarda hafifliyor ama 6 ay sonrasi son hiz devam ediyor malesef...

Benim bel fitigim var ve simdi ikinci bebegime hamileyim.4,5 aylik hamileyim ama agrim sizim henuz yok cok sukur.

Ilk hamileligimde (5 yil once) bel fitigim falan yoktu ama 5.aya girmemle basladi agrilarim.Dr siyatik demisti.Sizinki daha farkli sanirim,ben sagimdan soluma donemiyor,kapi calsa acmaya kalmamiyordum agri esnasindan.Esim masaj yapinca rahatliyordu.

Umarim.cabul atlatirsiniz

Hemen hemen her hamilelikte yasanan bi sorun ,doktorum cok dayanilmaz olmadikca agri kesici kullanmami ve bol bol dinlenmemi tavsiye etmisti, 4 ve 5 ci aylarda hafifliyor ama 6 ay sonrasi son hiz devam ediyor malesef...

Bende yaklasik 4 aylikken basladi ve zaman zaman aksamdan sabaha, sabahtan aksama ara vermeden dovulmus gibi hissediyorum.
Agri kesici kullanmayi hic dusunmuyorum hic etkisiz dense de ben evhamli biriyim, kullanmam.
Sorunu yorulmakta saniyordum ancak tatil gunlerinde de o aciyi hissediyorum.
Bir de siddetleniyorsa n'aparim bilemedim.

Tesekkur ederim

Benim bel fitigim var ve simdi ikinci bebegime hamileyim.4,5 aylik hamileyim ama agrim sizim henuz yok cok sukur.

Ilk hamileligimde (5 yil once) bel fitigim falan yoktu ama 5.aya girmemle basladi agrilarim.Dr siyatik demisti.Sizinki daha farkli sanirim,ben sagimdan soluma donemiyor,kapi calsa acmaya kalmamiyordum agri esnasindan.Esim masaj yapinca rahatliyordu.

Umarim.cabul atlatirsiniz

Oo, o daha fenaymis.
Allah yasatmasin diyeyim o zaman bu hamileliginizde.
Saglikla huzurla gelsin insallah velediniz :)

Benim durumumsa dinlenmekle ya da masajla gecmeyen ara sira geceleri uykudan uyandiran aksamlari binbir bicakla yatiyormus gibi hissettiren bir agri.
Oturmak nasil iskence gibi geliyormus, ilk defa yasiyorum.

Tesekkur ederim ben de size kolay dogumlar dilerim.

hamileliğim son bir ayında armut koltukta yatıp ayaklarımı sehpaya uzatarak uyudum.. dayanılmaz bir bel ağrısıydı doğumdan sonra doktora gittim belimde kayma olmuş fazla ağırlıktan.. ama naptım hepsini unuttum 2.ciyi doğurdum:))

güzel anılar olarak hatırlarsınız bunuda inşallah.. sağlıkla alın kucağınıza..

Cok normal,hormonal etkiyle tüm baglar gevsiyor,beldeki baglar da buna dahil. Ben de 25 haftalik hamileyim,özellikle aksamlari ölüyorum agridan. Ama yapacak bir sey yok gercekten. Belki kalsiyum magnezyum iceren ilaclar kullanilabilir.

5 aylik hamileyim.

Spor yapsan ???

hamileliğim son bir ayında armut koltukta yatıp ayaklarımı sehpaya uzatarak uyudum.. dayanılmaz bir bel ağrısıydı doğumdan sonra doktora gittim belimde kayma olmuş fazla ağırlıktan.. ama naptım hepsini unuttum 2.ciyi doğurdum:))

güzel anılar olarak hatırlarsınız bunuda inşallah.. sağlıkla alın kucağınıza..

:)) haha, ozur kabahatten buyuk hesabi :))
Unutulmasa bir daha cesaret edilemezdi herhalde ya.

Insallah saglikla huzurla gelsin hepimize, cok tesekkur ederim.
Ama dogurur dogurmaz nasipse kendimi cignim cignim cignetecegim, beni bi kütür kütür kütürdetseler hosuma gidecek galiba :)

Cok normal,hormonal etkiyle tüm baglar gevsiyor,beldeki baglar da buna dahil. Ben de 25 haftalik hamileyim,özellikle aksamlari ölüyorum agridan. Ama yapacak bir sey yok gercekten. Belki kalsiyum magnezyum iceren ilaclar kullanilabilir.

Evet kas gevsetici bir hormon salgilandigi icinmis sanirim ancak hakikaten aksamlari baya bir rahatsiz ediyor.
Uykusuzluk simdiden basliyor agri yuzunden.
Hani kamyon kamyon esyalari sirtimda tasimisim sanki.

Allah size ve kuzunuza da hayirli saglikli omurler versin; hayirla kavusun insallah.

Hic denemedim.
Hani hamlarim da daha cok agrir diye korktum.

Cunku belki gunde sadece 1 saat rahatim gerisinde agrim var.
Bos buldugum her an uzaniyorum bu yuzden sporu denemeye hic yanasmamistim.

Hz.google dan bir bakayim, belki de care sizdedir.
Tesekkur ederim

Hic denemedim.
Hani hamlarim da daha cok agrir diye korktum.

Cunku belki gunde sadece 1 saat rahatim gerisinde agrim var.
Bos buldugum her an uzaniyorum bu yuzden sporu denemeye hic yanasmamistim.

Hz.google dan bir bakayim, belki de care sizdedir.
Tesekkur ederim
Doktorunuza mutlaka danısın ama bence kaslarda rahatlama saglıyor.
Mutlaka hamıleler için uygun olan sporlardan ama hamıle pılatesı /yogası belkı yuzme

Back
X