hamilelikte benim gibi evhamlı olan var mı

nanelimon16

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
790
241
333
35
Arkadaşlar merhaba. 11 haftalık hamileyim. çevremdeki bazı insanların batıl inançları yüzünden evham yapabiliyorum.işte hamileyken özürlü çocuğa bakmak iyi değilmiş. birşey yersen elini yıkamadan bir yerine sürersen iz olurmuş... falan filan inanın hiç kafaya takılacak gibi değil.Allahımıza sığındıktan sonra hiç birşeycik olmaz farkındayım. ama özünde takıntılı biriyim. benim gibi bu şekilde olanlar var mı merak ediyorum

Bos veer bana da dediler cilek yeme yersende elini kalcana surrr :)))) vallla hic yemedigim kadar bu yil cilek yedim Rabbime sigindim...

Birsey yediginde elini yikamamak degil de, birinin evinde izinsiz birsey yedigin zaman her ne yediysen veya aldiysan onun izinin cikacagini duymustum bende. Hamileligimde kafama cok takmistim bunu, o yuzden nereye gitsem izinsiz hic birsey yemedim, ayni zamanda birsey sakladiginda da aynisi oluyor diye duymustum... Hamd olsun evladim dogdu ve hic bir yerinde bir leke yok... Belki de cok kafaya takmamak gerek boyle seyleri...

Icini ferah tut, dedigin gibi en guzeli Allah'a siginip dua edip tedbirli davranmak... Rabbim hayirlisi ile evladini kucagina almayi nasib etsin... Bazen bunlar hurafe gibi geliyor bana... Ben hamileligimde cok evham yapmamaya calistim ama bazen elde olmadan insan "acaba" demiyor degil...

Cevap icin teskkurler cnm. Cok guzel aydinlattin. Evet giizli yersende olur diyede duydum. Inanin hic kafaya takmamak lazim. Ama annelikte evhamlilik tavan yapiyor birde tecrubesiiz oluyor insan. Allaha siginmaktan baska hicbir caremiz yok

Cevap icin teskkurler cnm. Cok guzel aydinlattin. Evet giizli yersende olur diyede duydum. Inanin hic kafaya takmamak lazim. Ama annelikte evhamlilik tavan yapiyor birde tecrubesiiz oluyor insan. Allaha siginmaktan baska hicbir caremiz yok

Bana da annem bi takim seyleri soyluyordu.bisi yediginde bi tarafina surme,hayvanlara bakma ona benzer sunu yapma soyle olur bunu yapma bole olur diye. Her dediginin tersini yaptim.:)) dedigimiz gibi batil inanac bunlar Rabbim sana neyi uyfun görmüşse neyi yazmışsa odur unutmayalım bunu.disarda ne pis insanlar var gebe kalip cocuk doguran ozaman onlarin cocuklarinin heryerinde leke var olemi, ne ozurli cocugu olup onunla yasayan gebe kalip diger cocugu sağlıklı dogan cocuklar var, ne hayvan besleyip kedi kopek gibi onunla yasayip gebe kalanlar var cocuklari onami benzio arksdaslar inandığınız teksey Rabbiniz olsun birakin batil inanclari artik. Herseyi veren Rabbim dir.

Aynen ya aynen. Arkadasim haklisin bende bunlari dusunuyorum ve. Sunu soyleym boyle konusan ve insanlarin aklina inanmasakta suphe dusuren insanlara Allah akil fikir versin. Amin

Aynen ya aynen. Arkadasim haklisin bende bunlari dusunuyorum ve. Sunu soyleym boyle konusan ve insanlarin aklina inanmasakta suphe dusuren insanlara Allah akil fikir versin. Amin

bana da kayinvalidem ciger yeme kara dutmuydu neydi yeme diyip duruyodu buzluktaki cigere deymiyim die komsuya verip ye demistim sacma herseyi allah bilir desende kafasina takiliyo insanin

bunlar batıl diyoruz ama malesef gerçek tanıdığım denemek için erik yiyip sürdü bacağına bebeğin o bacağında mor leke oldu.başka biride gül kokladı bebeğin güllerin açtığı zaman yanaklarındanda gül gibi şekil oluyordu.bıçak sürmüş biride başını kaşımış çocuğunda saç yoktu bıçağın deydiği kısımda.inanmasanızda denemeyin derim büyüklerin vardır bi bildiği.

valla bende şimdiden aynı durumdayım

Benc bu anlattiklariniz inancla alakali. Demek ki o kisi bu olaya inanmis ve kasten denemek icin ayagina erigi surmus ve inandigi icin iz cikmiis. Yani sunu anlamiyorum bu kisi ya da kisiler anlamadan elini bir yerine hic mi surmedi. Mantiken dusununce o zaman insan vucudu harita gibi birsey olur heralde. Onu yaratan Allah ona sigindiktan sonra boyle seylere inanmak olmaz.

yok canım tam tersi inanmadı.ne olcak batıl şeyler dedi denedi.

Cok haklisin canim.ben ne yersem bilincli bilincsiz elimi muhakkak suruyorum onuda gectim eeee yemek yapioz sebzeleri meyveleri ellioz dogruyoruz suyu damlio falan ozaman hep bebegin elinde lekelermi olcak mantiken bi kere sacma.insanlarin birbirinden ayirt edilmesi icin Rabbimin verdigi bi isarettir bence.mesela tek yumurta ikizlerinde birbirine cok benziyorlar ama Rabbim birinden birini ayirt edebilmemiz icin yada farkli olabilmesi icin bi iz bir leke olabilio.

Evet cok dogru gercekten. Allah yardimcimiz ollsun bu yolda hepimizin. Amin.

Bircok sey batil inanc evet ama dogum lekesi denen olayi bizzat yasadim. Annem inanmamis, deneme amacli yapmis ve su an bende var. Ayrica yengem hamile oldugunu bilmezken bi agactan dut koparip yemisti ustune surmus, kuzenimde leke var. Yavrum 2-3 yaslarindayken her banyoda ya ben bunu istemiyorum diye ovalar dururdu :)
Cig ete dokunmamak da bakteri urettigi icin sakincali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…